במהלך אותה הפגישה ראשונית עם הצוות התקבלו כמה החלטות
1) הם לא בורחים ממני: למראות מה שהגשתי להם הם מוכנים לעשות ספר איתי (-:
2) הספר ישלב מתכונים, תמונות, אבל לא רק: הוא יהיה ערוך בצורה של יומן שבועי ויכלול גם סיפורים
3) חלק מהמתכונים שבבלוג יופיעו בו אבל הרוב יהיו מתוכנים וסיפורים שעוד לא יוצא לי לפרסם
באותו מעמד גם הבנתי שצילומים לספר בישול זה לא פיק ניק, זה לא כמו שאני בבית, בכיף שלי, בזמן שלי, מצלמת בקצב שלי: נקבעו סך הכל 9 ימי צילום שבכל יום אמורות להצטלם בערך 10 מנות כשכל מנה צריכה להיות הכי פוטוגנית שאפשר. אבל לא פוטוגנית בעיניי, או בעיני בני המשפחה שזוכים להריח ולטעום והעין שלהן משוחדת, אלה פוטוגנית לעיני המצלמה. וזה כבר סיפור אחר!
ימי הצילום נקבעו לימי שלישי וחמישי והם התחילו ב- 9 בבוקר ונגמרו...מתי שנגמרנו (-:
ברגע האחרון, כשהתבשרתי שאני הולכת לבלות את 3 החודשים הקרובים במצב של בחילות / תשישות וגם לקיתי בדלקת באגן ושלא אוכל לטפל בה בשל הבשורה, דודה אהובה, אחות אימי, הציעה לערוך את רוב ימי הצילום אצלה בבית כדי שלי יהיה יותר קל.
וכך עברו להם חמשת שבועות הצילום
מוצ"ש: הכנה של רשימת המתכונים שיצולמו במהלך השבוע לפי הימים והסדר ושליחתה לצוות
יום ראשון: קניות
יום שני: בישולים וסידור כל מרכיבי המנה לתוך קופסאות
יום שלישי: קניה של ירקות טריים, שינוע לדודה אהובה, הכנת המנות לצילום וצילומים
יום רביעי: השלמה של קניות ובישולים
יום חמישי: קניה של ירקות טריים, שינוע לדודה אהובה, הכנת המנות לצילום וצילומים
יום שישי: שישי בשאנטי בזכות המשפחה שהתגייסה כולה לעזור
יום שבת: ב"ה שנתן לנו את השבת לעונג ומנוחה
במקביל לעבודה המאומצת בהכנת המנות, כל הזמן קיננו שאלות בליבי: האם זה מספיק טוב? האם זה מספיק יפה? האם זה ימצא חן? כל כך הרבה שאלות, כל כך הרבה לחץ נפשי בנוסף לזה הפיזי. כשהיה קשה במיוחד, הייתי נזכרת בפעם הראשונה שפגשתי את אביגיל מייזליק בבית שלה וששאלתי אותה את אותן השאלות: איך את יכולה לעבוד על מנות ולדעת שהם אוטוטו הולכות להצטלם וכולם ירוא אותן... ומה יגידו ואיך ישפטו? איך את מתמודדת עם זה? היא חייכה ואמרה "התפקיד שלי לעשות את הכי טוב שאני יכולה..כל השאר בדי שמיים".
אז אחרי שעברתי את שלב גיבוש רשימת המתכונים (מלחיץ) ואת שלב הצילומים האינטנסיביים עברתי לשלב הכמעט האחרון: כתיבת המתכונים, פרק אחר פרק. את השלב הזה עשיתי במתכונת "פינג פונג" עם אביגיל שהיא ערכה את הספר: אני שולחת פרק, והיא מחזירה לי אותו לתיקון, אני מתקנת, והיא מחזירה לי לתיקון חוזר.
אחרי שכל הפרקים עברו הגהה ועריכה התבקשתי לעבוד על המשימה האחרונה: הפתיחה של הספר, "ואז תנוחי" אמרו לי. הפתיחה של הספר לא הייתה קלה לכתיבה, ואפילו יותר קשה מכל פתיחה של כל עבודה סמינריונית שכתבתי אי פעם, ועד שלא אמרו לי, תזדרזי, מחכים לך בדפוס לא הצלחתי לחלץ מעצמי אף משפט בעל משמעות (-:
מהדפוס הספר עבר להפצה, מהפצה לחנויות, ואני כולי נרגשת.
