Sorbet a la fraise
קבענו מן הרגל כזה, שבערב שבת, בין
מנת הדג למנת הבשר אנחנו שוטפים את הפה
עם סורבט קטן ורענן - כל עונה עם הפרי שלה
אז אחרי שחגגנו על הסורבט פסיפלורה הסורבט אבטיח וסורבט
קיווי (מתכון בקרוב) הנה הגיע התות. ועכשיו תרגיל
בדימיון מודרך..תדמיינו עלי נענע שם, מעל הסורבט
יפה לא?י
מנת הדג למנת הבשר אנחנו שוטפים את הפה
עם סורבט קטן ורענן - כל עונה עם הפרי שלה
אז אחרי שחגגנו על הסורבט פסיפלורה הסורבט אבטיח וסורבט
קיווי (מתכון בקרוב) הנה הגיע התות. ועכשיו תרגיל
בדימיון מודרך..תדמיינו עלי נענע שם, מעל הסורבט
יפה לא?י
(-:
מצרכים
קילו תותים שטופים יבשים ובלי זנב
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מים
כף מיץ לימון
כוס וחצי סוכר
חצי כוס מים
כף מיץ לימון
~
הכנה
מבשלים את הסוכר עם המים כ- 10 דקות ומקררים
טוחנים את התותים למחית חלקה
מערבבים את התותים עם הסירופ הקר והלימון
ושמים בכלי רחב ושטוח
מכניסים למקפיא לשעה, מוציאים מערבבים בעזרת מזלג
מכניסים למקפיא לעוד שעה, מוציאים ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כ- 5 פעמים
מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא
מערבבים את התותים עם הסירופ הקר והלימון
ושמים בכלי רחב ושטוח
מכניסים למקפיא לשעה, מוציאים מערבבים בעזרת מזלג
מכניסים למקפיא לעוד שעה, מוציאים ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה כ- 5 פעמים
מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא
~
הערה: כדי לקבל סורבט במרקם עדין ואוורירי עוד יותר
מקציפים שני חלבונים ומוסיפים אותם בתנועת קיפול
אחרי ההקפאה הראשונה של מחית התותים
כמו שהסברתי בסורבט האבטיח
מקציפים שני חלבונים ומוסיפים אותם בתנועת קיפול
אחרי ההקפאה הראשונה של מחית התותים
כמו שהסברתי בסורבט האבטיח
תגובה 1:
חג שמח מרילין!
הוסף רשומת תגובה