~~ כדורי באונטי, ממתק מוצלח במיוחד ~~

Boules de Bounty
 
 
 



































לפני מספר חודשים חברתי רבקה ואני "נדלקנו" על קינוח של בחור בשם מוטי שהוגש לתחרות מטעם מלונות דן. רבקה הייתה הראשונה שהרימה את הכפפה ,שינתה, הוסיפה, הורידה, וגם התאימה לטעמה, וכשהיא סיימה את היצירה שלה ביקשתי ממנה את הפלט הסופי. הנה הוא, עכשיו הוא משולם!
הציפוי מתפצפץ, בפנים ממש כשל ממתק הבאונטי הידוע, קינוח פרווה מושלם בעיניי
~
במתכון עושים שימוש בקלוקוז ובחמאת קקאו. שני מצרכים אלו זולים יחסית וניתנים לקניה בחנויות המתמחות.  
~
 
מצרכים לקרם הקוקוס
120 גרם סוכר לבן
קמצוץ מלח
30 גרם מים
40 גרם גלוקוז
חצי כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית קוקוס (אופציה)
400 מ"ל חלב קוקוס
200 גרם קוקוס טחון
 
מצרכים לציפוי
250 גרם שוקולד מריר
30 גר חמאת קקאו
 
 
הכנה
מכינים את הקרם: מכניסים לסיר את כל מצרכי הקרם ומבשלים על אש קטנה עד שהקוקוס ספג את כל הנוזלים, כ- 20 דקות, תוך כדי עירבוב מדי פעם. מעבירים את העיסה לקערה ומקפיאים בין שעתיים ללילה. מוציאים מהמקפיא, קורצים מעט מן העיסה ויוצרים כדורים קטנים (מגלגלים בין הידיים) ומקפיאים שוב, על מגש מרופד בנייר אפיה.
מכינים את הציפוי: ממיסים בסיר כפול על הדים את מצרכי הציפוי (בן מרי), לוקחים כדור קוקוס קפוא, מכניסים לסיר כדי שיצופה בשוקולד, מוציאים ומסדרים על תבנית מרופדת ניר אפיה ומקפיאים.
~
אפשר לשמור במפקיא או במקרר. אפשר להגיש עם קיסמים. נהדר.
 
 Boules de bounty
 
Mettre dans une casserole: 120 gr de sucre, un peu de sel, 30 gr d'eau, 40 gr de glucose, 1/2 cac d'extres de vanille, 1/2 cac d'extres de coco, 400 ml de lait de coco, 200 gr de noix de coco rape. Faire cuire a petit feu en melangeant jusque complete absorbtion des liquides et laisser refroidire une nuit au congleateur ans un bol. Le lendemain former des boules, poser sur un plateau avec papier sulfurer et re-congeler.
Fondre en bain mari 250 gr de chocolat avec 30 gr de beurre de cacao, trempe les boules une a une et reposer sur le plateau. Garder au frigidaire ou au congelateur. Se mange froid.
 

ו

14 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

תודה, נראה נהדר!
איפה קונים גלוכוז?
או במה אפשר להחליף אותו?

מרילין איילון אמר/ה...

את שלי קניתי בחנות "חד פעמית" בבני ברק, יש שם מחלקת אפיה. לא יודעת במה להחליף.

CooknBake אמר/ה...

מרילין, זה נראה כ"כ טעים!!!
אוהבת באונטי! ובטוחה שגם המשפחה שלי לא תסרב לטעים טעים הזה :-)

חיבוק ♥

אנונימי אמר/ה...

גלוקוז זה סוכר ענבים. אפשר להשיג בחנויות טבע , וגם בסופרמרקטים.

אבי אמר/ה...

מרילין, שלום.

תודה על הרעיון הפשוט ללא אפיה. :)

אפשר לגוון עם ציפויים: להשתמש בחמאה רגילה, בחמאת בוטנים, באבקת קקאו, בריבה...

אפשר לבשל את הקרם עם גרידת לימון.

אפשר להחדיר לתוך הכדורים (לערבב את הקרם המוכן עם) חתיכות קטנות של משהו מוצק (צימוקים, גרידת לימון מסוכרת ןכו') או לשטוח את הכדורים, לשים באמצע ריבה ולסגור ולכדרר.

רויטל - המערוך המקפץ אמר/ה...

מעולה! אני מאוד אוהבת ממתקי קוקוס. ובמיוחד באונטי והתוצר הבייתי שלך נראה טעים וקל להכנה. אני מתכוונת לנסות

רויטל

אנונימי אמר/ה...

הכנתי לשבת!
יצא מעולה גם בטעם וגם במראה וזכה להמון מחמאות.
עם ציפוי השוקולד בכלל נראה ממש מקצועי...
ד"א איפה קנית את הקיסמים? גם הם מפעמית?

אביבה

חגית אמר/ה...

הכנתי לארוע, כל הטועמים בדרך התפעלו. אחת אמרה- "יו זה מזכיר באונטי.."
מרילין, תודה רבה!

מימי אמר/ה...

לצערי ניסיתי עכשיו לגלגל לכדורים אבל אבוי אי אפשר . מה עושים?

מימי אמר/ה...

אף אחד לא יכול לענות לי למה לא הצלחתי לגלגל כדורי באונטי? חבל כי כנראה אף אחד לא הצליח ולא מודה

מרילין איילון אמר/ה...

מחילה היה ניראה לי שכן עניתי. יכול להיות שענית במקום אחר למישהי אחרת. בכל אופן כניראה שזה לא היה מקורר מספיק, כדי להקפיא. בהצלחה!

חגית אמר/ה...

ייתכן גם שזה לא היה יבש מספיק- אולי לא חיכית מספיק שהנוזלים יספגו בקוקוס? הגילגול אצלי הלך בקלות רבה!

אנונימי אמר/ה...

נראה מעולה.
כמה מנות יוצאות מכמות כזאת ?
תודה.

מרילין איילון אמר/ה...

משהו כמו 30