~~ לא הבטחתי לכם גן של רימונים ~~

Challa en forme de grenade - en francais plus bas
 
 
אבל הכנתי בכל זאת
 
 
לפני  שנתיים (2010) פירסמתי את הלחמניות בצורת רימון שב"ה נקלטו היטב: מאז אותו יום עלו לרשת המוני לחמניות רימון בבלוגים ובאתרים בארץ ובחול, אין דבר משמח יותר! בעצם כן..יש יותר משמח: צילומי הלחמניות שקיבלתי מגולשים שהכינו ושולחו לי תמונות, זה באמת סיפוק מיוחד בימנו!
 
היום אני רוצה לקחת את כל הלחמניות ולרכז אותן לדי חלה אחת שלאחר ברכת המוציא על החלה השלימה המברך מחלק מהן למסובין, לחמניה לכל מסובה.
 
ליתר נוחות ארשום כאן שוב את ההוראות שמתייחסות לאופן "הקליעה" שלהן (יש 2 שיטות, 2 צורות שונות).
 
ההוראות מתייחסות לבצק שכבר טפח פעם אחת כבצק, וכל בצק שאתם רגילים אליו יהיה מצויין - אבל אם תרצו הוספתי למטה הוראות להכנת הבצק הקבוע שלי. 
~
שימו לב, אין צורך להדביק את הלחמניות, הן נדבקות מאליהן תוך כדי הטפחה ואפיה!
 
 
בצק העשוי מחצי קילו קמח יניב לנו חלה בגודל של תבנית ח"פ עגולה או מרובעת, הגודל הבינוני הנפוץ, ועוד 5-6 לחמניות בודדות.
אחרי שהבצק תפח בפעם הראשונה, לוקחים חתיכה ממנו בגודל של תפוז בערך ושומרים אותו במקרר (זה לכתרים שנוסיף אחר כך).  את שאר הבצק מחלקים לפיסות במשקל 40 גרם. 40 גרם זה גודל יפה ללחמניה, לא גדולה ולא קטנה. מכל פיסה מכינים כדור נאה ומסדרים אותו על תבנית מרופדת נייר אפיה, בערך 16 לחמניות. כדורים שלא נכנסו לתבנית הזו מסדרים בתבנית אחרת.
נותנים ללחמניות לתפוח עד שהן מכפילות את נפחן (לי לקח פחות משעה הפעם, המטבח היה לוהט) 
ומברישים אותן בביצה. כשהן טפחו, מסדרים להן כתרים, יש 2 אפרויות
 
 
הכתרים:
אם רוצים לחמניות כמו  ב 2  התמונות העליוניות
מוציאים את הבצק הנותר מהמקרר, יוצרים ממנו כדורים בגודל 10 גרם
, שמים את הכדור במרכז הלחמניה, למעלה, גוזרים אותו בהצלבה בעזרת מספריים, מברישים גם אותו בביצה, שמים מעט קצח או פרג במרכז, מכניסים מייד לתנור חם (180 מעלות) ואופים עד לצבע יפה. אם הכתרים נשרפים מהר מדי, אפשר לשים נייר כסף מעליהם וגם להוריד את התבנית שלב אחד מטה.
 
אם רוצים לחמניות כמו ב- 2 התמונות התחתונות מוציאים את הבצק הנותר מהמקרר, מרדדים אותו לעלה דק בעובי 5 מ"מ וקרצים בו כוכבים בעזרת חותכן עוגיות. מסדרים כוכב על כל לחמניה למעלה, ובעזרת מקל דוחפים את מרכז הכוכב מעט פנימה - אני השתמשתי במקל סיני. מברישים בביצה, מפזרים מעט פרג או קצח, מכניסים מייד לאפיה לתנור חם (180 מעלות) ואופים עד לצבע יפה. אם הכתרים נשרפים מהר מדי, אפשר לשים נייר כסף מעליהם וגם להוריד את התבנית שלב אחד מטה.


 
 
הבצק שלי
500 גר' קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כף מלח
---> מערבבים הכל  ומוסיפים
200 מ"ל עד 240 מ"ל מים (תלוי אם אתם מסתדרים עם בצק דביק או לא)
1 ביצה
1/4 כוס שמן רגיל
---> לשים 10 דקות, מברישים את פני הבצק במעט שמן זית, מכסים אותו בניילון ונותנים לבצק לתפוח בין 12 ל- 24 שעות במקרר. ממשיכים כמו המוסבר מעלה.
 

 
Nouveau faconage Challa grenade- explication chez piroulie mon amie, mais cette fois mettre toutes les grenade dnas un moule pour qu'en gonflant elles se collent et forme une halla.
 

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מהמם!
איך מדביקים את הכתר לרימון?

מרילין איילון אמר/ה...

אין צורך להדביק את הלחמניות, הן נדבקות מאליהן תוך כדי הטפחה ואפיה!

אנונימי אמר/ה...

אם את מכינה כבר את הלחמניות- איך הם נשארות טריות עד החג?

The Cookie Fairy אמר/ה...

מקסים לגמרי מוכשרונת שכמוך :)

דורלדור אמר/ה...

האם במקום מספרים אפשר פשוט לעשות איקס עם סכין?
שנה טובה ,שנה שיהיו לכולם כל הסיבות הטובות והמשמחות להנות ממעשה ידיהם.
תודה לך מרילין שהענקת לי לחג את חדוות היצירה.

מרילין איילון אמר/ה...

מצאתי שיותר קל לי עם מספריים למראת שיש לי סכינים טובים.

שנה טובה, שנת ברכה בע"ה