Gateau a la mousse de fromage et chocolat blanc avec sa mousse fraise dessus - recette en francais plus bas
עוגה זו היא בעצם שילוב של שני מתכונים מעולים: את מוס הגבינה והשוקולד לבן (של רות אוליבר) המדהים שהכנתי לפני שנה עם קדאיף ומוס התותים (של מלכי) בעל המרקם המופלא שלא שוכחים לי בבית.
ובאמת, השילוב שלהם פשוט מעולה, מכניסים כפית פנימה, ולמטה שיכבה נדיבה של מוס קרמי עשיר בגבינה ושוקולד לבן, כל כך טעים, כל כך מדויק ואז רעננות עדינה של מוס תותים מהטובים שטעמתי - מי שלא הכין (או טעם) הפסיד.
~
למעלה בתמונה, הכנתי מנה נוספת של מוס תותים אותה יצקתי לתוך תבניות סיליקון קטנות וכשמנות המוס קפאו לגמרי חילצתי אותם וסידרתי סביב סביב, מעל שיכבת המוס הראשונה. בגלל הקור, הן מחברות יחד ונהפכות ליחידה אחת.
~
למטה בתמונה קישטתי את המוס בשוקולד לבן מומס (מכניסים שוקולד לבן לשקית זילוף, 4 קוביות מספיקות, מכניסים את השקית לכלי עם מים רותחים עד שהשוקולד נמס, גוזרים מעט משקית הזילוף ומציירים).
~
למטה בתמונה קישטתי את המוס בשוקולד לבן מומס (מכניסים שוקולד לבן לשקית זילוף, 4 קוביות מספיקות, מכניסים את השקית לכלי עם מים רותחים עד שהשוקולד נמס, גוזרים מעט משקית הזילוף ומציירים).
מצרכים למוס גבינה ושוקולד
לבן
120 מ"ל חלב חם (חצי כוס)
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
120 מ"ל חלב חם (חצי כוס)
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
25 גרם
חמאה
1 שקית ג'לטין (14 גרם) מרוכך
ברבע כוס מים
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן
(500 גרם)
100 גרם סוכר (חצי
כוס)
2 מכלים שמנת מתוקה (500
מ"ל)
מצרכים למוס תותים
5 גרם ג'לטים
1/4 כוס מים
2 חלבונים
50 גרם סוכר (רבע כוס)
200 גרם מחית תות (תותים מרוסקים)
125 מ"ל שמנת מתוקה
מכינים את
המוס גבינה שוקולד: מחממים חלב,
שוקולד וחמאה על בן מרי או במיקרוגל וממיסים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ג'לטין
מרוכך, מערבבים ומקררים מעט.
מערבבים גבינה
וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב.
מקציפים שמנת
מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה, יוצקים את תערובת
הגבינה לתבנית ומקפיאים להתייצבות.
מכינים את המוס תותים:
משרים את
הג'לטין במים עד לספיגת מלאה
מקציפים את החלבונים עם הסוכר,
ומערבבים עם מחית הפרי, מחממים את הג'לטין עד שהוא נמס (פחות מ- 10 שניות במיקרו,
זהירות לא להרתיח) ומוסיפים תערבות תוך כדי ערבוב.
מקציפים את השמנת, מקפלים לתוך
תערובת הפרי, יוצקים מעל המוס שוקולד לבן ומיישרים ומקררים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה. אפשר לשמור במקפיא.
כאן בתמונה מטה יצקתי את המוסים בכוסות אישיים
כאן בתמונה מטה יצקתי את המוסים בכוסות אישיים
Gateau a la mousse de fromage et chocolat blanc avec sa mousse fraise dessus
Mousse
de fromage et de chocolat blanc :Tremper
14 gr de gelatine dans 1/4 de verre d'eau jusque ce que la gelatine gonfle - 10
minutes.
Fondre en
bain mari 120 ml de lait avec 200 gr de chocolat blanc hache et 25g de beurre, y
rajouter la gelatine gonflee, bien melanger et laisser refroidire un
peu.
Melanger
500g de fromage blanc (5%) a 100g de sucre et rajouter au melange chocolat en
melangeant. Monter en
neige 500 ml de creme liquide et incorporer.Verser le
melanger dans le moule, congeler 20 minutes.
La mousse de fraise: fondre 5g de gelatine dans 1/4 de
verre d'eau. Monter en neige 2 blancs d'oeufs avec 50 gr de sucre, rajouter
200g de puree de fraise, melanger, incorporer la gelatine, bien melanger, monter
en chantilli 125 ml de creme, melanger a l'apareil et verser sur la mousse de fromage.
Si on veut faire une deco boule de mousse (comme sur la photo) on refait une dose de mousse de fraise, on la verse dans des petites empreinte en silicone, on congel et quand c'est bien congler on les pose sur le gato. a cause du froid ils adherent enstmble imediatement.,
2 תגובות:
you have a very nice blog, what you are doing here is amazing
וואי, זה פשוט נראה נהדר! אפילו דרך המסך עובר המרקם האוורירי של העוגה....והתמונה בכלל משגעת, השילוב היפהפה של הלבן הורוד והירוק, וההתאמה המושלמת למפיות. אין עלייך בכל מה שקשור לשיק וקלאסה.
הוסף רשומת תגובה