~~ עוגת היער הלבן ~~

Gateau foret blanche



כולם התלוננו בבית שכבר מזמן לא עשיתי עוגה של ממש, גבוהה כזו, עם המון קצפת טעימה, ואני עוד הייתי בשוונג של הדובדבנים (לא שבעתי מהם העונה!). בשנה שעברה, בידיוק באותה תקופה הכנתי את עוגת היער השחור המפורסמת (לפי מתכון של דודו אוטמזגין) היה טעים, היה נפלא...אבל רציתי משהו שונה.
טעם לבן יותר.

לכבוד שבת קודש.


את הבלילה של הטורט יוצקים לשתי תבניות גדולות ( תבניות ח"פ גדולות כמעט כמו אלו של התנור) ואופים עד להזהבה (בגלל שהשכבה דקה האפיה מאוד מהירה).

אחרי קירור גוזרים מכל תבנית עיגול בגודל תבנית עגולה שבסופו של דבר תכיל את העוגה (אני עשיתי בתבנית בגודל 24 ס"מ) ועוד חצי עיגול: בסופו של דבר שלושת השכבות של הטורט יורכבו מ 3 עיגולים: 2 עיגולים שלמים ו- 2 חצאים שיוצמדו יחד לדי עיגול נוסף אותו אני אוהבת לשים בשיכבה השניה.

ולא נורא אם העיגול הפנימי לא מושלם כי חסר קצת, שמלימים אותו עם רצועות בצק משתי התבניות, אף אחד לא יגלה, באחריות!



מצרכים לטורט (פעמיים מתכון לרולדה) - מתוך "עוגות לכל עת", נירה שויאר

8 חלבונים
1+1/3 כוס סוכר
8 חלמונים
2 כפות שמן
2 כפות מיץ לימון
1 כף תמצית וניל
כף קליפת תפוז מגורדת
קורט מלח
1+1/3 כוס קמח

בנוסף סירופ מורכב מכוס מים וכוס סוכר מורתחים 2 דקות.

מצרכים לקרם דובדבנים
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) אפשר פרווה
כוס חלב (אפשר סויה)
שקית אבקת פודינג וניל (80 גרם)
כוס מלית דובדבנים (קנויה, השתמשתי בשל פוליבה)

מצרכים לציפוי:
1 שמנת מתוקה מוקצפת עם 1 כף פודינג וניל
כוס מלית דובדבנים
100 גרם שוקולד לבן מגורד במגרדת או בקולפן ירקות


הכנת הטורט
מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים בקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבל קצף גמיש.
מערבבים את החלמונים, השמן, התמצית, קליפת התפוז והמלח יחד ומוסיפים לקערה בתנועות עטיפה.
מוסיפים את הקמח לתערובת ב- 2 - 3 פעמים בתנועות עטיפה, יוצקים ל- 2 תבניות מרופדות נייר אפיה, מיישרים, ואופים כ- 10 דקות או עד שהבצק זהוב. (אני אופה תבנית אחת ולאחר מכן עוד אחת)

הכנת הקרם דובדבנים
מקציפים יחד את כל המצרכים עד למרקם של קרמי

הרכבת העוגה
מסדרים שיכבת טורט בתוך תבנית מתפרקת עגולה, מברישים את הטורט במעט סירופ מחליקים עליו חצי מכמות המלית.
מסדרים מעל המלית 2 חצאי הטורט, מברישים במעט סירופ ומחליקים עליו את יתר המלית.
מסדרים מעל את הטורט האחרון, מברישים גם אותו במעט סירופ.  מקררים את העוגה לפחות 4 שעות, מסירים את היקף התבנית, מורחים בשוליים קצפת, מקשטים בפרחי קצפת מעל העוגה, בהיקף, בעזרת כפית ממלים את החלל במלית דובדבנים, מקשטים בטלטלי שוקולד לבן ובדובדבנים טריים (בעונה).

 






Gateau foret blanche
Faire une genoise avec 8 jaunes, 1+1/3 de verre de sucre, 8 blancs, 2 cas d'huile, 2 cas de citron, 1 cas d'essence de vanille, 1 cac d'epluchure d'orange, 1 peu de sel, 1+1/3 de verre de farine et etaler sur 2 plaque de four (sur papier sulfurer). Enfourner a 180 jusque coloration (c'est rapide) et couper en 2 rond de 24 cm + 2 demis cercle de 24, comme le shema en haut.
Faire un sirop avec 1 verre d'eau et 1 verre de sucre
Monter en creme 250 ml de creme (parve possible), 250 ml de lait (soja possible), 1 verre de melit de cerises (poliva), 80 gr de poudre vanille (pudding)
Mettre un cercle de genoise dans un moul 24, imbibe de sirop, etaler la moitier de la creme, mettre les 2 demis cercle par dessus et imbiber, mettre l'autre moitie de la creme et fermer avec le deuxieme cercle, imbiber encore.
Refroidir au moin 4 heure, enlever le cercle, entoure le pourtour de 250ml de creme monte en chantilli avec 1 cas de poudre pudding, faire uassi des fleure par dessus. Mettre au millieu encore 1 verre de melit cerise, decorer avec 100 gr de chocolat blanc et des cerises fraiche en saison.

6 תגובות:

מרים אמר/ה...

העוגה יפפיה וכנראה טעימה מאוד, תודה

piroulie אמר/ה...

magnifique comme d'habitude bravo tes photos sont superbes et le gâteau a l'air délicieux et il est original
bisous

The Cookie Fairy אמר/ה...

איזו עוגה מעלפת!
מקסימה לגמרי,
ובטוחה שגם מאוד טעימה.
דרישת שלום חמה יקירה

ornit levy אמר/ה...

חבל לאכול את העוגה הזו מרוב שהיא יפה....או שאולי לא! מתה לביס עסיסי. תמיד העוגה הזו מזכירה לי פנקייק משום מה.

mamamia אמר/ה...

הכנתי לשישי.... יצא מ-ע-ו-ל-ה!!!!
תודה!

מרילין איילון אמר/ה...

שימחת אותי!