~~ עוגת גבינה בחושה עם מייפל ופקאן סיני, מצופה בשטרויזל פקאן / חמוציות ~~


 
צילום: דן לב, סיגנון: דלית רוסו
 
 
עוגה מושלמת ליד ספל קפה או תה: יש לה מרקם מוצלח מאוד בזכות הגבינה הלבנה שמצטרפת לבלילה ואת הטעם המיוחד היא מקבלת מהשילוב של חמאה, סירופ מייפל ופקאן סיני ששילבתי בנדיבות  כדי שיהיה ממש טעים. רגע לפני שהעוגה נכנסה לתנור הוספתי לה שיכבה של שטרויזל חמאתי מלא בחמוציות ופקאנים וכך התווספה לעוגה שיכבה מפנקת של בצק פירורי טעים.
 
 
חלבי / דרגת קושי קלה  / חומרים זמינים / זמן הכנה כולל 20 דקות אפייה: כ- 40 דקות.
 
מצרכים לעוגה (תבנית 26 ס"מ)
 200 גרם חמאה רכה (אך לא נוזלית)
100 גרם סוכר
3 ביצים
500 גרם גבינה לבנה 9%
1 כפית קינמון
1/2 כוס סירופ מייפל
350 גרם קמח תופח או וקמח רגיל עם שקית אבקת אפיה
1 כוס אגוזי פקאן מסוכרים חצויים
 
לשטרויזל (בצק פירורי)
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר
50 גרם קמח
1/4 כוס אגוזי פקאן מסוכרים
1/4 כוס אגוזי פקאן טבעיים
1/4 כוס חמוציות
 
מכינים את השטרויזל: מערבבים את הקמח עם הסוכר והפקאנים. מוסיפים את קוביות החמאה ומפוררים אותה בקצות האצבעות עד לקבלת תערובת פירורים גסים, מוסיפים את שאר הרכיבים, מערבבים מעט ושומרים במקרר. .
מכינים את העוגה:  מחממים תנור לחום של 170 מעלות ומשמנים תבנית במעט שמן (או מצפים אותה בנייר אפייה).
מכניסים את הגבינה, הקינמון וסירופ המייפל לקערה בינונית ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מכניסים לקערת מיקסר את החמאה יחד עם הסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, בערך 3 דקות. מוסיפים את תערובת הגבינה וממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה איטית, מכבים, מקפלים פנימה את האגוזים, מוסיפים את הקמח התופח (או הקמח עם אבקת האפייה), מערבבים במרית רק עד לקבלת תערובת אחידה, יוצקים לתבנית, מפזרים מעל את השטרויזל ואופים כ- 40 דקות או עד שהעוגה יציבה למגע במרכזה וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא לח.
 

אין תגובות: