~~ דפי שמרים ממולאים בקרם שקדים לימוני~~

Brioche a la creme d'amande citronee - recette en francais plus bas


המאפה נימוח, שופע בקרם שקדים מעולה וניחוח משכר של לימון, בעיניי, אחד הטובים!  במהלך האפיה חלק גדול מהקרם נספג בתוך דפי השמרים וכך מעשירים אותו בטעם נפלא. הנוכחות של השקדים הפרוסים חותמת את הכל עם נגיעות פריכות וטעם נהדר.




לשטית עיצוב זו של עוגות שמרים נחשפתי לפני מספר חודשים כשכול הרשת, בכל השפות "הוצפה" בה. אז, בגלל ההצפה, עשיתי דוקא ולא הצטרפתי, אבל עכשיו, פתאום, כשהבצק היה מונח על השיש, נזכרתי בדפים האלה, והחלטתי שגם אני רוצה.
בגדול זה הולך כך: מרדדים מלבן, מורחים מלית, חותכים רצועות אורך, עורמים 3-4 רצועות אחת מעל השניה, הרצועות צריכות להיות בערך ברוחב התבנית ואחר כך חותכים מקטעים כדי ליצור ריבוע (כל חיתוך כזה מייצר ערימה של 3 או 4 דפים מרובעים) ומסדרים את הדפים במעומד בתוך התבנית, אחד מאחורי השני, כמו טור ארוך בקופא של הסופרמרקט.



מצרכים ל- 4 תבניות אינגליש קייק
בצק
חצי קילו קמח לבן (3.5 כוסות)
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מלח
חצי כוס סוכר (100 גרם)
כף קליפת לימון מגורדת
2 ביצים
100 גרם חמאה רכה (או מרגרינה)
2/3 כוס חלב (או חלב סויה)

מלית
 120 גרם חמאה או מרגרינה רכה מאוד (אך לא נוזלית)
200 גרם סוכר
3 ביצים
200 גרם קמח שקדים (שקדים טחונים)
כף גדושה גרידת לימון
2 כף רום או ברנדי
3 טיפות תמצית שקדים
בנוסף
100 גרם שקדים פרוסים

לסירופ
כוס סוכר
כוס מים
2 סרטים של לימון
מיץ מחצי לימון

מכינים את הבצק:
מערבבים את כל החומרים היבשים, מוסיפים את החומרים הרטובים /לחים ולשים 10 דקות ביד או במיקסר (הבצק מעט דביק וזה בסדר). משמנים את פני הבצק במעט שמן, מכסים ומתפיחים במקרר לפחות 12 שעות עד יממה.
מכינים את המלית:
מעבדים בכף את החמאה עם הסוכר עד למרקם משחתי, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים

מכינים את הסירופ :
מבשלים את כל המצרכים עד שהסכר נמס ומכבים (3 דקות בערך)

מכינים את המאפים:
חשוב לעבוד עם בצק קר שיצא זה עתה מהמקרר
על משטח מעט מקומח מרדדים את הבצק למלבן בגודל של 60*40 בערך
בעזרת מרית או כף מריחה מורחים את קרם השקדים בשיכבה אחידה על פני הבצק ומפזרים מעל את השקדים הפרוסים.

בעזרת סכין או גלגלת פיצה חותכים את הבצק למלבים ארוכים ברוחב 5 ס"מ בערך. מרימים רצועה אחת, שמים אותה בידיוק על רצועה שניה, לוקחים עוד רצועה וגם אותה מניחים מעל. חותכים את ערימת הרצועות לריבועים ומרימים ערימת ריבועים כדי לסדר אום בתננית מרופדת נייר אפיה. ממשיכים כך וממלאים את כל התבניות. בדפים עומדים.
נותנים לבצק לתפוח כ- שעתיים או עד שהוא מכפיל את נפחו, אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שפני הבצק זהוב והחלק התחתון שזוף (מרימים קצת ובודקים) ומברישים בסירופ.
  אפשר להגיש עם אבקת סוכר מעל.

Brioche a la creme d'amande citronee
Faire une pate briochee avec 500g de farine, 1 cas de levure, 1 cac de sel, 1/2 verre de sucre, 1 cas d'ecorce de citron, 2 oeufs, 100g de beurre molle et 2/3 de verre de lait. Huiler la legerment et garder au frigo entre 12 et 24 heures.
Preparer une creme d'amande citronee en travaillant 120g de beurre molle et 200 gr de sucre. Rajouter 3 oeufs, 1 cas d'ecorce de citron, 2 cas de rhum, 3 goutte d'essence d'amande et 200g de poudre d'amande.
Preparer un sirop avec 1 verre de sucre, 1 verre d'eau, 2 morceau de citron.
Etaler la pate froide sur un plan farine en rectangle de 40*60, etaler la creme d'amande dessus, repartir 100 gr d'amande effilee.
Couper en lanieres de la largeure d'un moule rectangulaire et poser 3-4 lanieres l'une sur l'autre. couper la pile de lanieres en carre et mettre les carre de pate debout, dans le moule rectangulaire. remplir ainsi 4 moules.
Laisser monter 2 heures, enfourner a 180 jusque coloration, badigeoner de sirop.

ולסיום, כנהוג, כסגולה לפרסנה טובה אפיתי קצת מפתחות
שבת שלום






8 תגובות:

malca li אמר/ה...

אהבתי מאוד את חלות המפתח, מאוד מקורי
בלוג מקסים ,

שמחה אמר/ה...

עשיתי את עוגת דפי השקדים ההמולאים בקרם שקדים ויצא לי כל-כך טעים ממש טעם גן-עדן, התענגנו על כל ביס. תודה והמשיכי להעניק לנו טעמים נפלאים כאלה. שמחה

אנונימי אמר/ה...

מה זה אבקת שקדים?

אבי אמר/ה...

מרילין, שלום.

תודה רבה על המרשם. הרעיון נראה מאוד יחודי, מעניין, פשוט ומבריק כאחד. צריך לנסות. :)

את אומרת שכל הרשת רעשה עם המתכון בכל השפות. אולי יש לך איזה לינק לווידאו? יהיה מאוד נחמד לראות את המרשם בווידאו (למרות שבהחלט ההסבר שלך בכתב ברור ומספק).

מרילין איילון אמר/ה...

לא אין לי לינק כרגע, אני גם לא זוכרת שראיתי דבר כזה, פשוט הכנתי לפי מה שראיתי בתוצאה הסופית. אני אפילו לא חושבת שקראתי את ההוראות.

אנונימי אמר/ה...

מהי אבקת שקדים? האם אפשר לרסק שקדים בפוד-פרוססור?
האם הכוונה ל-200 גרם?

noaleee אמר/ה...

תודה רבה על המתכון! יצא מצוין!
(נראה לי שנסחפתי עם הלימון והוא קצת השתלט על השקדים העדינים).
לכל מי שמחפש הדגמה איך ליצור את הצורה - חפשו וידאו של קרין גורן. היא קוראת לעוגה "משוך אותי".

בתאבון!

מרילין איילון אמר/ה...

שימחת אותי!