.
.
הבצק שלהלן, הוא הראשון שלי, הקבוע שלי, וייצטרכו שיכנועים רבים כדי להזיז אותי ממנו
המלצה שלי: לעבד את הבצק בערב, לשמן מעט, לכסות
ולתת לנוח במקרר לילה שלם. בבוקר מתחילים את הגילגול / מילוי כפי שמוסבר
~
אלו רוגלכים נהדרים. קחו בחשבון
.
הבצק שלהלן, הוא הראשון שלי, הקבוע שלי, וייצטרכו שיכנועים רבים כדי להזיז אותי ממנו
המלצה שלי: לעבד את הבצק בערב, לשמן מעט, לכסות
ולתת לנוח במקרר לילה שלם. בבוקר מתחילים את הגילגול / מילוי כפי שמוסבר
~
אלו רוגלכים נהדרים. קחו בחשבון
אצלי מופיע קבוע כל בוקר של ראש חודש, מכינה את הכל ערב קודם, ובבוקר רק לאפות וכולם מתעוררים כשהבית כולם בריח שוקולד
.
.
.
מצרכים לבצק - כוסות של 240 מ"ל
חצי קילו קמח (3 כוסות וחצי)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
כאמור, בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
כאמור, בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
מצרכים למילוי שוקולד
שמונים גרם קקאו (חצי כוס)
מאה חמישים גרם סוכר חום (קצת יותר מחצי כוס דחוס)
מאה חמישים גרם חמאה מומסת
קורט קינמון
מאה חמישים גרם סוכר חום (קצת יותר מחצי כוס דחוס)
מאה חמישים גרם חמאה מומסת
קורט קינמון
.
הכנה
מערבבים ביחד על למרקם של משחה
לא מבשלים ח"ח כי אז גרגירי הסוכר במגע עם חום מיד מתקשים
והופכים לגרגירים ואחר כך מתקרמלים כמובן - כמו שהסבירה לי סיאם
לא מבשלים ח"ח כי אז גרגירי הסוכר במגע עם חום מיד מתקשים
והופכים לגרגירים ואחר כך מתקרמלים כמובן - כמו שהסבירה לי סיאם
הכנת הרוגלך
מוציאים 1/4 מכמות הבצק מהמקרר, מקמחים מעט
ומרדדים אותו לעלה דק
מוציאים 1/4 מכמות הבצק מהמקרר, מקמחים מעט
ומרדדים אותו לעלה דק
למלבן רחב כ-30 ס"מ על 10/15 בערך
מורחים מהמילוי ומסירים בעזרת מרית את העודפים
חותכים למשולשים ארוכים וצרים
ומגלגלים את המשולשים מהבסיס הרחב לצורת רוגעלך
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה כשקצה הרוגלך מונח למטה
מתפיחים כשעה - שעה וחצי
אופים כ-15 דקות בחום בינוני 180 מעלות
מוציאים מהתנור ומברישים את המאפים בסירופ חם
חותכים למשולשים ארוכים וצרים
ומגלגלים את המשולשים מהבסיס הרחב לצורת רוגעלך
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה כשקצה הרוגלך מונח למטה
מתפיחים כשעה - שעה וחצי
אופים כ-15 דקות בחום בינוני 180 מעלות
מוציאים מהתנור ומברישים את המאפים בסירופ חם
.
סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד
.
Rogalah
Nos verres sont de 240 cl
ingredients - la pate
1/2 kilo de farine
1 cuillere a soupe de levure vendue sous vide
1/2 verre de sucre en poudre
1 cuillere a café de sel
1 verre de lait tiede
100 grammes de beurre mou
2 oeufs
.
Je fais avec le mixer a petrir, mais on peut fair a main aussi
On mélange tout et on petrit 10 minutes.
On huile un peut la surface (tournessol) recouvre
et fait monter au frigidere toute la nuit.
Le lendemain on prend 1/4 du frigo,
on farine un peu, et etale en rectangle fin de 30X15
on etale la farce et roule
on les poses sur le plateau et fait monte 1 heure et demis a peu pres
on passe au four 180 degres pour 15 minutes
A la sortie, on met du sirop chaud avec un pinceau
.
la farce
80 grammes de cacao pur, non sucre
150 grammes de sucre brun
150 grammes de beurre fondu
1/2 cuillere a café de canelle
On mélange le tout
On ne fait pas cuir ensemble, par ce que sinon le sucre
en contacte avec le beurre se caramelise et empeche
le tout de devenir cremeux
.
Le sirop:
faire bouillir 300 grammes de sucre avec 150 ml d'eau
26 תגובות:
coucou Maryline
Je viens de mettre ta recette sur mon blog avec un lien vers le tien
Merci encore pour la traduction
Mes rogeleh ne sont pas aussi réussis que les tiens mais je vais m'entrainer !
bisous
de bonne croissants merci copine de ce partage, je suis Amal du maroc
je t'invite à visiter mon blog Amalbidawiya.over-blog.com. ta recette est top à noter.
a+
הרוגלעך פשוט מושלמים, אין לי מילים, תודה רבה!
