חטיף פיקאנטי ומסוכן שאני אוהבת להגיש כפתיח
באירועים משפחתיים, יחד עם משקאות וזיתים טובים
באירועים משפחתיים, יחד עם משקאות וזיתים טובים
החביב על אמא שלי (-:
~
במתכון יוצרים שני גלילים - ניתן בשלב זה להקפיא אותם
וברגע האחרון, לפי הצורך להוציא להמשיך על פי ההנחיות
וברגע האחרון, לפי הצורך להוציא להמשיך על פי ההנחיות
שימו לב לגיוונים בסוף המתכון
.
.
.
מצרכים
מצרכים
מאתיים גרם חמאה רכה
מאתיים שמונים גרם קמח
חצי כפית מלח
מאתיים שמונים גרם קמח
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
ביצה אחת
מאתיים גרם גבינת קשקבל מגוררת
ביצה אחת
מאתיים גרם גבינת קשקבל מגוררת
~
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום וקצח
ביצה טרופה עם מעט מים
שומשום וקצח
.
.
הכנה
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הקמח, המלח הפלפל והחמאה
עד שהיא שהתערובת מזכירה גרגרי קוסקוס
עד שהיא שהתערובת מזכירה גרגרי קוסקוס
מוסיפים את הביצה ואת הקשקבל ומפעילים
עד שהבצק מתחיל להתאסף לכדור
עד שהבצק מתחיל להתאסף לכדור
יוצרים שני גלילים (נקניקים) ארוכים ומקפיאים כשעה
מחממים את התנור לחום בינוני
מחממים את התנור לחום בינוני
מברישים את הגלילים בביצה המהולה במים
מגלגלים בתערובת השומשום / קצח
מגלגלים בתערובת השומשום / קצח
(לצורך כך משתמשים במגשים גדולים, כגודל הגליל)בעזרת סכין משוננת, פורסים למטבעות בעובי סנטימטר
מסדרים בתנית אפיה מרופדת נייר אפיה ואופים עד שמזהיב
כ- רבע שעה
.
אפשרות לתוספות לבצק:מוסיפים יחד עם הגבינה
חצי כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
או
חצי כוס זיתים מגולענים קצוצים גס
או
שתי כפות שבבי בצל מטוגן מיובש
או
חצי כוס אגוזים קצוצים: מלך / פקאן/ לוז
או
או
חצי כוס עגבניות מיובשות קצוצות גס
או
כפית צ'ילי חריף / אורגנו יבש / זעתר / פפריקה / פלפל שחור
.
.
מתכון של קרין גורן
2 תגובות:
איזה יפהפיות!
אני מכורה לגלגלים המלוחים האלה על גירסותיהם השונות.
נראה פשוט נפלא!
את מכירה את המעושנות של בני סיידא? הן ממש עילוי...
מתוך סקרנות הלכתי לחפש את המעושנת המדוברת..אכן נשמע טעים! תודה על הביקור עינבל
הוסף רשומת תגובה