~~~~~~~~~~~~ פולנטה ~~~~~~~~~

POLENTA
פולנטה היא תוספת פשוטה להכנה וכיף מדי פעם לגוון
ולהגיש אותה יחד עם קציצות, או צלי ברוטב למשל
~
הרעיון פשוט, לוקחים קמח תירס (ניראה כמו סולת בצבע זהב) מבשלים
אותה כמו דייסה עד שהיא מתמצקת, ומכאן כל האפשרויות פתוחות
.למשל לשטח את העיסה החמה בתבנית מרופדת נייר אפיה
וכשהיא מתקררת, חותכים חתיכות בעזרת סכין או חותכן
מסדרים בתבנית אפיה, מזליפים שמן זית ומלח גס ואופים
עד להזהבה (ראו בתמונה עם העיגולים) . אפשרות
אחרת (כמו בתמונה הראשונה למעלה) היא
לצקת את הדייסה לכלי מלבני גבוה כגון תבנית
אינגליש קייק ולאחר הקירור לפרוס עם סכין לפרוסות
בשלב זה אפשר גם לאפות, או כפי שעשתי, לטגן במחבט
בשני הצדדים בתוספת בצלים פרוסים וזרעי כוסברה
~

מצרכים
שתיים וחצי ליטר מים
כף מלח
חמש מאות גרם קמח תירס
שמן זית לזילוף או טיגון
מלח גס
אופציה: זרעי כוסברה שלמים / פטרוזיליה יבשה

.
הכנה
בסיר גדול מרתיחים את המים עם המלח
כשרותח מוסיפים בהדרגה את הקמח לתוך המים
ובוחשים כל הזמן בכף עץ עד שאין גושים
מנמיכים את האש ומבשלים כ
3/4 שעה עד שהכל אחיד וחלק
ואין נוזלים מיותרים - מערבבים בכף עץ מעת לעת
יוצקים לתוך תבנית גדולה ומיישרים מלמעלה. ממשיכים
לפי ההנחיות למעלה, באפיה או בטיגון

~

אפשר כמובן לתבל כיד הדימיון הטובה בעזרת
שום, פפריקה, עשבי תיבול וכם הלאה. בארוחה חלבית מפזרים מעט
חמאה וגבינת פרמזן לפני שהפרוסות נכנסות לתנור. מקרה של
חלבי, אפשר גם להחליף את מי הבישול בחלב ולתבל באגוז מוסקט

.
הנחיות ורעיונות של ליאת

תגובה 1:

fairy_mi אמר/ה...

נראה נפלא!
רעיון מעולה לתוספת מיוחדת ומעניינת לגיוון הארוחה.
כשביקרתי באיטליה זללתי כל כך הרבה פולנטה שמאז כמעט ולא יצא לי,
ועכשיו פתחת אצלי את הרעב