כמה רוגלך יוצאים מהמתכון?
האם ניתן להקפיא את הבצק?
תודה, התמונות מדהימות.
Shalom,
Je viens de decouvrir ton blog tres sympa, je t'invite a visiter mon blog:
www.nougatines.blogspot.com
Je te mettrai sur ma liste de favorits, peux-tu en faire autant?
בברכה
Alina
המתכון הכי טוב שניסיתי עד היום.
תודה מרלין.
שלום מרלין, הרוגעלך שלך יפייפיים!!
רציתי לבקש את עצתך- הכנתי את הרוגעלך היום, אבל הבצק היה מאוד דביק ונדבק לשולחן באופן שהרס את כל הצורה של הרוגעלך :(. קימחתי וקימחתי (פחדתי להוסיף הרבה קמח כדי לא לפגוע במרקם של הבצק) ועדיין הכל נדבק ולכן לא יכלתי לרדד לעובי דק וזה יצא יותר כמו קרואסונים עקומים :) אשמח לשמוע מניסיונך איך למנוע את זה ולהצליח לעשות רוגעלך נפלאים כמו שלך. תודה, רונה
רונה, אני מאמינה שהסוד תמון בקור הבצק. הבצק הזה שומני: יש בו חמאה, ביצים, חלב... במגע עם חום (אפילו חום ידיים) הוא נהפך לנוזלי. לכן
אני מציעה להכין את הבצק יום לפני ולשמור אותו במקרר לילה שלם. לעבוד איתו ישר מהמקרר (לקחת חצי מהבצק, לעבוד איתו, ועוד פעם חצי מהבצק, כדי שהחלק שבו לא משתמשים יישאר בקור המקרר). אני מציעה גם לעבוד על שיש שהוא קר. לעבוד מהר זה גם חשוב, וכמה שפחות לגעת בידיים. אגב, נסי לשמן את המערוך במקום לקמח..בהצלחה.
מרילין, אני בהחלט אנסה ליישם את עצותייך (כמובן ששמתי את הבצק במקרר, אך עדיין לא השתלטתי עליו).
המון תודה על המענה והעזרה! רונה.
מרילין שלום
הרוגלך האלה מושלמים!
הבעיה היא שיש לי רק קמח מלא, מה לשנות?
תודה רבה רבה!
גמר חתימה טובה,
יעל
אפשר להמיר את החלב במים ואת החמאה במרגרינה? תודה..
ועוד משהו.. במילוי במקום סוכר חום אפשר להשים סוכר לבן?
היי מרילין
אנא עוגות שמרים (במיוחד שוקולד) פרווה. הבעיה בשבת שאנחנו בשריים
מרילין שלום, האם תוכלי להגיד לי את מילוי הרוגלך, איך מחשבים את הכמויות לפי כף מדידה??תודה
הי,
נראה מגרה....
זה יהיה טעים בגרסה פרווה?
ואת המילוי אפשר בכוסות ולא בגרמים?
תודה ענקית!
הי מרילין
אפשר להחליף את.המים בחלב? ואת החמאה במרגרינה או שמן? אני מעדיפה שמן כי חמאה זה המון קלוריות.. וגם עדיף לי שהם יהיו פרווה אשמח לתשובה..
תהילה
אפשר להחליף את.המים בחלב? כן
ואת החמאה במרגרינה או שמן? אני מאמינה שכן
אני מעדיפה שמן כי חמאה זה המון קלוריות.. וגם עדיף לי שהם יהיו פרווה אשמח לתשובה..
תהילה
בהצלחה
מרלין שלום .. רציתי לדעת מהי הכמות שיוצאת של הקוראסונים ;) אשמח לתשובה במהרה
מרלין שלום .. רציתי לדעת מהי הכמות שיוצאת של הקוראסונים ;) אשמח לתשובה במהרה
מרלין שלום .. רציתי לדעת מהי הכמות שיוצאת של הקוראסונים ;) אשמח לתשובה במהרה
אני לא זוכרת שספרתי אי פעם. אני חושבת 2 מגשים.
היי מרלין איך אני מכפילה את הכמות לקילו קמח ? מוסיפה מכול דבר שוב ?
היי מרלין,
האם כוונתך לסוכר דמררה הבהיר או הסוכר החום הכהה?
הכהה הדביק
האם אפשר להכין את הבצק ולהשתמש בו אחרי כמה שעות או שלא כדאי לי להכין??
הי הרוגלך נראה מעולה..
רציתי לדעת אם ניסית להכין בלי להכניס למקרר ואם כן איך יצא?
הוסף רשומת תגובה