~~ עוגת מוס גבינה, שוקולד לבן וקדאיף ~~

Gato a la mousse de fromage et  chocolat blanc


אחת העוגות הטעימות שיצא לי להכין בזמן האחרון, השילוב של הגבינה והשוקולד הלבן פשוט שמימי - המרקם של המוס מ-ו-ש-ל-ם. שעורת הקדאיף המפוזרים מלמעלה גם מוסיפים טעם של קראמל חמאתי וגם פריכות נעימה, בקיצור, ממש מוצלח!
הכנתי את העוגה בתבניות אישיות* , אבל אפשר בהחלט להכין אותה כעוגה אחת גדולה, למעשה, כך מופיע המתכון המקורי בספר "עוגות גבינה" של רות אוליבר (ספר מדהים, כל פעם שאני מדפדפת בו אני רוצה להכין את זה, את זה וגם את זה).
המוס עובר הקפאה ולכן נוח להכין הרבה זמן מראש - את שיערות הקדאיף שמעל מקפיאים בנפרד, בקופסה סגורה.

מצרכים לעוגה בתבנית קפיצית בקוטר 24
 לסירופ סוכר
400 גרם סוכר (2 כוסות)
240 מ"ל מים (1 כוס)
כמה טיפות מי זהר

לבסיס הקדאיף
1/2 קילו שערות קדאיף (קופסה)
200 גרם חמאה מומסת
2-3 טיפות מי זהר (מי פריחת הדרים)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)

למוס גבינה ושוקולד לבן
120 מ"ל חלב חם (חצי כוס)
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
25 גרם חמאה
1 שקית ג'לטין (14 גרם) מרוכך ברבע כוס מים
2 גביעי גבינה לבנה 5% שומן (500 גרם)
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 מכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)
הכנה
מכינים מראש את הסירופ:
 מביאים לרתיחה סוכר ומים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוסיפים מי זהר ומקררים.

מכינים את הבסיס הקדאיף.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מערבבים קדאיף עם חמאה מומסת ומי זהר, מפרידים את השערות בעזרת האצבעות. מוסיפים סוכר ומערבבים קלות. מחלקים את שיערות הקדאיף ל 2 חלקים שווים. חלק אחד מסדרים בתבנית האפייה ואופים עד להזהבה, יוצקים מיד מחצית מן הסירופ ומצננים. חלק שני מפזרים בשכבה אחידה בתבנית גדולה של התנור, אופים עד להזהבה, יוצקים מעליהם את המחצית השנייה של הסירופ ומצננים.

מכינים את המוס גבינה שוקולד.
מחממים חלב, שוקולד וחמאה על בן מרי או במיקרוגל וממיסים עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים ג'לטין מרוכך, מערבבים ומקררים מעט.
מערבבים גבינה וסוכר ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי ערבוב.
מקציפים שמנת מתוקה לקצפת יציבה ומקפלים לתוך תערובת הגבינה
יוצקים את תערובת הגבינה לתבנית ומקפיאים להתייצבות.
מפוררים את שירות הקדאיף שבתבנית הגדולה בעזרת האצבעות ומפזרים מעל העוגה.


Mousse de fromage et de chocolat blanc sur kadaif
Preparer un syrop avec 200g de sucre, 240 ml d'eau et qqs goutes de mazhar et refroidir.
Melanger 1 boite de kadaif (environs 500 gr) avec 200 gr de beurre fondu, qqs goutes de mazhar et 50 gr de sucre. Etaler la moitier sur un moule 24cm en guise de base,  cuir a 180 jusque dore, verser la moitier du sirop dessus et reserver. Etaler l'autre moitier des kadaifs sur un grande moule du four, enfourner jusque dore, verser l'autre moitiee du sirop et emieter.
Tremper 14 gr de gelatine dans 1/4 de verre d'eau jusque ce que la gelatine gonfle - 10 minutes.
Fondre en bain mari 120 ml de lait avec 200 gr de chocolat blanc hache et 25g de beurre, y rajouter la gelatine gonflee, bien melanger et laisser refroidire un peu.
Melanger 500g de fromage blanc (5%) a 100g de sucre et rajouter au melange chocolat en melangeant.
Monter en neige 500 ml de creme liquide et incorporer.
Verser le melanger dans le moule, congeler 20 minutes et decorer avec le kadaif emiette.

תניות אישיות "בַּבַאנֶש"- הנחיות של חברתי קרן
קונים נרות נשמה בשקית מהסופר, מורידים את הנרות ושומרים אותם בצד. בעזרת חותכן (עדיף את המשוכללים יותר) פותחים לגמרי את החלק הסגור של המיכל וזורקים אותו. שוטפים במים וסבון את המיכל.

קוראים להם "בַּבַאנֶש" (נר נשמה לבווריה)  ויש לי שקית עם נרות כחולים השמורים לחלבי ושקית עם ירוקים לפרווה.

איך עובדים איתם? מסדרים את ה בַּבַאנֶש על מגש מרופד נייר אפיה, יוצקים לתוכם את המוס ומכניסים למקפיא עד לייצוב.  החילוץ הוא ממש בקלי קלות: מחזיקים בשתי ידיים, והופ, זה מחליק ישר לצלחת הגשה תוך רבע  דקה.
וקצת תמונות מהגינה שצילמתי היום אחרי הצהריים עם הילדים





שבת שלום
מרילין

2 comments:

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

הבלוג שלך תמיד טעים ,נעים ויפה כל כך.
חני הראל
(פעם לפני שנים הכינוי שלי היה 'חנית').
במידה ותוציאי מהדורה שנייה של הספר..

Alina אמר/ה...

Ce dessert est une merveille et les photos sont bien jolies, tu eleves des poules ?