אני רוצה להודות לכל הקוראים של הבלוג, הוותיקים, החדשים, מישראל ומחול (Bonsoir Paris), אין לי צל של ספק שבלי מכתבי הפרגון והעידוד שלכם שאני מקבלת מדי יום לא הייתי מגיעה עד הלום, אתם ורק אתם שנותנים לי את החשק להמשיך לכתוב ולפרסם.
ב"ה אני מקווה בקרוב מאוד לספר לכם יותר על הספר עצמו, מתכונים וצילומים.
37 תגובות:
מרילין יקירתי, ברכות ואיחולים ,
איזו התרגשות !!
אני מחזיקה לך אצבעות ואני בטוחה שהספר יהיה הצלחה גדולה.
שולחת לך חיבוק
אריאלה
מה שבטוח, אני אקנה
ושיהיה בשעה טובה ובהצלחה רבה
בהצלחה , מרגש, והרבה עבודה
מרלין היקרה,
המון הצלחה.
הבלוג כנראה הוא "טעימות" לקראת המנה העיקרית= הספר.
בריאות ושפע
שתצליחי בכל מעשה ידייך
מרלין, הכל נהדר ובעז"ה יהיה שכר לעמלך.
גם אני משתדלת לעשות את הטוב ביותר :)
והלכתי מחנות לחנות ובכולם שאלתי ף
יש את הספר של מרלין? כנראה כשראו איך התאכזבתי כשעדיין לא הגיע, שאלו אותי המוכרים:
זה ספר טוב?
ואני עניתי : הטוב ביותר !
כשיגיע תראו שלא תוכלו להניח מהידיים שלכם.
בהצלחה ממני ומכללללל בני בייתיץ
מרילין
את מדהימה אותי בכל פעם מחדש! זה התחיל כשקראתי אצלך איך את מתכננת את ארוחת השבת ועכשיו כשאני קוראת את הרשומה הזו!
את פשוט מדהימה! אין לי מילים אחרות לתאר אותך.
מאחלת לך המון הצלחה עם הספר החדש. מחכה לשמוע איך ניתן להשיג את הספר ואיפה.
חיבוק ענק ושבת שלום ♥
מירב
מרילין
תמיד ידעתי שאת גדולה
מחכה כבר להתפנק לי עם הספר.
המון הצלחה, בטח עוד נעשה לך שלום כשנראה אותך בתוכניותיך בטלויזיה. בשלנית אמיתית.
פשוט מדהים.
תענוג לעיניים ועוד יותר תענוג לקרוא את התיאורים.
פשוט כל הכבוד לך, אין מילים!
מרילין.....
את נהדרת, אין כמוך !אוהבת אותך ואת כל המאכלים המקסימים שאת מכינה!
מחכה בכליון עיניים לספר!
איה ו.
מרלין יקרה
קבלי איחולי -בהצלחה רבה.
ממש מחמם את הלב לקרוא את התגובות של כולם . ממש אחדות ישראל .
בציפיה רבה לספר
אמונה
מרגש מאוד.
את מקסימה ומיוחדת.
בהצלחה ויישר כח.
כל הכבוד , גאה בך , בהצלחה !
איזה יופי מרילין.. ממש מרגש!!!!!
נראה מבטיח.. בטוחה שיהיה מיוחד וייחודי. המון הצלחה!
איזה יופי מרילין.. ממש מרגש!!!!!
נראה מבטיח.. בטוחה שיהיה מיוחד וייחודי. המון הצלחה!
מרילין, בהצלחה!
בטוחה שהספר נפלא !
מחכה לראות אותו (היכן שחיפשתי עדיין לא היה)
שבת שלום!
דליה ב
מרילין
אני כבר המון זמן קוראת אותך פה ובפורום של איה.
את מקסימה, נפלאה, מרגשת ואשה עם נשמה נעלה.
מחכה לספר שיגיע לחנויות.
שבת מבורכת לך
אסתי
מרילין המקסימה - איך אני שמחה לראות את הספר הזה! מזל טוב וכל הכבוד
שיהיה במזל
כל הכבוד על היוזמה והאומץ
אני בטוחה שתצליחי
ליאת
מרילין, אני צופה פאסיבית באתר של איה ודרכו הגעתי לבלוג שלך. אני כבר יודעת שאני יכולה לסמוך על המתכונים שלך והם תמיד יוצאים לי טעימים-טעימים. מתה על הטעם שלך באוכל ועל הבלבוסטיות המקסימה שלך.
כבוד!! על הספר. אביגיל ידעה "לחטוף" אותך לפני כולם וכל הכבוד לה על זה. זה שאת ראויה לכלזה ועוד זה גם ברור. בהצלחה!!
