~~ קיצ'רי ~~



עיראקיות מכל העולם, נעלו שוב את כפכפכן על כפות רגליכן הענוגות ואנא אל תשליחו אותן לעברי
אז נכון, אני מודה, את העדשים אני מבשלת בנפרד מהאורז ורק אחר כך משדכת ביניהם..אבל אם זה יוצא לנו יותר מוצלח כך.
 זה לא נחשב? בכל מקרה כבר 7 שנים שכך אני מכינה את הקיצ'רי המסורתי של בין המצרים וכך הכי טעים לנו!

~

מצרכים
כף שמן
חצי בצל קצוץ
2 כוסות אורז
4 כוסות מים מים רותחים
מלח
~
כף שמן
חצי בצל קצוץ
כוס עדשים אדומות
שתי כפות רסק עגבניות
כף פפריקה אדומה
מלח

~
מאה גרם חמאה
כף גדושה שום
קצוץ דק דק
כף שטוחה כמון טחון
~
שמנת חמוצה


.

.המנה של העיראקית הקטנה שלנו


הכנה של האורז
מטגנים את הבצל בשמן, מוסיפים את האורז והמלח
מערבבים עד שהאורז ממש חם
מוסיפים את המים הרותחים
סוגרים את הסיר, מעבירים ללהבה קטנטנה
מבשלים 20 דקות
~
הכנה של העדשים
מטגנים בצל בשמן, מוסיפים את העדשים
הרסק המלח והפפריקה מערבבים היטב
מוסיפים מים לדי כיסוי ויותר ומבשלים עד שהעדשים מבושלות
מוסיפים מים חמים לפי הצורך. מכבים
~
הרכבת המנה
מערבבים את העדשים עם האורז
ממיסים את החמאה במחבט
מוסיפים את השום ואת הכמון, מטגנים ונותנים לריח
להתפשט במטבח
שופכים את החמאה על האורז ומערבבים היטב
מגישים חם, עם שמנת חמוצה קרה על יד

4 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

זה כל היופי לקחת מנה ולשפצר ולשנות ולהכין אותה בטעמים נפלאים שמתאימים לכם. וצחקתי על העירקאיות עם הנעלי בית....

מרילין רציתי לשאול, איך מוסיפים מתכונים על פי נושאים בבלוג ? תוכלי לעזור לי אולי ?

שבת נפלאה
}{

fairy_mi אמר/ה...

נראה מצוין, במיוחד בתוספת השמנת חמוצה.
בתור פולנייה ולא עירקית לא יכולה לכעוס כי לא הכנתי ו/או אכלתי קיצרי מעולם אבל זה נראה ממש טוב... :)

bigjack אמר/ה...

פשוט משגע
בתור אחד שנשוי לעיראקית הכרתי די מאוחר את הקיצ'רי ....וזה בהחלט מעדן מיוחד ואמיתי.
אצלנו מטגנים המון בצל ושום עם כמון ומפזרים למעלה בסוף הבישול.
♥♥

קושקוש אמר/ה...

תודה מרילין - הכנתי לארוחה בח' אב
יצא נהדר
הכנתי עם אורז מלא

ובירכתי אותך בכל רגע!!