Aumonieres de filo au blanc de poulet et champignons
עבודה עם דפי הפילו מאפשרת להכין מאכלים פשוטים למדי ולהפוך אותם לחגיגיים מאוד. הכל קשור באריזה לא? כאן את האריזה אוכלים, כמובן, והיא גם פריכה וגם וטעימה. דפי הפילו אינם מכבידים (בשונה מבצק עלים למשל) ומאוד קלים לעבודה.
על מנת שדפי הפילו לא ייתייבשו, חשוב לשמור אותם מכוסים במגבת לחה כל אותו הזמן שלא עובדים איתם (על משטח העבודה). בסיום העבודה, אם נשארים דפים, מגלגלים שוב, עוטפים היטב בניילון נצמד (אני עושה כמה וכמה שכבות), מחזירים לקופסה ומאפסנים שוב במקפיא.
ניתן להכין את השקיקים מראש, לשמור במקרר ולפני ההגשה לחמם בתנור (או על הפלטה).
מצרכים ל- 12 שקיקים
2 בצלים גדולים קצוצים (או 3 קטנים)
4 כפות סילאן
4 פרוסות חזה עוף (פרוסות כמו של שניצל), חתוך לקוביות של 2*2 ס"מ
2 סלסלות פטריות טריות פרוסות (או 2 קופסאות מסוננות)
כוס עשבי תיבול לבחירה קצוצים (אני אוהבת תימין ומרווה, אבל כל שילוב אהוב)
מלח ופלפל שחור
9 דפי פילו מופשרים
שמן ומברשת לשימון העלים, או תרסיס שמן
לרוטב
1 בצל קטן
1 קופסת פטריות מסוננת (לשמור את נוזלי השימורים)
רבע כוס יין לבן יבש
כף קמח
מלח, פלפל, כפית אבקת מרק עוף (או פטריות) רבע כפית אגוז מוסקט טחון
3 כפות עירית או פטרויליזה קצוצה
מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד לצבע בהיר, מוסיפים את הפטריות ומטגנים אותם עשר דקות, מוסיפים את היין הלבן ומבשלים עד לאידוי מלא, מוסיפים כף קמח, בוחשים היטב, מוסיפים את נוזלי קופסת השימורים ועוד כוס מים, מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק ומוסקט ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהרוטב מגיע לסמיכות הרצויה (בערך 5 דקות באש בינונית). מכבים, מוסיפים את עשבי התיבול.
מכינים את המלית: מטגנים את הבצלים היטב, עד לצבע קרמל (כ- 10 דקות), מוסיפים את הסילאן, מערבבים ומעבירים לקערה בינונית.
מוסיפים מעט שמן לאותה מחבת ומטגנים בה את הפטריות 10 דקות, מגבירים את האש למקסימום, מצרפים את קוביות חזה העוף,מערבבים בלי הספקה רק עד לשינוי צבעו של חזה העוף מורוד ללבן (בערך דקה). מכבים ומעבירים לקערת הבצלים. לאותה קערה מוסיפים את עשבי התיבול המלח והפלפל מערבבים ומצננים.
מרכיבים את השקיקים: מסדרים עלי פילו אחד על משטח עבודה, מברישים אותו במעט שמן ומסדרים מעליו עוד דף. גם אותו מברישים בשמן (או מרססים) ומעל מסדרים דף שלישי שגם אותו מברישים מעט.
חותכים את הדפים ל-4 חלקים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה (ראה איור למעלה) שמים כף גדושה מלית במרכז כל ריבוע, מרימים את השוליים כלפי המרכז כדי ליצור שקיקים, מהדקים ומעבירים תלבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. חוזרים על אותו תהליך עד לסיום הדפים / מלית.
אופים בחום בינוני גבוה של 190 מעלות עד שהדפים מזהיבים (כ- 10 דקות).
מגישים חם לצד רוטב חם
Aumonieres de filo au blanc de poulet et champignons (grossomodo 12)
Faire la sauce: revenir un oignon et 1 boite de chmapingons essore (reserver le jus), frire 10 minutes, mettre 1/4 de verre de vin blanc et evaporer. Rajouter 1 cas de farine et bien melanger, rajouter le jus reserve et 1 verre d'eau, epicer avec sel, poivre, marak of et un peu de muscade. eteindre et rajouter 3 cas de ciboulette ciselee et persil.
Faire la farce: frire 3 oignons avec 3 cas de miel de datte, reserver dans un saladier. Dans la meme poile faire revenir 2 boites de champignons en tranche (frait preferable) pdt 10 minutes, rajouter 4 tranches de blanc de poulet en cube et faire revenir a feu vife jusque changement de couleur (de rose a blanc) et pas plus. Mettre dans le saladier. Rajouter au saladier 1 verre de fines herbes (chez moi sauge et thym). Refroidire.
Monter: poser 1 feuille de filo, badigeoner d'huile, poser dessus une autre feuille, re-badigeoner, 1 autre feuille et re-badigeoner (en tout 3 feuilles). Couper les feuilles en 4 (regarder dessin plus haut) et mettre 1 cas bombe de farce au millieu. Rabatre les coin pour refermer par dessus, en aumoniere et badigeoner un peu, poser sur un moule avec papier sulfure. Faire ainsi jusque epuisement de feuilles / farces et enfourne a 190 jusque coloration.
Servir chaud avec la sauce.
10 תגובות:
מרילין היי,
קצרה היריעה מלהלל את הבלוג המדהים שלך ויש לי שאלה לגבי המתכון הזה , אם אין לי תימין ומרוה מה אפשר במקום?
כל עשב תיבול שאת אוהבת, פטרוזיליה, בזיליקום, ועוד. מה שנשמע לך טעים ושאת מחזיקה בבית ילך נהדר!
בהצלחה!
כל עשב תיבול שאת אוהבת, פטרוזיליה, בזיליקום, ועוד. מה שנשמע לך טעים ושאת מחזיקה בבית ילך נהדר!
בהצלחה!
ניסיתי אתמול את השקיקים
ויצא פשוט מעולה!!! את אלופה
כל הכבוד- יצא פשוט טעים
לא היה לי יין לבן אז השתמשתי ביין אדום ויצא מצוין
תודה אחל'ה מתכון.
לימור
מעולה! שימחת אותי לימור
נשמע מעולה לערב החג
נשמע מעולה לערב החג
היי מרילין-
שאלה לגבי הרוטב- אם זז טוב להוסיף מנוזלי קופס שימורים נשמע לי כך כך לא בריא ו לילדיי הקטנים. אם ניתן לשים נוזל אחר במקום? שאלה נוספת לגבי היין-
אם ה טוב לילדים? ילדיי בני 2.5 וארבע? ומדוע בכלל לשים יין? מה זה עושה?
מחכה לשמוע ממך והלוואי שלפני השבת כך אכין זאת לשבת
אה ועם איזה תוספת זה בא טוב? תודה מרילין
תודה,על המתכון,
האם הוא טוב בהקפאה?
כבר הרבה זמן שלא נהניתי כל כך ממתכון חדש.
בערב שבת הגדול נותרתי עם חבילת עלי פילו...
מצאתי את המתכון שלך (לא ידעתי שיש לך בלוג. מכירה ומעריכה אותך ממתכונים בעיתון)
ופשוט היה תענוג!!!
המנה העיקרית נותרה זנוחה כי המנה הראשונה (שלך) היתה מעדן!!!
מאמצת כמתכון קבוע.
תודה מרילין
הוסף רשומת תגובה