אני מתכננת שבתות שלמות מהאתר שלך והמתכונים שלך אחד אחד . אז שיהיה בהצלחה עם הספר מגיע לך שיצליח (גם תכנון הפסח שלך הפך השנה נר לרגלי)
מרילין היקרה - כל הכבוד ויישר כוח. ואולי, הלוואי, שזה יעשה לך חשק להוציא עוד ועוד ספרים - כי יש לך מה לספר ואנחנו רוצים לשמוע.
ענת (אחות של תמר האחרת)
שיהיה לך המון הצלחה עם הספר החדש !!!, אני נהנית מהמתכונים שלך ואני בטוחה שגם בני ביתך. :-)
בהצלחה מרילין .
אני אקנה גם . בטוח.
יסלמו אידייק
נעמי דה פירסט
מרילין היקרה והאהובה!!
אין עליך - את פשוט מלכה אמיתית.
מאחלת לך עוד הרבה הצלחות וימים שמחים ועוד הרבה הרבה מתכונים טעימים (ואת זה אני מאחלת גם לנו
ולנו , קוראייך הנאמנים....)
מרילין יקירתי,
אני כל כך מתרגשת. זה ממש כמו לידה. הספר מקסים, כמעט כמוך, ומאחלת לך ולו המון המון הצלחה, כמו שמגיע גם לך וגם לספר.
לחיי הספרים שבדרך!!
אורני שאוהבת אותך.
המון בהצלחה מרילין את ממש אשת חיל,
יש לנשות ישראל הרבה מה ללמוד ממך
מחכה לספר
מפרגנת ומתרגשת בשבילך!
שתרווי נחת ממשפחתך וכל עמלך!
הילה
מרילין המדהימה!
כבר זמן רב שאני עוקבת אחרייך כאן ואצל איה, ועשיתי כמה וכמה ממתכונייך ויצא פשוט מעולההה!!
שלא לדבר על הכתיבה והתכנון.. יש הרבה מה ללמוד ממך!
בהצלחה רבה, כמובן שמחכה לספר!!!
את רצה אמיתית!!!!
שיינה
בס"ד
למרילין!
בהצלחה רבה.
נהנת מאוד מהמתכונים ומהצילומים.
וואו מרילין,
אני ממש שמחה לקרוא שהספר יצא לאור! אני בטוחה שהוא ייחטף מהמדפים!
ברכה והצלחה!
ליזט (ליזקוש)
מרילין - בשעה טובה!
שמחה בשבילך שאת אחרי הלחץ והמתח - עכשיו בבקשה קצת "להרים רגליים" ולנוח (נו, את יודעת, זה הדבר הזה שעושים, זאת אומרת - כשלא עושים שום דבר)!
בטוחה שהספר, כמו הבלוג, יהיה מקסים.
שימרית
מריליני מברוק עליכ מברוק אשה יקרה אהובה נדיבה שפתחה בפנינו את מטבחה וגילתה לנו סודות ורזים ממש כמו בסיפור של לאה גולדברג "שלשת האגוזים "ובאגוזים שלך יש נתינה ונדיבות מרגשת כל פעם מחדש כי בתוך כל העשייה שלך ניכרת הצניעות שלך תודה לך אשה אל אחותה אפילו שאיני מכירה אותך באוםן אישי דרך הבלוג שלך ככה אני מרגישה כלפייך חג אביב שמח דניאלה
זהו, הספר שלך בידיי.
תענוג צרוף.
קניתי אחד לי ואחד לזוג שמתחתן השבוע.
אסתי.
מרילין,
ניסיתי כמה מתכונים שלך שהיו מעולים!
בפורום מתכונים בכיפה, עידכנו על הוצאת ספרך (אולי יעניין אותך לראות את התגובות).
מאחלת לך שהספר יזכה להמון הצלחה בע"ה כך שמאמצייך יישאו פרי!!!
בהצלחה!
אני שמחהההההה ליקרא שזהו הוא יצא חם לוהט ישר מ"התנור"....מקווה לקבל אותו מהר בע"ה [צריכה לקבל ביקור מהארץ ]...
מרילין מחבקת אותך בחום ומאחלת לך רק את הטוב שאת מפזרת בנדיבות סביבך דרך מתכונייך ומילותייך..
שלך שונטל
gros bisous♡
מרילין היקרה,
איזה יופי!
קראתי לא מזמן בבלוג על הרעיון לכתוב ספר ואיזו הפתעה נעימה ומרגשת לשמוע שהספר כבר מוכן!
אני אחפש אותו בחנות בהזדמנות הקרובה. אין לי ספק שהוא מרהיב ומקסים.
בהצלחה, מכל הלב
דלית.
הוסף רשומת תגובה