כדורי בשר לבנונים נהדרים, טיפה מתקתק, טיפה חמצמץ
מאוד מאוזנות בטעם, ומאוד עסיסיות. כולם אהבו מאוד
מאוד מאוזנות בטעם, ומאוד עסיסיות. כולם אהבו מאוד
למרות שהרימו גבה בהתחלה הכדורי בשר חוסלו
על ערימת אורז לבן חיש מהר
על ערימת אורז לבן חיש מהר
.
מתכון של אמא של מיצמיצ
.
.
.
.
מצרכים לקציצות
חצי קילו בשר טחון
מלח ופלפל
בצל קצוץ דק
כף שום כתוש
חופן פטרוזיליה קצוצה
שתי כפות נענע קצוצה
כף תימין
ארבע כפות פירורי לחם
שתי כפות אגוזים קצוצים - במקור צנובר
ביצה
~
בנוסף
צנצנת דובדבנים חמוצים בסירופ
חופן תימין
מלח - פלפל
שמן לטיגון
.
.
.
.
הכנה
מערבבים את כל חומרי הקציצות משהים לחצי שעה
יוצרים כדורים קטנות ומטגנים בשמן
עד שהם זהובים בכל הצדדים
שופכים עליהם את תכולת צנצנת הדובדבנים יחד עם המיץ
שופכים עליהם את תכולת צנצנת הדובדבנים יחד עם המיץ
מצרפים את התימין , מלח ופלפל ומביאים לרתיחה
מבשלים על אש בינונית קטנה עד שהרוטב מצמצם לחצי
.
.
מספר שניויים שלי, אחרי שהכנתי מספר פעמים: אני
מכניסה רק חצי מכמות את הדובדבנים ושומרת אותם לקישוט קינוחים
יש מספיק דובדבינם גם כך. (אבל שמים את כל המיץ). בנוסף
אפשר לדלג על שלב הטיגון המקדים ולשים את
הקציצות ישר לתוך הרוטב המבעבע
~
עוד שינוי: כדאי לצמצם את מיץ הדובדבנים על אש קטנה עד לחצי הכמות ורק אז להוסיף לסיר - רעיון שנתנה לי רבקה
מכניסה רק חצי מכמות את הדובדבנים ושומרת אותם לקישוט קינוחים
יש מספיק דובדבינם גם כך. (אבל שמים את כל המיץ). בנוסף
אפשר לדלג על שלב הטיגון המקדים ולשים את
הקציצות ישר לתוך הרוטב המבעבע
~
עוד שינוי: כדאי לצמצם את מיץ הדובדבנים על אש קטנה עד לחצי הכמות ורק אז להוסיף לסיר - רעיון שנתנה לי רבקה
.
Boulette de viande aux cerises / recette libanaise / mitzmitz
.
les boulettes:
1/2 kilo de viande hachee
1/2 kilo de viande hachee
sel et poivre
un oignon hache
1 cas d'ail hache
1 poignee de persil hache
1 poignee de menth hache
1 cas de thym
4 cas de chapelur
2 cas de noix en petit morceau (a l'origine pignons)
1 oeuf
~~~~~~
un bocal de cerise en syrop
sel et poivre thym
.
.
preparation:
on melange les produit des boulettes et on fait repose 1/2 heure
on fait des petites boulettes
on les fait frire de tout les cotes avec un peut d'huile
on verse le bocal (cerise et jus) dans la poel de boulette
on reajuste sel et poivre
ajoutte encore un peu de thym et cuis en diminuant le jus de moitie
a servir avec du bon riz blanc.
on fait des petites boulettes
on les fait frire de tout les cotes avec un peut d'huile
on verse le bocal (cerise et jus) dans la poel de boulette
on reajuste sel et poivre
ajoutte encore un peu de thym et cuis en diminuant le jus de moitie
a servir avec du bon riz blanc.
תגובה 1:
ווואוו
הזכרת לי טעמים של פעם
מתה על השילוב המתוק חמצמץ הזה
ללא ספק מתכון שאני אעתיק ממך, התמונות ממש גורמות תיאבון.
:}
הוסף רשומת תגובה