brioche pavo / gingembre /orange
מתכון להכנה של 4 רולדות מוברגות
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כף קליפת תפוז מגורדת
כפית זיז'ביל טחון יבש
חצי כוס שמן או 100 גרם חמאה רכה או מרגרינה רכה
כוס חלב או חלב סויה
2 ביצים
2 ביצים
מצרכים למלית
3/4 כוס חלב (אפשר סויה)
50 גרם חמאה או מרגרינה
כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
מאתיים גרם פרג טחון טרי טרי
50 גרם חמאה או מרגרינה
כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
מאתיים גרם פרג טחון טרי טרי
1/2 כוס קוקוס (אפשר גם שקדים טחונים, אגוזים או שילוב בינהם)
קליפה מגורדת מתפוז
קליפה מגורדת מלימון
כף ג'ינג'ר טרי מגורד
2 כפות ג'ינג'ר מסוכר קצוץ דק (אופציה)
ביצה
סירופ
מבשלים 5 דקות כוס מים עם חצי כוס סוכר ו 2 סרטים של קליפת תפוזים (נעזרים בקולפן ירקות)
ביצה
סירופ
מבשלים 5 דקות כוס מים עם חצי כוס סוכר ו 2 סרטים של קליפת תפוזים (נעזרים בקולפן ירקות)
הכנת הבצק (אני מכינה יום מראש)
שמים בקערת המערבל את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות עד למרקם גמיש. משמנים את הבצק בשיכבה דקיקה של שמן, מכסים בניילון ושומרים במקרר לילה שלם להתפחה איטית.
הכנת המלית
מערבבים בסיר את החלב, החמאה, תמצית הוניל, והסוכר
ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הדבש, הפרג, הקוקוס הג'ינג'רים וקליפות ההדרים, מערבבים ומבשלים עד למרקם משחתי. ממשיכים לבשל על אש קטנה, תוך בחישה מדי פעם, עוד 30 דקות. מכבים ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים, מערבבים ומקררים היטב לפני השימוש (אני משאירה על השיש למספר שעות)
הרכבת העוגה
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים אותו ל- 8 חלקים קטנים (בעודו קר), פותחים כל חלק למלבן קטן על גבי משטח מעט מקומח, ממלאים בשיכבה אחידה של פרג ומגלגלים לרולדות. מגלגלים את הרולדות כלפי חוץ כדי להאריך אותן מעט. מגלגלים יחד כל זוג רולדות לדי בורג ומכניסים לבתבנית ח"פ מלבנית מרופדת ניר אפיה.
מתפיחים עד להכפלת הנפח (בערך שעה ) ואופים בתנור מחמום מראש ל- 180 עד שהעוגות זהובות (בערך שעה, בודקים בחלק התחתנון של העוגה). מברישים בסירופ חם מייד כשהעוגה יוצאת מהתנור.
~
ותודה רבה להדר ששלחה לי חבקים חדשים (לבן וקרם פנינה) מעשה ידיה, כל כך אלגנטיים, אני לא יכולה לדמיין שולחן שבת בלי החבקים הנהדרים האלה
ולכל מי ששאל אותי לגבי החבקים אני רושמת שוב: אפשר לרכוש ממנה בהזמנה אישית
~
בניסיון לעשות סדר במחשב אירגנתי מחדש את ספריות התמונות וכך מצאתי תמונות מהעבר שנלקחו כולן בחודש דצמבר:
תמונה זו צולמה בדצמבר 2008
זו צולמה בדצמבר 2009
בדצמבר 2010 צילמתי את הדג סול ברוטב צלפים ושקדים
5 תגובות:
איך שהזמן עובר...
וכמי שראתה את המטבח מקרוב - הצליח לך!!!
מרילין העוגות נראות נהדרות, עסיסיות ורכות.
יש הבדל גדול (מנסיוני) האישי בין שימוש במרגרינה לשמן.
התמונה היא בצק שמרים עם שמן או מרגרינה?
האם השימוש בשמן יוצא מוצלח בדיוק כמו שימוש במרגרינה?
המתכון הנוסף שהעלית (של דבש מסלע) נקרא טוב, אך עקב אכזבות רבות מהכנת בצקי שמרים על בסיס שמן אנסה אותו רק לאחר שתעלי פוסט מסודר (במידה ותנסי אותו) :)
עוגות השמרים נראות נפלאות!
אפשר כמעט להריח אותן דרך המסך
הכנתי את הבצק שלך מינוס קליפת תפוז, זנגביל (ילדים...) וחלב סויה (כי לא היה לי...) ויצא בצק נפלא! מתארת לעצמי איזה טעים זה עם חלב או תחליף חלב...
מילאתי במילוי שוקולד -גם שלך- והכנתי הפעם במתכונת מרצפות ולא רולדה/ קרנץ. יצא מ-ע-ו-ל-ה! וגם אפשר לחתוך חתיכות קטנות לצמצום הקלוריות...
תודה, אדוה
אילו שולחנות יפים !
אהבתייי מאוד , מעורר השראה
ובכלל כל המתכונים מעוררי תיאבון
הוסף רשומת תגובה