Petits pain en cornet
הפעם לא מתכון של ממש (בעצם כן! בצק ללחמניות מזונות, בצק מעולה!), ובכל זאת, שידרוג נאה ללחמניות הרגילות. לוקחים פיסה של בצק לחמניות או חלה, לא ממש משנה איזה, אבל תמיד עדיף לעבוד עם בצק שטפח כל הלילה במקרר ולעצב אותו כשהוא עוד ממש קר, שיטת עבודה זו מקלה בצורה משמשעותית את מלאכת העיצוב.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח למלבן ארוך ודק (אורך של 45 ס"מ) וגוזרים ממנו רצועות ארוכות ברוחב של חצי ס"מ בעזרת גלגלת פיצה. מלפפים את הרצועה על קונוס מתכת משומן, מניחים על תבנית אפיה עם נייר אפיה, מברישים במעט ביצה, מפזרים מעט שומשום, ואחרי 10 דקות אופים עד להזהבה. כשהמאפים התקררו מחלצים בקלות. ניתן להכין מראש ולהקפיא.
~
לחמניות אלו נהדרות על מזנון כשלצידן ממרחים, מוסים, וירקות
הן מעולות לקחת לטיול כשהן כבר מלאות כל טוב (סלט טונה, חביתה, מני נקניקים ועוד)
גם בסלסלת הלחמניות על שולחן שבת הן עושות רושם גדול ונחטפות ראשונות (בדוק!)
הערות:
בגלל עובי הבצק (דק) אין צורך לחכות להתפחה ארוכה לפני האפיה
כדי להצליח ללפף את הרצועה בסיבב הקונוס הרצועה צריכה להיות מאוד ארוכה.
הלחמניות יוצאות אפויות ורכות מפנים (המתכת של הקונוס מעבירה את החום), מרקם מושלם
הן נחלצות בקלות ברגע שהן התקררו, חשוב רק להקפיד על הברשה בשמן
קונוסים ממתכת קונים בחנות לממכר כלי מטבח במחיר שווה לכל כיס, אצלי הם נמכרים במחיר של פחות מ- 10 שקים עבור שישה קונוסים. כדאי לקנות המון זה יכול לשמש לעוד הרבה דברים, למשל לקונוסים ממולאים טונה או אפילו בגירסה מתוקה (בחגים שעברו הכנתי אותם ממולאים במוס פסיפלורה)
~
הערה אחרונה. מקילו בצק, אפשר להכין המוווווווווווווווון קונוסים.
אם רוצים קונוסים בודדים (12 למשל), אני מציעה להכין רק חצי כמות בצק, להכין קונוסים ומשאר הבצק להכין לחמניות קטנות, לחמניות ביס (להיט אצלי, לחמניות מזונות במשקל 25 גרם).
~
הערה אחרונה. מקילו בצק, אפשר להכין המוווווווווווווווון קונוסים.
אם רוצים קונוסים בודדים (12 למשל), אני מציעה להכין רק חצי כמות בצק, להכין קונוסים ומשאר הבצק להכין לחמניות קטנות, לחמניות ביס (להיט אצלי, לחמניות מזונות במשקל 25 גרם).
בצק "מזונות" - של חברתי קרן (לשיטת הספרדים)
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כוס סוכר (כוס ח"פ)
1 כוס שמן (כוס ח"פ)
2.5 כוסות מים (ח"פ)
3 ביצים קטנות - אם הביצים גדולות מפחיתים מעט מהמים
1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כוס סוכר (כוס ח"פ)
1 כוס שמן (כוס ח"פ)
2.5 כוסות מים (ח"פ)
3 ביצים קטנות - אם הביצים גדולות מפחיתים מעט מהמים
הכנה
מערבבים את המצרכים היבשים, מוסיפים את הלחים, לשים 10 דקות מטפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר), מעצבים לקונוסים (הנחיות למעלה) או לצורה אחרת, מטפיחים ואופים בחום בינוני עד להזהבה.
מערבבים את המצרכים היבשים, מוסיפים את הלחים, לשים 10 דקות מטפיחים עד להכפלת הנפח (עדיף לילה במקרר), מעצבים לקונוסים (הנחיות למעלה) או לצורה אחרת, מטפיחים ואופים בחום בינוני עד להזהבה.
pain mezonot (karen)
1 kilo de farine
2 cas de levure
1 cas de sel
1 verre de sucre ( verre en palstique)
1 verre d'huile ( verre en palstique)
2.5 verre d'eau ( verre en palstique)
3 petits oeuf (si grnad oeufs, alors on enleve un peu d'eau).
8 תגובות:
מרילין זה מגניב, אבל אני משוחדת כי הכנתי כאלה לחמניות כבר לפני למעלה מחודש.
אפילו אכלנו עם הלחמניה סלט עם טחינה :)
אגב - אצלנו (אשכנזים) הבצק עדיין נחשב "המוציא"
גם כאשר הבצק מכיל כוס סוכר ?
j'aime beaucoup cette recette
Quelle bonne idée d'utiliser une pâte briochée ou une pâte à hallah
אצל האשכנזים הדגש הוא לא רק על הטעם אלא גם על התכולה. צריך שיהיה רוב מי פירות (הכוונה ל 100% מי פירות כמו מיץ ענבים, ולא תרכיז עם מים), סוכר שמן וכד' ביחס למים ורק אז יברכו מזונות.
כמה קונוסים יוצאים מכמות הבצק הזו?
נראה ממש טעים!
האם הבצק מתאים למילוי?
כלומר, האם אפשר לשים בתוכו מילוי פטריות ובצל, ולסגור לצורת אוזן המן?
לסגור לכיסון סגור לגמרי, כן, מניסיון. לגבי אוזן המן, אני לא יודעת, לא ניסיתי.
הוסף רשומת תגובה