Corolles de kadaif (cheveux d'ange) fouree a la sauce champignons/saumon
זו מנת פתיחה שהכנתי די הרבה בחודשים האחרונים, היא נראית יפה, טעימה
מאוד ומשלבת שני מרכיבים שהם שבתיים במיוחד בעיני: הפטרייה והסלמון. הרוטב עצמו
הוא מאוד מאוד טעים, ואפשר, מי שרוצה, להוסיף לו בסוף הבישול פרוסה או שתיים של
סלמון מעושן חתוך לחתיכות קטנות. עשיתי את זה פעמיים כשהיו לנו אורחים, וזה הרים
עוד יותר את המנה.
את שיערות הקדאיף אני אוהבת במיוחד בשל המרקם הקריספי- נמס שלהם
והופעה החגיגית שהם משווים בקלות יחסית.
את הקדאיף אני קונה בסופר השכונתי שלנו, הם נמכרים קפואים במארזים של
חצי קילו. אני דואגת שרוב הזמן תהיה קופסה אחת במקפיא, ומתי שאני צריכה (למאפים
מלוחים או מתוקים כגון כנאפה) אני
שמה לילה במקרר, מוציאה את מה שאני צריכה ומחזירה למקפיא לשימוש מאוחר יותר.
העבודה עם הקדאיף אינה קשה כלל, רק צריך טיפה זמן וטיפה תשומת לב.
מצרכים ל- 12 סלסלות קטנות בקוטר 8
ס"מ בערך
קופסה של שערות קדאיף (לא משתמשים בכל)
50 גרם מרגרינה מומסת
מעט מלח
אופציה: מעט זרעי קצח
~
מצרכים להכנת הדג
1 בצל קלוף חצוי
1 גזר קלוף
כפית אבקת מרק עוף פרווה
3 גבעולי בצל ירוק או פטרוליה או שמיר, לפי
הטעם
3 פרוסות דג סלמון
~
מצרכים להכנת הרוטב
1 בצל קטן קצוץ
רבע כוס שמן
4 כפות שטוחות של קמח
חצי כוס יין לבן יבש
סלסלה של פטריות פרוסות או קופסת שימורים מסוננת
מלח ופלפל שחור
רבע כפית שטוחה אגוז מוסקט טחון
להגשה: עירית קצוצה
מכינים את הסלסלות
לוקחים מעט מן השערות קדאיף ומעצבים במעגל
בתוך תבנית מאפינס משומנת, כדי ליצור צורה של קערה. מפזרים מעליהם מעט קצח (אם
רוצים) ומלח ומטפטפים מרגרינה מומסת בעזרת כפית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
עד שהסלסלות זהובות.
עד כאן אפשר להכין מראש ולשמור במקפיא. שעתיים
לפני השימוש מוציאים לשיש, ולפני ההגשה מחממים מעט (על הפלטה או בתנור)
מכינים את הדג
ממלאים סיר בינוני ב-4 כוסות מים, מוסיפים
את כל המצרכים חוץ מהדג, מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות. שוטפים היטב את הדגים,
מוסיפים אותם לסיר ומבשלים על אש קטנטנה, בלי רתיחה, 3 דקות. חשוב לא להרתיח כדי לא לייבש את הדג. מכבים את האש ונותנים
לדג להתקרר יחד עם נוזלי הבישול.
מוציאים את הדגים מהסיר, מפוררים אותו לפיסות קטנות
ומשליכים את העצמות והעור. מסננים את נוזלי הבישול, משליחים את הירקות.
מכינים את הרוטב
מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות
ומטגנים אותן 5 דקות. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב כדי שהקמח יספח את כל הנוזלים
– שומנים מהסיר ומטגנים דקה תוך ערבוב מתמיד עם כף עץ. מוסיפים
את היין הלבן ומבשלים על אש בינוני גבוהה דקה, עד שרוב היין התאדה. מוסיפים את ציר
הדגים המסונן הקר בהדרגה, תוך כדי ערבוב מתמיד (בעיקר בקרקעית הסיר), מתבלים
וממשיכים לבשל בערבוב עד למרקם של רוטב סמיך. מוסיפים את הדג מכבים ומערבבים.
מרכיבים את המנה
מסדרים על כל צלחת אישית סלסלה
אחת, ממלאים ב3-4 כפות מן הרוטב החם (אפשר גם סביב סביב), מקשטים בעירית קצוצה
ומגישים.
מאחלת לכולנו שבת שלום ומשתפת אתכם בתמונת החזית של הבית שלנו, אי שם מאחורי שיח הפסיפלורה שאנחנו כל כך אוהבים
זהו להיום
(-:
3 תגובות:
שבת שלום! ותודה!
איזה יופי של רעיון. אני תמיד מקשרת סלסלות קדאיף לקינוחים מתוקים או לכנאפה ומעולם לא חשבתי על מנה מלוחה.
זה רעיון נהדר ואני הולכת לאמץ אותו :)
תודה!!
שבוע נפלא ♥
הכי טעים
הטרטלאטים מהממים
הוסף רשומת תגובה