Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat (recette en francais plus bas)
צלי עסיסי מעולה: הרוטב שלו סמיך ומלא טעם, ממש מעדן! מגישים על אורז לבן.
ומי
שחושש שטעם הקוקוס שעשוי להשתלת, דעו שטעמו מתעדן מאוד במהלך הבישול, ויחד עם שאר התבלינים הוא נהפך
לטעם חדש ומשובח.
מתכון נהדר של ליאת.
מתכון נהדר של ליאת.
מצרכים
רבע כוס שמן זית
2 קילו בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות קטנות (2*2)
2 בצלים גדולים קצוצים דק
כף גדושה ג'ינג'ר טרי מגורד
כפית כורכום
כף בהרט (מהסוג המשמש לתיבול קובות)
1 פלפל ירוק חריף חתוך לקוביות קטנות (אופציה)
3/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק
3/4 כוס מים או ציר
פחית חלב קוקוס (מי קוקוס)
מלח ופלפל שחור
להגשה: בצל ירוק קצוץ
הכנה
בסיר רחב מטגנים / סוגרים את הבשר בשמן זית ושומרים אותו בצד. כדאי לבצע את הטיגון ב- 3-4 פעמים, כל פעם עם מספר קוביות בשר קטן.
באותו סיר מטגנים 10 דקות על אש בינונית את הבצלים תוך כדי קרצוף משקעי הבשר שבתחתית הסיר, מוסיפים את התבלינים, חלב הקוקוס ומים, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מוסיפים לסיר את ואת קוביות הבשר ומערבבים היטב. מביאים שוב לרתיחה ומבשלים מכוסה, על אש קטנה כ- 4 שעות או עד שהבשר רך מאוד. אם יש צורך מוסיפים מעט מאוד מים כ- רבע כוס.
Mijote de veau a la sauce lait de coco et baharat
2 kilo de paleron coupe en cube de 2 cm
2 gros oignons coupe fin
1 grande cas de gingembre rape
1 cac de curcuma
1 cas de baharat (melange de canelle et piment anglais)
1 piment vert couper fin (optionel)
3/4 de verre de sauce chili sucree
3/4 de verre d'eau ou de bouillon
1 boite de lait de coco (400 gr)
sel et poivre
pour servir: oigמons vert cisele
frire les morceau de viande en plusieur fois et reserver. dans la meme casserolle frire les oingons, rajouter les epices et les liquides, porter a ebulition, rajouter la viande, reporter a ebulition et cuir a petit feu 4 heures, ou jsuque tendre. si il le faut, rajouter un riquiqui d'eau. servir avec l'oingons vert cisele.
~
~
5 תגובות:
הצלי יצא נפלא, ללקק את האצבעות.
תודה!!!
האם ראס אל חנות יעבוד במקום הבהרט?
הכנתי בשישי שעבר והצליח מאוד! מתכון מושלם : - ) תודה מרלין את מלאת השראה! תענוג היכנס לאתר שלך
מתכון משגע, אחת הקדירות הכי טעימות שהכנתי וטעמתי.
תודה רבה!
הוסף רשומת תגובה