לרוב, לעוגות גבינה שאני מכירה יש ניחוח לימוני, או טעם עדין של וניל, אבל לעוגה הזו יש טעם של גבינה.
רק גבינה. המון גבינה. יאמי.
רגע לפני כניסת חג השבועות, אחרי שכבר עוגת החג שלי הייתה מוכנה ומקושטת (פאי גבינה עם מוס לימוני) תוך כדי שיחה עם יעל גרטי הגענו לנושא עוגות גבינה והיא שיבחה את עוגת הגבינה האוסטרית של אלון גולדמן.
אוסטרית?
הלכתי לחפש במה מדובר, קראתי מהר מהר את המתכון, ראיתי שיש לי את כל המצרכים, כמעט נגשתי לעבודה ועצרתי פתאום.
מרילין, מה את עושה? יש לך כבר עוגה! עוגה טובה! עוגה טובה מאוד! למה שתי עוגות?
נרגעתי, נכון, יש לי יופי של עוגה. מיותר להכין עוד אחת.
~
אחרי כמה דקות ניצן ניגשה למחשב, ראתה את העמוד הפתוח עם המתכון ושאלה "מה זה העוגה הזו?" אה...עניתי, זו עוגת גבינה, היא אוסטרית.
ניצן מייד זיהתה את המבט הזה שיש לי ושאלה "את הולכת להכין אותה?" אני עונה לה שלא, מה פתאום, הרי יש לנו כבר עוגת גבינה וחוץ מזה עוד מעט נכנס החג. אחרי שתי שניות אני ממשיכה "תסתכלי שנייה מה השעה, את חושבת שיש לי זמן כולל הסינון?"
אבל אמא, יש כבר עוגה! הרגע אמרת את זה!
כן...אבל היא אוסטרית! האוסטרים האלה יודעים להכין עוגות
תדליקי את התנור, חבל על כל דקה.
עוגת גבינה בסגנון אוסטרי
מתכון של השף-קונדיטור אלון גולדמן, פטיסרי "מזארין"
מצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ
לקלתית:
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס, מהודקת היטב) אבקת שקדים / שקדים מולבנים טחונים דק
קורט מלח דק
לגבינה:
1 ק"ג גבינה לבנה 5% (רצוי מסוננת בבד חיתול)
3 מיכלים (600 גרם) שמנת חמוצה
5 ביצים מס' 2, שלמות, טרופות
370 גרם (2 כוסות פחות 2-3 כפות) סוכר
100 גרם (קצת יותר מ-3/4 כוס) קמח לבן
לציפוי:
450 (1/4 2 מיכלים) שמנת חמוצה
140 גרם (1 כוס + 2 כפות) אבקת סוכר, מנופה
אופן ההכנה:
מסננים גבינה בבד חיתול נקי המונח מעל מסננת, מעל קערה - אני סיננתי שעה קטנה והידקתי מדי פעם כדי להפריש כמה שיותר נוזלים מהמסה
מחממים תנור לחום 150 מעלות.
מעבדים את כל חומרי הקלתית יחדיו במעבד מזון, עד לקבלת כמעט-בצק - אני עבדתי ביד
מניחים את הפירורים/בצק על תחתית תבנית משומנת בחמאה מומסת, מהדקים היטב ומיישרים את השוליים.
אופים עד לקבלת גוון זהוב מוציאים ומהדקים את הבצק לתבנית בעזרת גב של כף, לפני שהבצק מצטנן.
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק האפוי.
מחממים תנור לחום 190 מעלות ואופים במשך 10 דקות. מנמיכים לחום 140 מעלות ואופים במשך 30-40 דקות (אצלי זה לקח כשעה) עד שהעוגה נראית יציבה דיה.
בזמן שהעוגה נאפית מכינים את הציפוי: מערבבים שמנת חמוצה ואבקת סוכר מנופה עד לקבלת קרם חלק.
מוציאים את העוגה מהתנור, מורחים עליה מיד את הציפוי, מצננים בחוץ ומעבירים למקרר למשך לילה לפני שניתן להגישה
ולכל מי ששאל אותי לגבי החבקים המדהימים שהדר הכינה לי, אז כן, אפשר לרכוש ממנה בהזמנה אישית
קבלו מייל: urgenson@zahav.net.il וגם טלפון: 052-8489468
11 תגובות:
מרילין היקרה,
ואני רק שואלת את עצמי (אחרי שקראתי הכל פעמיים)....
איך?איך רגע לפני החג, ואחרי שגמרת את כל הבישולים והאפיה, יש לך במוכן את כל המצרכים לעוגה הזו??
נראה משהו-משהו
העוגה ניראית פשוט מדהים!
אוי, עוגה מעלפת. נראית פשוט נפלאה.
טובים השניים מן האחד- אין ספק- נראה מקסים!
זה נראה פשוט מהפנת! איך את מצליחה לעורר לי את התיאבון כל פעם מחדש :)
מרילין, העוגה נראית נפלא! את יודעת להגיש והיא לבנה וצחה ומה צריך יותר מזה?
אבל, היא לא מתוקה מידי? עשיתי חשבון קטן ויצא שיש בעוגה הזו 1/2 ק"ג סוכר!! זה המון המון סוכר לעוגה אחת.
את חושבת שאפשר להפחית את הכמות לפחות בחצי?
תודה יקירתי ונשיקות.
מרילין, אפיתי את העוגה כבר כמה פעמים וכל מי שטעם נהנה מאד, ואני נהניתי כפליים גם מהטעם וגם מהמחמאות, אז תודה רבה.
הצילומים מדהימים ומה שאת כותבת ומשתפת נותן משמעות ועושה חשק להכין, המשיכי כך, את מקסימה!
העוגה יפהיפי'ה
אבל לפי דעתי מספיקות 2 וחצי כפות של אבקת סוכר בציפוי
על כל גביע שמנת כף אחת סוכר
אני עשיתי עוגה כזאת וזה הספיק
כוס וחצי זה מוגזם
תודה על המתכון.עוגה כבר בתנור
פעם ראשונה שאני מכינה עוגת גבינה, מתכון מנצח - תודה רבה .יצאה לי עוגה מעולה שקצרה מלא מחמאות. הפחתתי מעט בכמות הסוכר (בעלי לא אוהב כל כך מתוק) .
שלום מרילין. הכנתי את העוגה הזו הרבה פעמים. היא מצויינת.
שאלה, נראה לך שאפשר לשים עליה מלית של אוכמניות/ פירות יער? זה יהיה טעים?
ואם כן, לוותר על השמנת החמוצה? או להשים מעל השמנת? תודה רבה!
הוסף רשומת תגובה