~~ צלי קדירה של בשר כרישה ופיטריות ~~

mijote de boeuf aux poireaux et champignons

תבשיל בשר מעולה שאני מגישה עם אורז לרוב.י הבשר רך רך ובעל טעמים עמוקים של בישול ארוך
על אש קטנה..הריחות בבית בזמן שהוא מתבשל לו..משו משו
.
אם תשאלו כל אחד בבית..כל אחד יצביע על משו אחר שהוא אוהב בקדירה הזו. בעלי את הרוטב המרוכז שנספג באורז, הגדולה את הרכות של הבשר, הקטנה את הפיטריות ואני הכי הכי אוהבת את הכרישה הרכה
ועסיסית שספגה את כל הטעמים
.

מצרכים
קילו וחצי בשר שריר חתוך לקוביות גדולות
אופציה: חתיכת כבש או שומן כבש
שני בצלים גדולים קצוצים
כ- 15 שיני שום שלמים
שתי קופסאות של פיטריות שלימות
שמונה כרישות - החלק הלבן בלבד
כף פפריקה מתוקה
כפית כורכום
ארבע גרגירי פלפל אנגלי - אופציה
מלח - פלפל שחור - גרוס עדיף
גבעול רוזמרין
.

הכנה
מטגנים את נתחי הבשר מכל צד מוציאים ושומרים
באותו סיר בו טוגן הבשר, מטגנים את הבצלים תוך קרצוף
קרקעית הסיר בעזרת כף עץ כדי לשחרר את כל משקעי הבשר
אחרי כמה דקות מצרפים את השום, מחזירים את הבשר
מוסיפים את הפפריקה ואת הכורכום ומטגנים יחד תוך עירבוב
מוסיפים מים לדי כיסוי הבשר ועוד קצת
מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים על אש קטנטנה
מוסיפים את הרוזמרין, הכרישה ואת הפיטריות
יחד עם נוזלי הפיטריות וגם מלח ופלפל
מביאים לרתיחה ומבשלים עוד שעתיים ויותר על אש קטנה
את השלב הזה אפשר גם לעשות בתנור במידה והסיר מתאים


6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

התמונה מדהימה ממש מעורר תאבון! אני
יכין לשבת, תודה לך
ליאת

הדר אמר/ה...

חבל שאני צמחונית!
איזו מנה!
ואיזו תמונה!

אנונימי אמר/ה...

תוכלי לפרט בנוגע לסוג הבשר בבקשה? מה לבקש מהקצב או מה לחפש בסופר?
תודה...

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

מה את חושבת על בשר ראש בתבשיל במקום שריר? חשבתי לעשות את זה לראש השנה ולהרוויח שני סימנים על הדרך

מרילין איילון אמר/ה...

לגמרי בעד.

בדיוק שוחחתי עם בעלי בעניין בשר הראש, אולי נקנה ארגז (-:

billy anat אמר/ה...

היי מתכננת להכין לחג הקרוב נראה מעולה, כמה שאלות - הפוריות הן מקופסה או טריות? אם טריות לא יהיו סמרטוטיות אחרי שעתיים בישול? האם אפשר להכין את התבשיל יומיים מראש ולשמור במקרר?
תודה על מתכונים מעולים!