Tarte au fromage avec mousse de citron
את העוגה הכנתי לרגל יום הולדתה ה- 16 של ניצן, קשטתי אותה בקצפת, כדי שיהיה יותר חגיגי וקצת פרחים בשביל הצבע. עכשיו ששבועות כבר בפתח, שאלתי את בני הבית, איזה עוגה נכין לחג? וכולם ענו פה אחד: זותי עם המוס לימון מעל!
עוגות גבינה נוספות בבלוג אפשר לראות כאן
~
חג שמח
משפחת איילון המורחבת
~
עוגות גבינה נוספות בבלוג אפשר לראות כאן
~
חג שמח
משפחת איילון המורחבת
~
את הפאי גבינה עצמו אני מכינה כמעט בידיוק כמו פאי גבינה הזה, ואת המוס לימון כמעט כמו במתכון שמצאתי אצל דנה. את המוס לימון הכנתי כמה וכמה פעמים בלי קשר לעוגה, בכוסות והוא מוצלח מאוד מאוד, גם בגירסה החלבית כמו שהוא מובא כאן וגם בגירסה פרווה (פשוט מלחיפים את השמנת המתוקה בשמנת להקצפה פרווה ולא מוסיפים סוכר וניל)
מכינים את הבצק
מאה גרם חמאה חתוכה לקוביות
רבע כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס וחצי קמח
כפית וחצי אבקת אפיה
ביצה
~
מחממים את התנור ל- 180 מעלות
שמים את כל מרכיבי הבצק פרט לביצה בקערה
משפשפים את החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים מוסיפים את הביצה, מערבבים מעט
משפשפים את החמאה בתוך התערובת עד שנוצרים פירורים מוסיפים את הביצה, מערבבים מעט
משטחים את הבצק קודם לדפנות ואז על התחתית ושומרים במקפיא
מכינים את הקרם גבינה ואופים
שלוש ביצים
שתי כפות קמח
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
גרד של לימון אחד
750 ג' גבינה לבנה 5%
חצי כוס סוכרשלוש ביצים
שתי כפות קמח
כף קורנפלור
כפית תמצית וניל
גרד של לימון אחד
מערבבים את כל חומרי המלית ויוצקים על הבצק
אופים בין 45 ל- 55 דקות עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות, מצננים
אופים בין 45 ל- 55 דקות עד שהבצק הופך להיות שחום בקצוות ועל המלית
הלבנה מתחילות להופיע בועות קטנות, מצננים
מכינים את המוס לימון ויוצקים על העוגה
5 גרם ג`לטין
5 כפות מים
1 כוס (200 מ"ל) מיץ לימון סחוט
קליפה מגוררת מ 2 לימונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים (200 גרם)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
שמים בקערית קטנה חסינת חום (פיירקס או מתכת) את הג`לטין ואת המים ומשהים ל- 10 דקות.
מחממים את הג'לטין מעל סיר הדים (בן מרי) עד שהתערובת נוזלית ושוקפה.
שמים בסיר בינוני את מיץ הלימון, קליפת הלימון, הסוכר והביצים.
מניחים מעל להבה בינונית ומערבבים בהתמדה במטרפה ידנית gד שהעיסה מתחילה להסמיך. יוצקים פנימה את הג`לטין המומס וטורפים כדקה נוספת.
מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ` החדר תוך בחישה מדי פעם (למניעת הווצרות גושים).
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם הלימון ומערבבים בתנועות קיפול, עד שנוצר מוס אחיד. יוצקים ומחליקים את המוס מעל
~
5 כפות מים
1 כוס (200 מ"ל) מיץ לימון סחוט
קליפה מגוררת מ 2 לימונים
1 כוס (200 גרם) סוכר
4 ביצים (200 גרם)
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
שקית סוכר וניל
שמים בקערית קטנה חסינת חום (פיירקס או מתכת) את הג`לטין ואת המים ומשהים ל- 10 דקות.
מחממים את הג'לטין מעל סיר הדים (בן מרי) עד שהתערובת נוזלית ושוקפה.
שמים בסיר בינוני את מיץ הלימון, קליפת הלימון, הסוכר והביצים.
מניחים מעל להבה בינונית ומערבבים בהתמדה במטרפה ידנית gד שהעיסה מתחילה להסמיך. יוצקים פנימה את הג`לטין המומס וטורפים כדקה נוספת.
מסירים מהכיריים ומצננים לטמפ` החדר תוך בחישה מדי פעם (למניעת הווצרות גושים).
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר וניל לקצפת יציבה, מוסיפים לקרם הלימון ומערבבים בתנועות קיפול, עד שנוצר מוס אחיד. יוצקים ומחליקים את המוס מעל
~
אופציה (מאוד טעים): אפשר למרוח שיכבה דקה של ריבת תות טובה על הפאי גבינה, ורק אז לשים את המוס לימון מעל
17 תגובות:
קולולולולו. שמחה לראות שאת חוזרת לפעילות.
יום הולדת שמח וחג שמח גם.
אורני.
מזל טוב להולדת הבן!!!! או שלא הבנתי נכון?
וכבר חוזרת לפעילות וכל כך מושקעת?!
רק נחת וחג שמח
יהודית
בס"ד
מזל טוב, חג שמח ותודה על המתכון.
מזל טוב וחג שמח!!!
מזל טוב!!!!!!!!!!
מרילין יקרה.
מזל טוב.
מאחלת לך את כל הטוב שבעולם וגידול קל.
הרבה בריאות!
קודם כל מזל טוב!!!
שיהיה בכיף!
העוגה נראית 10. חייבת לנסות! חוץ מזה 'מתה' על לימון בכלל ופאי לימון בפרט!
מעניין איך יצא לי!
מה שרציתי לשאול זה, באיזה גודל תבנית השתמשת?
לא ראיתי שציינת! או שלא שמתי לב.....
מזל טוב וחג שמח למשפחה המורחבת ממיקה.
מזל טוב וחג שמח !
מרילין הקוסמת....אם את כבר מכינה עוגות לחג כנראה שחזרתם לשגרה לגמרי...נשיקות וחיבוקים לכולכם, חג שמח.
מרילין יקירתי
ואני אפילו לא ידעתי שאת נושאת ברחמך תינוק חדש והנה כבר ילדת ובאיזה תאריך :-).
מקווה שאת מרגישה טוב מאוששת וחוזרת לאט לאט לשגרה.
מחבקת אותך ומאחלת לך את כל הטוב שבעולם.
והעוגה, מה אגיד? נראית מעולה!!!
מזל טוב וחג שמח.
מירב
מזל טוב להולדת הבן...חגיגת ביכורים נהדרת! תהנו ממנו וגדלו אותו בנחת..
נראה מדהים! אני בהחלט הולכת לנסות אותה.
ולכל שאר האנשים הנחמדים שהשאירו תגובה, אם הייתם קוראים עוד קצת הייתם מבינים שזה לכבוד יום הולדת 16, ולא נולד לה תינוק חדש... חג שמח לכולם :)
איזו עוגה! חייבת לנסות!
ואת-אלופה יקירתי-כבר חזרת לפרסם רשומות בבלוג-אין כמוך!
נשיקות
הדר
שמחה שחזרת, מזל טוב בריאות ושמחה לאורך ימים
תודה רבה! הכל נראה כל כך טעים!
היי מרילין
האם את יכולה לציין באיזה גודל תבנית השתמשת?תודה ואני נהנית מהבלוג שלך
הוסף רשומת תגובה