~~ la brioche a Jojo ~~

הבריוש של ג'וג'ו עם שוקולד צ'יפס
ג'והנה, חברתי היקרה מצרפת אף פעם לא מכינה כלום. אני מדברת איתה, "מה הכנת לשבת?" היא
נאנחת, "כמעט ולא הכנתי כלום, הילדים שיגעו אותו כל היום, ממש עשיתי מעט מאוד ומאוד פשוט"
ובגלל
שאני מכירה אותה, אני מקשה: "ומה בכל זאת הכנת?"  ואז היא מתחילה לתת רשימה שלא נגמרת של מטעמים שכל אחד מהם זו הפקה, ומסיימת ב- "את רואה...בקושי, הלוואי והיה  לי כוח להשקיע קצת יותר"! י

הנה מתכון של הבריוש שלה, שהיא מכינה "כלאחר יד",  בשביל הארוחת הארבע של הילדים. כשאין לה כוח




מצרכים
חמש מאוד חמישים גרם קמח - 550
כף שמרים יבשים - 1
חמש כפות סוכר - 5
שתי שקיות סוכר וניל - 2
ארבע חלמונים - 4
כפית מלח
מאתיים עשרים מ"ל חלב - 220 או מים
מאה גרם חמאה - 100 או מרגרינה חתוכה  ל- 5 חתיכות
מאה עשרים וחמש גרם שוקולת צ'יפס - 125

הכנה
שמים את כל המצרכים בקערת המיקסר פרט לחמאה והשוקולד ולשים 10 דקות
מוסיים את החמאה, חתיכה אחר חתיכה - לשים 5 דקות בין כל הוספה
בסופו של דבר מתקבל בצק גמיש ולא דביק
מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח
מורידים את האוויר מן הבצק, משטיחים עם הידיים מכניסים את השוקולד ויוצרים כדור
מחלקים ל- 5 חלקים שווים ויוצרים מכל אחד מהם כדור
מסדרים את הכדורים בתבנית מלבנית ומתפיחים עד שעה או עד להכפלת הנפח
מברישים בחלמון ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל- 40 דקות

Rina,voila la recette de la brioche aux pépites de chocolat de jojo


-550g de farine
-20g de levure fraiche  (j'ai mis 1 cas de levure seche)
-5 càs de sucre
-2 sucres vanillé
-1 càc de sel
-4 jaunes d'oeufs
-220ml de lait tiède ou eau tiède
-100g de beurre ou margarine
-125g de pépites de chocolat


- Tout verser dans le bol du robot sauf le beurre et petrir 10mn jusqu'àa ce que la pâte se ramasse puis ajouter des morceaux de beurre mou petit à petit tout en laissant le robot petrir 5mn entre chaque ajout.


- On obtient au final une pâte souple,non collante et elastique.


- Couvrir d'un linge propre et laisser lever 1h.


- Dégazer la pâte ,l'étaler à la main puis rajouter les pépites de chocolat et reformer une boule tout en integrant bien les pépites,puis faconer 5 boules et les mettre dans un grand moule à cake puis couvrir et laisser lever encore 1 heure 


- Dorer au jaune d'oeuf puis décorer avec du sucre perlé et enfourner pour 40mn à 200°.

9 תגובות:

רוני אמר/ה...

הבריוש נראה נהדר!

מתכונים אמר/ה...

טעים!

ליאת אמר/ה...

הי מרילין, זה נראה מצויין האם זה נאפה בתבנית אינגליש קייק? והאם אפשר לעשות זאת בתבנית חד פעמית?

מרילין איילון אמר/ה...

כן אצלי זה נאפה בתבנית זוכוית אנגליש קייק, אבל גם ב"ח זה יעבוד יפה. אולי אל תשימי את הכל, אולי תשאירי חתיכה קטנה בשילי לעשות 2 בריאושים אישיים. גם נחמד.

ליאת אמר/ה...

איזה מענה מהיר, תודה רבה. מבטיחה לעדכן איך יצא,שבת שלום.

אנונימי אמר/ה...

ניראה מצוין!!!!
ומסרי לגוהנה דש חמה ממני

יום טוב מתוקה♥
שונטל

אנונימי אמר/ה...

נראה מטריף , לא התאפקתי והכנתי מיד - נטרף בין רגע !

כמה שזה טעים !

הולכת להכין שוב ...........

תודה ,

שבת שלום ,
שרית-ב

MadeInFrance אמר/ה...

Bonjour
Cette brioche elle est trop tentante
Je dois l'essayer :-)
Merci pour la recette
A +

רונית אמר/ה...

היי מרילין,

רק עכשיו נתקלתי בבלוג שלך והוא מקסים.

אצלנו בבית נהוג להשתמש רק בשמרים טריים, אז רציתי לשאול איך ממירים את המידות שלך (בכלל, בכל עוגות השמרים), לשמרים טריים בקוביה.

המון תודה,
רונית.