La Mouna
מונה היא לחמניה מתוקה שאנחנו נוהגים לאכול לפני תחילת הצום, אחרי הסעודה המפסקת. השנה, בגלל שאנחנו נוסעים לירושלים אחרי הסעודה המפסקת אני לוקחת את המונות איתנו ונוכל אותם שם (אל דאגה, כבר הכנתי גם בשביל המארחים והקפאתי).
הן לא מדי מתוקות, הן לא מדי שמנוניות, ויש להן ניחוח נפלא של פריחת הדרים. את המונה שלי אני אוהבת למלא בפירות יבשים ואני נוהגת לאפות מונה אחת לכל בני המשפחה כשאני מציינת על כל אחת מהן את האות הראשונה של השם. יש כמה דרכים לכתוב על המונות:
אפשר להזליף שוקולד מומס דרך שקיף זילוף (כמו שעשיתי הפעם), באותה צורה אפשר להזליף שוקולד לבן לכיתוב לבן. עוד אפשרות לקבל כיתוב לבן הוא הכנה של תערובת אבקת סוכר / מעט מים עד למרקם משחתי ושוב להזליף. דרך יותר מסורתית היא ליצור את האות בעזרת פיסת בצק, ואחרון חביב עם בעזרת מכחול וקרם קקאו, כמו שעשיתי כאן.
מצרכים ל- 24 מונות
חצי קילו קמח לבן
כף שמרים יבשים
רבע כוס סוכר
חצי כפית מלח
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
2 חלמונים
5 כפות מי פריחת תפוז או 4 טיפות תמצית מי זהר או 4 כפות רום (לא תמצית)
100 מ"ל שמן
1/2 כוס מים או חלב (125 מ"ל)
קליפה מגורדת משני תפוזים
למילוי:
כוס פירות יבשים קצוצים (אגוזים, תמרים, שזיפים ועוד)
הכנה
שימו לב: מכינים את הבצק יום לפני האפיה
מערבבים את הקמח עם הסוכר, הסוכר וניל, המלח והשמרים
מוסיפים את הביצים, תמצית התפוזים, המים השמן וגרד התפוזים ולשים 10 דקות
בסופה של לישה הבצק גמיש אך עדיין דביק וזה בסדר.
משמנים במעט שמן, מכסים בניילון ושומרים במקרר לילה שלם.
למחרת מרדדים למלבן גדול על משטח מעט משומן, מפזרים את הפירות היבשים על כל שטח הבצק ומגלגלים לגלילה הדוקה.
חותכים את הגלילה ל- 24 מקטעים, לשים כל מקטע לכדור, מסדרים את הכדורים בתבניות אישיות, מתפיחים כשעה או עד שהכדורים הכפילו את נפחם ואופים בתנור שחומם מראש לבחום בינוני גבוה (190 מעלות) עד שהן מקבלות צבע זהוב - בערך 6 דקות. חשוב לא לאפות יותר מדי כדי לא לייבש אותן.
אפשר להכין מראש ולהקפיא מייד.
אפשר להכין מראש ולהקפיא מייד.
כשהלחמניות קרות מקשטים אותן בעזרת שוקולד ושקית זילוף, ואם נשאר שוקולד בשקית אפשר לתת לילדים לקשט את הביסקוויטים שלהם.
גמר חתימה טובה, משפחת איילון
la mouna (variante de chez piroulie)
500g de farine
1 cas de levure
1/4 de verre de sucre
1/2 cac de sel
2 sucre vanille
2 oeufs
2 jaunes
4 goutes d'essence de fleure d'oranger ou 4 cas d'eau de fleure d'ornager ou rhum
100 ml huile
1/2 verre d'eau
epluchure de 2 oranges
melanger les sec, rajouter le liquides, petrir 10 minute, graisser avec un peu d'huile , refreger la nuit
abaisser 30*60 et verser dessus 1 verre de fruit sec en tous genre, rouler en long sauciflare et couper 24 troncons. faire des boules, mettre dans moules individuelle et laisser doubler. enfourner a 190 jsuque coloration claire. ne pas dessecher.
decorer avec chocolat fondu les initiales.
6 תגובות:
לחמניות מאד מעניינות, לא מכירה אותן אבל שמחתי להכיר :)
שתהיה לך ולכל משפחתך (ולכל עם ישראל!) חתימה טובה
איזה לחמניות עשירות בכל טוב.
ממש בצק עשיר ומעניין ובטח ובטח טעים, בזה אין לי ספק.
מרילין יקירתי, גמר חתימה טובה וצום מועיל שיהיה לכם.
♥
מרילין,מתכון חדש עבורי אשמח לנסות, חתימה טובה אילה
חבל שכבר אפיתי לחמניות ,נראה נפלא!
גמר חתימה טובה לכולכם!
גמר חתימה טובה לך מרלין הקסומה ולכל משפחתך.
אסתי
המונה הזאת מוכרת לי מאוד, כמה שנים טובות אני מכינה אותה, אמי שתחיה לימדה אותי לפני שנים להכין אותה....והיא עברה מחמותה ז''ל, והיא קיימת כמעט 200 שנה במשפחתנו. המתכון שלנו הוא קצת אחר ממה שמפורסם פה, אבל הוא די דומה, המתכון הוא כזה: קילו קמח רגיל קוביית שמרים , 6 ביצים קטנות או ארבע גדולות, כוס סוכר 2 שקיות וניל, כוס שמן כפית מלח 1/2 כוס צימוקים וחצי כוס שקדים טיבעיים נכנסים לבצק רק אחרי לישה של 10 דקות בקיטשנייד ערבוב קטן נוסף של כמה שניות ו להוציא את הבצק החוצה. ולחלק אותו לשתי כיכרות עגולות בינוניות ומהשאר ליצור לחמניות קטנות
אופן ההכנה, לאחר הלישה של ה-10 דקות בקיטשנייד להכניס למקרר ל-4 שעות ואחר מכן להוציא להפשירו מעט ואז לחלק לכמה חלקים שרוצים אני עושה 2 כיכרות בינוניות וכל היתר לחמניות קטנות במיוחד כי הרי זה בצק שמרים!!! והרי בצק שמרים עוד גדל בחוץ וגם בתנור לשים אותם בתבנית ולמרוח ביצה ומעט סוכר אחרי בטופ ולהשאיר עוד קצת לתפיחה ואח"כ לתנור ובהצלחה, קלרה מלוד.
הוסף רשומת תגובה