~~ עוגת שוקולד אספרסו לחה~~

Gateau au chocolat - parve

למתכונים שוקולדים נוספים לחץ כאן
אני מכינה הרבה עוגות שוקולד..כמו כל אמא אני מניחה הייחוד של זו: קלה להכנה (רק לערבב), מצרכים זמינים והמרקם שלה לח וטעים ..בידיוק כמו שאני אוהבת אציין שגירסת הפרווה של הציפוי מעולה
.
מתאים לתבנית מלבנית 30*22, אפשר גם קצת יותר גדול ואז הרוטב מחלחל יותר טוב פנימה






 מצרכים
כוס קקאו
שתי כוסות קמח תופח
שתי כוסות סוכר
שתי ביצים
כוס שמן
כוס וחצי אספרסו או נס בלי חלב רותח
חצי כוס מים רותחים
אפשר לשחק עם היחס של המים והקפה לפי הטעם
למשל כוס מים רותחים וכוס נס קפה רותח

.
הכנה
מחממים תנור ל- 175
מערבבים הכל לבלילה דלילה - לא להוסיף קמח מעבר למה שרשום
אפשר לתבל ברום, ליקר וכולה. אישית אני לא מוסיפה
אופים 35-40 דקות או עד שהקיסם יוצא
עם פירורים לחים

ציפוי
מיכל שמנת מתוקה - אפשר של ריץ
מאה גרם שוקולד מריר - חתוך לקוביות
~
מחממים את השמנת לסף רתיחה ומכבים
מכניסים את הקוביות מחכים דקה ומערבבים עד להמסה
יוצקים חם, על עוגה חמה - העוגה מתמלאת עד גדותיה ברוטב שוקולדי
מחכים כמה דקות עד שכל הרוטב מחלחל פנימה

.מבוסס על השוקולד של פירגה לפי רעיון של סיאם
וציפוי של יעלה

Gateau au chocolat - espresso
ingredients - plato 20*30 recangulair ou un peu plus grand1 verre de kakao (non sucre)
2 verres de farine qui monte toute seule
2 verres de sucre en poudre
2 oeufs
1 verre d'huile
1.5 de verre de cafe nescafe sans lait bouillant ou bien esspresso
0.5 verre d'eau bouillante

preparation: rechauffer four a 175
tout melanger meme si ces liquide ne pas rajouter de la farine
enfourner 30-35 minutes
ou jusque la brochette sort avec humidite
creme par dessus:250 cl de creme. parve possible
100 grammes de chocolat noir
chauffer la creme et eteindre. rajouter le chocolat, melanger
verser chaud jusqu'a debordement sur le gato chaud.
attendre que ca s'impreigne dedant.

15 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שלום מרלין! אני מאד אוהבת עוגות שוקולד בפרט מהסוג שציינת-עסיסיות ונמוחות... מה פירוש לא להוסיף קמח? האתר שלך מקסים ואני נהנת לגלוש בו תודה! דינדין
אגב כתבתי לך תגובה בפוסט על ההכנות לשבת...

מרילין איילון אמר/ה...

דינדינוש, קראתי ושלחתי לבעלי לקאו (-:
היה מבסוט!

לגבי העוגה הזו, הכוונה היא לא להלחץ שהבלילה יוצאת דלילה. לא להתפתות להוסיף קמח מעבר למה שרשום.

Unknown אמר/ה...

פשוט עוגה מעולה לומד כל יום משהו חדש פשוט נפלא

fairy_mi אמר/ה...

אחחחח היא נראית כל כך עסיסית לחה ורכה שזה למות!
כמה שזה היה מתאים לי עם כוס קפה על הבוקר, אוהבת מאוד עוגות כאלה.
תודה על המתכון :)

fairy_mi אמר/ה...

אחחחח היא נראית כל כך עסיסית לחה ורכה שזה למות!
כמה שזה היה מתאים לי עם כוס קפה על הבוקר, אוהבת מאוד עוגות כאלה.
תודה על המתכון :)

virginie אמר/ה...

bonsoir maryline!
merci encore pour ces belles recettes!
une question c'est quoi que tu appelle de la farine qui monte toute seule?
merci et a bientot

*Choco* אמר/ה...

Ce gateau à l'air fondant à souhait!
Bisous

אנונימי אמר/ה...

מרילין,

הכנתי בלי הקרם והעוגה גם ככה הוללה ושובחה. אפילו חמותי התלהבה :-)

ברכות ונשיקות וכמובן שבוע טוב...

אדוה

מכונות קפה אמר/ה...

חוש הטעם שלי קיבל התעוררות, אני לא יודעת אם זה התמונות המעוררות תיאבון עז, או שזו הכתיבה המהנה שלך. מה שבטוח, השילוב הזה עובד!

livia אמר/ה...

היי מרילין,
אפשר להכין את הציפוי מחלב קוקוס במקום המקצפת הפרווה?
(רגישים אצלנו לחלב וגם לסויה....)

תודה!

מרילין איילון אמר/ה...

לא ניסיתי, נשמע מעיניין דוקא.
בהצלחה!

livia אמר/ה...

חזרתי לדווח....
עשיתי את הקרם עם קרם קוקוס 20% שומן. הוספתי סוכר לקרם (לפי הטעם) כדי להשוות למתיקות של המקצפת. יצא סוף הדרך, אף אחד לא הרגיש שזה קוקוס. העניין היחידי הוא שבמקרר הקרם נקרש ומעט מלבין (כמו מרגרינה).

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין,

האם אפשר להמיר את השמן לחמאה?

תודה

מרילין איילון אמר/ה...

לא ניסיתי, בהצלחה!

אנונימי אמר/ה...

You're so awesome! I do not believe I've tгuly read anуthіng
like this bеfоrе. Ѕo goοd to ԁiscоver someboԁy wіth ѕome
genuіne thoughts on thiѕ isѕue. Reallу.
. thank you for starting this up. This web ѕіte іs somethіng that is needed on the ωеb, someone with a little originаlity!


Review my site :: www.mergeby.com