~~ פאי גבינה ומוס לימוני ~~

Tarte au fromage avec mousse de citron

שכבה של בצק פריך נימוח בטעם וניל, שכבה של קרם גבינה אפוי ושכבה של מוס לימון חלומי. תענוג.
את העוגה הכנתי לרגל יום הולדתה ה- 16 של ניצן, קשטתי אותה בקצפת, כדי שיהיה יותר חגיגי וקצת פרחים בשביל הצבע. עכשיו ששבועות כבר בפתח, שאלתי את בני הבית, איזה עוגה נכין לחג? וכולם ענו פה אחד: זותי עם המוס לימון מעל!
עוגות גבינה נוספות בבלוג אפשר לראות כאן

~
חג שמח
 משפחת איילון המורחבת
~




את הפאי גבינה עצמו אני מכינה כמעט בידיוק כמו פאי גבינה הזה, ואת המוס לימון כמעט כמו במתכון שמצאתי אצל דנה. את המוס לימון הכנתי כמה וכמה פעמים בלי קשר לעוגה, בכוסות והוא מוצלח מאוד מאוד, גם בגירסה החלבית כמו שהוא מובא כאן וגם בגירסה פרווה (פשוט מלחיפים את השמנת המתוקה בשמנת להקצפה פרווה ולא מוסיפים סוכר וניל)







לתבנית בגודל 24 או 26

מכינים את הבצק
מאה גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
ביצה
~
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
שמים את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה בקערה
משפשפים את
החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים 
מוסיפים את הביצה, מערבבים מעט
 משטחים את הבצק קודם לדפנות ואז על התחתית ושומרים במקפיא

מכינים את הקרם גבינה ואופים
750 ג' גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכר
שלוש ביצים
שתי כפות קמח
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
גרד של לימון אחד
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק
אופים בין 45 ל- 55 דקות עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות, מצננים

מכינים את המוס לימון ויוצקים על העוגה
5 גרם ג`לטין
5 כפות מים
1 כוס (200 מ"ל) מיץ לימון סחוט
קליפה מגוררת מ 2 לימונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים (200 גרם)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

שקית סוכר וניל

שמים בקערית קטנה חסינת חום (פיירקס או מתכת) את הג`לטין ואת  המים  ומשהים ל- 10 דקות.

מחממים את הג'לטין מעל סיר הדים (בן מרי) עד שהתערובת נוזלית ושוקפה. 
שמים בסיר בינוני את מיץ הלימון, קליפת הלימון, הסוכר והביצים.
מניחים מעל להבה בינונית ומערבבים בהתמדה במטרפה ידנית gד שהעיסה מתחילה להסמיך. יוצקים פנימה את הג`לטין המומס וטורפים כדקה נוספת.
מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ` החדר תוך בחישה מדי פעם (למניעת הווצרות גושים).
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם הלימון ומערבבים בתנועות קיפול, עד שנוצר מוס אחיד. יוצקים ומחליקים את המוס מעל

~
אופציה (מאוד טעים): אפשר למרוח שיכבה דקה של ריבת תות טובה על הפאי גבינה, ורק אז לשים את המוס לימון מעל

17 תגובות:

אורני אמר/ה...

קולולולולו. שמחה לראות שאת חוזרת לפעילות.
יום הולדת שמח וחג שמח גם.
אורני.

judith27k אמר/ה...

מזל טוב להולדת הבן!!!! או שלא הבנתי נכון?
וכבר חוזרת לפעילות וכל כך מושקעת?!
רק נחת וחג שמח

יהודית

אנונימי אמר/ה...

בס"ד
מזל טוב, חג שמח ותודה על המתכון.

אנונימי אמר/ה...

מזל טוב וחג שמח!!!

אנונימי אמר/ה...

מזל טוב!!!!!!!!!!

אנונימי אמר/ה...

מרילין יקרה.
מזל טוב.
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם וגידול קל.

הרבה בריאות!

Irit M אמר/ה...

קודם כל מזל טוב!!!
שיהיה בכיף!
העוגה נראית 10. חייבת לנסות! חוץ מזה 'מתה' על לימון בכלל ופאי לימון בפרט!
מעניין איך יצא לי!
מה שרציתי לשאול זה, באיזה גודל תבנית השתמשת?
לא ראיתי שציינת! או שלא שמתי לב.....

אנונימי אמר/ה...

מזל טוב וחג שמח למשפחה המורחבת ממיקה.

Chanita Harel חני הראל אמר/ה...

מזל טוב וחג שמח !

danam20 אמר/ה...

מרילין הקוסמת....אם את כבר מכינה עוגות לחג כנראה שחזרתם לשגרה לגמרי...נשיקות וחיבוקים לכולכם, חג שמח.

CooknBake אמר/ה...

מרילין יקירתי
ואני אפילו לא ידעתי שאת נושאת ברחמך תינוק חדש והנה כבר ילדת ובאיזה תאריך :-).
מקווה שאת מרגישה טוב מאוששת וחוזרת לאט לאט לשגרה.
מחבקת אותך ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם.

והעוגה, מה אגיד? נראית מעולה!!!

מזל טוב וחג שמח.
מירב

אנונימי אמר/ה...

מזל טוב להולדת הבן...חגיגת ביכורים נהדרת! תהנו ממנו וגדלו אותו בנחת..

הילי אמר/ה...

נראה מדהים! אני בהחלט הולכת לנסות אותה.
ולכל שאר האנשים הנחמדים שהשאירו תגובה, אם הייתם קוראים עוד קצת הייתם מבינים שזה לכבוד יום הולדת 16, ולא נולד לה תינוק חדש... חג שמח לכולם :)

הדר אמר/ה...

איזו עוגה! חייבת לנסות!
ואת-אלופה יקירתי-כבר חזרת לפרסם רשומות בבלוג-אין כמוך!
נשיקות
הדר

אנונימי אמר/ה...

שמחה שחזרת, מזל טוב בריאות ושמחה לאורך ימים

מודרן אמר/ה...

תודה רבה! הכל נראה כל כך טעים!

nitza hochman אמר/ה...

היי מרילין
האם את יכולה לציין באיזה גודל תבנית השתמשת?תודה ואני נהנית מהבלוג שלך