Brioche couronne a la pomme canelle (recette en francais plus bas)
בצק המאפה רך ועשיר בטעמים (אחד המוצלחים!) והמילוי גם הוא טעים במיוחד עם נוכחות עדינה של תפוחים וקינמון, הריח שמתפשט בזמן אפייתו ....פשוט נפלא.
שימו לב, כמו כל מאפה שמרים הוא במיטבו סמוך לזמן אפייתו שאז הבצק פשוט נמס בפה. אם רוצים, אפשר להקפיא (כשהוא עוד טרי טרי, עטוף היטב) כדי להנות ממנו במועד מאוחר יותר.
~
מצרכים לבצק
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
4 חלמונים
1 כפית מלח
200 מ"ל חלב או מים או חלב סויה
100 גרם חמאה חתוכה ל- 5 חתיכות
מצרכים למילוי
8 תפוחים ירוקים
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר
רבע כוס מים
~
100 גרם חמאה רכה מאוד אף לא נוזלים
לקישוט
1 ביצה טרופה
חצאי שקדים מולבנים
סירופ
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מכינים את הבצק: שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה
ולשים 10 דקות
מוסיפים את החמאה, חתיכה אחר חתיכה - לשים 5 דקות בין כל
הוספה. בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק. מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח או מתפיחים לילה שלם במקרר.
מכינים את התפוחים: מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות בגודל קובית משחק. מכניסים אותן לסיר קטן יחד עם הקינמון, הסוכר והמים, מבשלים על אש קטנה, בסיר מכוסה חלקית כ- 20 דקות, או עד שהתפוחים רכים וכמעט ואין יותר נוזלים בסיר. מכבים ומצננים.
מרכיבים את המאפים: מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים זהים. שומרים 2 חלקים במקרר ומתחילים לעבוד עם החלק השלישי.
על משטח מעט מקומח מרדדים אות הבצק למלבן בגודל 10*30 בערך. מורחים עליו שליש מכמות החמאה, מפזרים בצורה אחידה שליש מכמות התפוחים, מגלגלים את המאפה על עצמו לצורת לגלילה ארוכה (מגלגלים כלפי חוץ כדי לקבל גליל יותר ארוך) וסוגרים אותו לצורת מעגל. מקפידים שתפר הבצק יהיה כלפי מטה ומעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. בעזרת סכין חדה חותכים את המאפה במרווחים שווים: חותכים את הפרוסות עד למטה ממש (אחר כך, בהתפחה הן מתחברות שוב) אבל לא עד לחלק הפנימי של המעגל. מברישים בביצה מקשטים בחצאי שקדים.
חוזרים על אותה פעולה עם 2 החלקים הנותרים, מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה).
אופים ומזגגים: אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהמאפה שזוף. בזמן שהמאפה בתנור (או לפני כן) מבשלים את הסוכר עם המים עד שהסוכר נמס (כ- 5 דקות). כשהמאפה יוצא מהתנור, בעודו חם, מברישים אותו בסירופ בנדיבות. מטרת הסירופ לזגג את המפה, להחזיר את הלחות שאבדה בזמן האפיה ולשמור על עסיסיותו.
Brioche couronne a la pomme canelle
Preparer la pate a brioche: Melanger 500g de farine, 1 cas de levure seche, 5 cas de sucre, 2 sachet de sucre vanille, 1 cac de sel, 200mk de lait (ou eau ou lait de soja) et 4 jaunes d'oeufs. Petrir 10 minute. Rajouter 100gr de beurre (ou margarine) en 5 morceaux, a l'intervalle de 5 minute a chaque fois. laisser monte la pate jusque dedoublement.
Preparer les pommes: eplucher et couper en des 8 pommes vertes. Metter les dans une petite casserol avec 2 cac de canelle, 2 cas de sucre et 1/4 de verre d'eau et cuir a petit feu, demis couvert, 20 minutes a peu pres, jsuque ce que les pomme soit fondonte et qu'il n'y ai plus d'eau. Refroidir.
Faconer les couronnes: Diviser la pate en 3 morcea. garder 2 morceau au frigo. prendre 1 morceau et abbater le sur un plan legerement fariner en rectangle de 10*30 a peu pres. Etaler dessus 30g de beurre mou (mais pas fondu), etaler 1/3 de la compote de pomme, rouler en long saucisson et fermer en couronne, de manier a ce que la coutur du saucisson soit en bas.
Poser la couronne sur un moule avec du papier sulfurer, couper la jsuque en bas (elle se refermera en gonflant) mais sans toucher le coter interne. Badigeoner d'oeuf, decorer avec des demis amande blanchie. Faire de meme avec les 2 autres morceaux. Laisser monte les couronnes jusque dedoublement (1 heure a peu pres).
Cuisson: Enfourner dnas un four prechaffuer a 180 degres et cuir jusque jolie coloration. Pendant que les couronnes cuisent, porter a ebulition 1 verre de sucre avec 1 verre d'eau pdt 5 minute, et a la sortie des couronnes du four badogeoner largement de ce sirop.
אני מאחלת לכם שבת שלום ונפרדת מכם עם תמונות מהשבוע
מקרון במילוי פסיפלורה קארד
טרטלט עם פטיסייר, מחית תותים וקצפת תותים
ויש גם ד"ש מהתרנגולות
מרילין
7 תגובות:
נראה מ-ד-ה-י-ם !
הורסות התרנגולות האלה.....
המקרון נראה פצצה, אני רואה שהצליח לך מעל ומעבר למצופה....
שבת שלום!
מרילין - תמונות לא חוקיות!
המאפה נראה מעלףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף לגמרי
ואני מאד אוהבת את העיצוב של הכתר :)
שתהיה לכם שבת נהדרת
לא ביקרתי אצלך כמה ימים
ואני מעולפת מההספק...
יקירתי, את מכונה משומנת להכנת יצירות פאר, בחיי!
מה זה כל היופי הזה?
מתחשק לי להיכנס איתך למטבח ולא לצאת לעולם :)
כתר השמרים מעלף,
וגם המקרון... והטאטרטלט...
ומיד הולכת לדגום את כל מה שהפסדתי בפוסטים האחרים :) ...
בוקר טוב לך מרילין.אני מעריצה חדשה שלך. הכנתי אתמול את כתר התפוחים ויצא טעים מאוד מאוד.גם המראה שובה לב.תודה לך על השיתוף במתכון עם הנחיות מדויקות. חבל שאני לא יודעת לשלוח לך תמונה ממעשה ידיי.
היי,
שאלה - במאפה תפוחים. האם הכוונה שיוצאים 3 מאפים נפרדים?
לא ראיתי שמחברים בין שלושת החלקים ולפי ההסבר, החלק הראשון כבר יוצר עוגה..
אז מה לעשות אם אני צריכה רק עוגה אחת?
כן, יוצאות 3 עוגות כתר קטנות, או 2 בינוניות או 1 גדולה. תחליטי את על גודל העוגה ותחלקי את הבצק בהתאם. בהצלחה!
הוסף רשומת תגובה