~~ פאי לשבת: קוקוס ושוקולד קל וטעים מאוד ~~

Tarte a la noix de coco et au chocolat (recette en francais plus bas)



את הפאי הזה אני לרוב מכינה במנות אישיות, אבל גם כפאי גדול הוא מוצלח מאוד. הפאי
מאוד טעים גם בגרסתו הפרווה לכשצריך, מושלם לשבת.  אם נשאר מעט מן הבצק של התחתית, אפשר לרדד אותו לעלי דק, לקרוץ ממנו צורות, לפזר מעט סוכר חום וקינמון ולאפות כעוגיות.

המצרכים מיועדים לתבנית פאי בגודל 26


מצרכים לבצק
300 גרם קמח (2.5 כוסות)
200 גרם חמאה או מרגרינה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר (חצי כוס, אפשר גם סוכר רגיל )
1 חלמון

מצרכים למילוי
200 גרם קוקוס (2 כוסות)
150 גרם סוכר (3/4 כוס)
2 ביצה
100 גרם שמנת מתוקה (אפשר פרווה)
50 גרם חמאה או מרגרינה מומסת
50 גרם שוקולד מגורד או שוקולד צ'יפס

מצרכים לציפוי
100 גרם שוקולד מריר
150 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר פרווה)

לקישוט:
 מעט קוקוס טחון  או רצועות קוקוס טרי (משתמשים בסכין קילוף)









מכינים את הבצק:
שמים במערבל מזון את הקמח, הסוכר והחמאה ומעבדים עד שהתערבות נהפכת לפירורים. מוסיפים את החלמון, מעבדים רק עד לקבלת בצק, עוטפים בניילון, מהדקים לפיתה ושומרים במקרר חצי שעה. מרדדים על משטח מעט מקומח לעלי של כ- חצי ס"מ ומרפדים תבנית פאי (או תבניות אישיות), מחוררים את הבצק בעזרת מזלג, מקפיאים לשעה ואופים בחום בינוני של 180 מעלות 8 דקות או עד להזהבה קלה. משאירים את התנור דלוק.
מכינים את המילוי ואופים:
מערבבים את כל חומרי המילוי, יוצקים לתוך הבצק החצי אפוי ואופים בחום בינוני של 180 כ- 30 דקות או עד שהמלית מזהיבה מעט ויציבה
.
מצפים ומקשטים:
מחממים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומכבים. מוסיפים את קוביות השוקולד, מערבבים עד להמסה ויוצקים על הפאי האפוי. מצננים 10 דקות ומקשטים בקוקוס.


tarte a la noix de coco et au chocolat - pour des tartelette ou un moule a tarte (26 cm)

Faire une pate brisee avec 300g de farine, 200 gr de beurre (ou margarine), 100 gr de sucre et 1 jaune d'oeuf. La refoidire, l'etaler sur un moule a tarte, la piquer avec la fourchette, le refoidire puis la pre-cuire 8 minutes.
Melanger 200g de noix de coco avec 150 g de sucre, 50 gr de beurre (ou marga) fondu, 2 oeufs, 100 de creme liquide (parve possible) et 50 gr de chocolat rape (ou chocolat chips) et verser sur la pate precuite. Enfourner pour 30 minutes a four moyen jusque coloration et stabilisation de l'apareil.
Verser une ganash faite avec 100gr de chocolat et 150 ml de creme et decorer avec de la noix de coco.


, מרילין

תגובה 1:

גדולה אמר/ה...

מתוק בעיניים, טעים למראה,אהבתי מאוד!