~~ סיגארים ממולאים דלעת נימוחה ~~

cigare au potirons a JoJo



כן כן, ממש נימוחים, וזה בזכות זה שלא מדובר במחית דלעת אלה בקוביות קטנות שמתבשלות בתערובת תבלינים מופלאה על אש קטנטנה עד שהם רכים. קוביות שנמסות בפה בציפוי פריך קריספי וטעים, לזה אני מתכוונת.
כן, אפשר להכין מראש ולשמור במקרר ואז לחמם בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 170 מעלות עד שהמרקם חוזר להיות פריך. המתכון הוא מבית אמה של ג'והנה חברתי מפריז - אותה ג'והנה שמסרה לי את המתכון של הבריוש הנפלא שלה.

~
מצרכים
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות קטנות (1*1)
200 גרם אבקת סוכר - אני שמתי סוכר רגיל
מיץ מ- 1/2 לימון
1/2 כפית קינמון
2 מסמרי ציפורן
1/2 כף מי פריחת תפוזים (אני שמתי 2 טיפות תמצית מי-זהר)
~
חבילה של עלי בריק (עלי סיגאר) חתוכים לחצאים
שמן להברשה
~
לציפוי: כ- כוס דבש ושומשום קלוי מעט על מחב(ט?) יבשה

הכנה
משרים את קוביות הדלעת בסוכר ומיץ הלימון למשך שעה (אני השראתי לילה)
מבשלים על אש קטנה, בסיר בעל תחתית שלא נדבקת, את הדלעת עם המיץ של ההשריה והתבלינים עד שהקוביות רכות. אם יש עוד נוזלים בסיר מבשלים על אש בינונית גבוהה עד שלנשאר רק מעט נוזל סמיך ומצננים.
מרישים את חצאי העלים במעט שמן, ממלאים בכף מלית,  סוגרים לצורת סיגאר, מסדרים אותם כשהתפר פונה כלפי מטה על תבנית אפיה מרופדת נייר אפיה, מברישים פעם נוספת ואופים בחום של 180 מעלות עד שהבצק זהוב. 
~
מחממים את הדבש, טובלים בו את הסיגארים עד לציפוי מלא ומפזרים שומשום בנדיבות. ג'והנה סיפרה לי בשקט שהיא טובלת פעמיים כי זה פשוט יותר טעים.

כאן יש הנחיות איך לבצע את הצורת הסיגר מחצי עלי בריק ומתכון לסיגאר ממולא בננה ושוקולד כצ'ופר. כפי שאתם יכולים לראות בתמונה, אני הלכתי על עיצוב גילגול יותר דקה ממש כמו סיגאר.

הערה: באחת הפעמים שהכנתי את הסיגארים הוספתי 3 כפות גדושות של קוקוס לסיר...אין דברים כאלה!


copier coler de chez jojo

-400g de potiron en petits cubes
-200g de sucre en poudre
-1/2 càc de canelle
-1/2 càs de fleur d'oranger
-2 clous de girofle entier
-1/2 jus de citron
-1 paquet de feuilles de bricks à couper en 2.

=> Faire macerer le potiron dans le sucre et le citron pendant 1h.
=> Cuire le potiron macéré avec son jus dans une casserole antiadhésive,ajouter les épices et laisser cuire lentement à feu doux.
=> Laisser refroidir cette confiture et sur chaque demi feuille de brick mettre 1 càs de farce et rouler en cigares ou en triangles.

Ce qui est bien c'est que ca fait pas compote,les cubes sont moelleux et pas écrasés.
Les cuire au four et au dernier moment les enrober de miel et sésames grillés.


9 תגובות:

CooknBake אמר/ה...

מרילין זה נראה כ"כ מגרה והתמונה למעלה עם טיפת הדבש שנוטפת.... חלום!

אהבתי את הרעיון!

תודה :)

Winnie אמר/ה...

אני מצטרפת למירב - זה פשוט נראה נהדר!

אהבתי מאד :)

אנונימי אמר/ה...

נהדר

אנונימי אמר/ה...

אני הולכת להכין את זה למוצאי יום כיפור בע"ה
לילי

רויטל אמר/ה...

מרילין המדהימה, איזה כיף שגיליתי אותך...
אני רוצה להכין לראש השנה את הסיגרים האלה, השאלה היא: האם אפשר עם עלי פילו במקום בצק בריק? והאם אפשר שמן במקום חמאה כדי שיהיה פרווה? כי אני לא משתמשת במרגרינה. אם כן, איזו כמות שמן? תודה רבההה

אנונימי אמר/ה...

היי מרלין, האתר שלך נהדר... רציתי לדעת אם אפשר להכין את הסיגרים עם בטטה במקום דלעת? אני ממש רוצה להכין את זה לאורחים בסוכה..
תודה

יעל אמר/ה...

היי מרילין
כבר מראש השנה שעבר אני מחכה להכין את הסיגרים והשנה הם אכן כיכבו בגדול!!!
לא יאמן כמה תישבחות הקטנים והמתוקים האלו קיבלו
דרך אגב. איפה ניתן למצוא את הספר שלך? לא מצאתי בחנויות
תודה

מרילין איילון אמר/ה...

אני מסכימה איתך, הם מעולים!! וגם אצלי כולם חיכו שאכין שוב עוד זכרו את הטעם משנה שעברה. את הספר נין לקנות בחנויות ספרים רגילות. אם בחנות ספציפית נגמר, אפשר להזמין. הכין טוב להתקשר לחנות הספרים הקרובה אליך ולבדוק מראש ולהזמין אם חסר במלאי. בהצלחה!

Unknown אמר/ה...

תודה רבה על המתכון הנהדר ...זה כבר כמה שנים שבשולחן החג יש סיגרים עם דלעת ובעצם זה הפך למסורת אצלינו .ראש השנה בלי סגיגרים .. זה לא חג .!!!אז תודה רבה ושנה טובה!!!!