~~ עוגת תמרים תפוחים ושקדים ~~

Gateau au dattes et pommes et amandes - recette en francais plus bas


שוב רבקה!
היא הודיעה חגיגית שהיא הכינה עוגה מעולה, שכולם בעבודה התלהבו ממנה, ואז מסרה לי את המתכון. היא סיפרה שבמקור העוגה של נטלי לוין אבל היא, כהרגלה, הוסיפה מזה, דילגה על זה, החליפה בזה וגם שינתה שם עוד כמה דברים. אני עם המלצות של רבקה לא מתווכחת, היא תמיד צודקת.

  
  
מצרכים עבור תבנית 24 או 2 אנגליש קייק, אני עשיתי 2 של 18
4 ביצים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
3/4 מיכל שמנת חמוצה (150 גרם) או חלב סויה  באותו משקל לגירסה פרוותית
3/4 כוס שמן
1 מיכל ממרח תמרים (450 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
שקית אבקת אפיה
קורט מלח
חצי כוס חמוציות (50 גר) (בעלי אומר שזה מיותר)
2 תפוחי עץ קלופים חתוכים לקוביות קטנות
חצי כוס שקדים פרוסים ( גרם)
הכנה
מקציפים את הביצים יחד עם הסוכר והשמנת החמוצה עד שהבלילה טפוחה , מוסיפים את השמן בזרם דק וממשיכים להקציף, מוסיפים את ממרח התמרים וממשיכים להקציף עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את החמוציות, השקדים והתפוחים ומקפלים פנימה. מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה והמלח, מוסיפים אותם לבלילה ומקפלים בתנועות יעילות. יוצקים תבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 40 דקות או עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים. אם רוצים, מקשטים באבקת סוכר.



Gateau au dattes et pommes et amandes -
Battre 4 oeufs avec 100 gr de sucre, 150 gr de chamenet hamoutsa ou lait de soja.Battre en rajoutant 3/4 de verre d'huile (verre de 240)  Rajouter 450 gr de mehit de dattes, et melanger. Rajouter 2 pommes eplucher et couper en petits cube, 50 gr de cranberies, 50 grammes d'amandes efiller et melanger. rajouter 2 verre de farine (280 g) + 1 sachet de levure + 1 peu de sel et incorporer. enfourner a 170 40 minute ou  jusque couteau sorti avec des miettes humides.



4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שנה טובה ומאושרת,
כתיבה וחתימה טובה לך ולכל בני משפחתך.
תודה רבה על כל המתכונים והרעיונות הנהדרים.
אורית

מירי אמר/ה...

למרילין היקרה,

תודה לך על המתכונים הטעימים והיצירתיים, וגם על המיילים המקסימים,
המעבירים היטב את תחושת המשפחתיות הנפלאה שלכם!

אצלי במשפחה יש 2 צליאקים - הכרתי את הבלוג שלך מפורום
הצליאק - וכולם במשפחה נהנים מהרבה ממתכוני התבשילים שלך
וגם עוגות (שאת חלקן אני הופכת לנטולות גלוטן).

תודה לך על יכולת הנתינה המופלאה שלך!
מאחלת לך ולמשפחתך שנה טובה ומאושרת, שנת שפע וברכה!!

מירי

אנונימי אמר/ה...

לא מבינה איך יצא לך כל כך בהיר עם הממרח תמרים?

Yaron Peled אמר/ה...

איזה יופי של תמונות ! ואיזה השקעה מרובה להגיע לתמונות כאלה שפו ! ממש כל הכבודץ