~~ קובה אורז מטוגן ~~


מעטפת הקובה עשויה מאורז מבושל וחזה עוף טחון, המלית גדושה בבשר מטובל היטב וכל הכבודה מטוגנת עד שהיא פריכה. זה טעים טעים טעים


 
מקור המתכון: יפנית יקרה

מצרכים לבצק - 40 קובות גדולות
ארבע כוסות אורז  שטופים
שמונה כוסות מים
שתי פרוסות חזה עוף - טחונות
ביצה אחת
כוס וחצי קמח - ואפשר עוד חצי כוס אם צריך
חצי כפית כורכום
מלח ופלפל שחור

מצרכים למילוי
ארבע בצלים גודלים קצוצים
ארבע כפות שמן
שש מאוד גרם בשר טחון
כפית כורכום
כפית תבלין ראס אל חנות
חופן צנוברים קלוים
מלח ופלפל

הכנת המעטפת
מרתיחים בסיר גדול את המים עם מלח, מויספים את האורז ומבשלים על אש בינונית עד שנספגו כל המים
מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט
מוסיפים לקערה את חזה העוף הטחון, הביצה, הפלפל שחור והכורכום
מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך כדי לישה עד שהבצק כמעט ואינו דביק
בעזרת כפות ידיים רטובות יוצרים 40 כדורים

הכנת המילוי
מטגנים את הבצלים בשמן עד להזהבה יפה
 מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והצנוברים, מערבבים ומטגנים עוד 10-7 דקות
מצננים

הכנת הקובות
עובדים עם קערת מים צמודה כדי להרטיב את הידיים מדי פעם - מקל על העבודה
במרכז כל כדור אורז צרים גומה ודוחסים לתוכו כף מהמלית
 מגלגלים, משטחים בכף היד ומניחים על מגש עם נייר אפייה
מטגנים בשמן חצי עמוק עד להזהבה משני הצדדים




 



תגובה 1:

ורדי אמר/ה...

הי מרילין

כמה זה במשקל 2 חזה עוף?
תודה
ורד