~~ פונדנט שוקולד במלית אגוזי לוז, כשר לפסח ומאוד קל להכנה ~~

מרילין איילון

אוטוטו פסח ותוך כדי ניקיונות אני אוספת את המתכונים שאהבתי משנים קודמות ומציינת לי חידושים שאני רוצה לנסות.
אז קינוחים קודם, כמובן - מדובר בקינוח שוקולדי טעים מאוד שכדאי לאמץ. הוא באמת מוצלח מאוד, טעים, חגיגי וקל להכנה.
המתכון הוא של תמי פיליפ, הכותבת במגזין טעימות של עיתון משפחה. היא מכינה אותה במלית קוקוס, אבל אני העדפתי מלית אגוזי לוז.

ההכנה קלה מאוד, מהירה מאוד. רק צריך לדאוג לכלים אישיים, תבניות ח"פ יהיו מושלמות לזה.
אם רוצים להגיש בשבת או בחג, אופים את הפונדנט רק 10 דקות, ואחר כך מחממים על הפלטה, או על כלי המונח על הפלאטה ומגישים חם. יאמי.






מצרכים
200 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמן
2 ביצים
2 חלמונים
1/3 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז טחונים (במקור שקדים)

למלית
100 גרם אגוזי לוז טחונים (במקום קוקוס)
1 חלבון
1/3 כוס סוכר
2 כפות מים במידת הצורך

מכינים את תערובת הפונדנט: ממסיסים את השוקולד ומערבבים אותו עם השמן. טורפים בקערה את הביצים, החלמונים והסוכר. מערבבים את שתי התערובות, מוסיפים את האגוזים הטחונים ומערבבים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה את כל החומרים

אופים: יוצקים את תערובת הפונדנט לכלים חסין חום, ממלאים עד שליש מגובה הכלים, מניחים חצי כף ממלית האגוזים ומכסים ביתר הפונדנט.
אופים ב- 200 מעלות 12 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט.
מוציאים מהתנור ומגישים חם.

 


7 תגובות:

nati אמר/ה...

האם בה מקום שמן אפשר חמאה ?

nati אמר/ה...

האם בה מקום שמן אפשר חמאה ?

מרילין איילון אמר/ה...

אני משערת שאפשר, אבל זה כבר לא יהיה פרווה. הייתי שמה 100 גרם חמאה וממסיסה אותם עם השוקולד

vered ronen אמר/ה...

לכמה מנות הכמות מיועדת?
תודה

מרילין איילון אמר/ה...

בערך 10 מנות

עדנה שווט אמר/ה...

אפשר להקפיא ולחמם שוב על הפלטה או להגיש קר?

hadar ben-sade אמר/ה...

הכנתי ויצא נפלא
גם שרד יפה הקפאה
בלי ספק יככב אצלנו גם בפסחים הבאים!