טארטים, טארטלים - אותו קינוח אלגנטי וטעים שאנחנו כל כך אוהבים
הפעם עם קיווי ירוק מתוק חמוץ שעכשיו שיא עונתו~על גבי הבצק האפוי מורחים שיכבה נדיבה של קרם פטיסיירמעל מסדרים בצורה נאה פרוסות דקות של קיוויומסיימים על ידי הברשה של מעט ריבת משמש מהולה במים~ככה יפה, ככה טעים
הפעם עם קיווי ירוק מתוק חמוץ שעכשיו שיא עונתו~על גבי הבצק האפוי מורחים שיכבה נדיבה של קרם פטיסיירמעל מסדרים בצורה נאה פרוסות דקות של קיוויומסיימים על ידי הברשה של מעט ריבת משמש מהולה במים~ככה יפה, ככה טעים
.
.
בצק - מצרכים
מאתיים ועשר גרם קמח
מאה ארבעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ארבעים וחמש גרם אבקת סוכר
רבע כוס מים
.
בצק הכנה
במעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר
מצרפים את החמאה ומערבלים עד שהתערובת דומה גרירי קוסקוס
מוסיפים את המים ומפסיקים את פעולה המעבד ברגע
שהתערבות מתגבשת לדי בצק
יוצרים כדור מהבצק, משטיחים אותו מעט ושמים במקרר לכחצי שעה
משמנים תבנית פאי וחממים תנור לחום בינוני
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח ומסדרים אותו על התבנית
מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפיה
אופים עד שזהוב בהיר
.
מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
מאתיים ועשר גרם קמח
מאה ארבעים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ארבעים וחמש גרם אבקת סוכר
רבע כוס מים
.
בצק הכנה
במעבד מזון מערבבים את הקמח עם הסוכר
מצרפים את החמאה ומערבלים עד שהתערובת דומה גרירי קוסקוס
מוסיפים את המים ומפסיקים את פעולה המעבד ברגע
שהתערבות מתגבשת לדי בצק
יוצרים כדור מהבצק, משטיחים אותו מעט ושמים במקרר לכחצי שעה
משמנים תבנית פאי וחממים תנור לחום בינוני
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח ומסדרים אותו על התבנית
מחוררים את הבצק בעזרת מזלג כדי למנוע ממנו לתפוח בזמן האפיה
אופים עד שזהוב בהיר
.
מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור
.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים
3 תגובות:
היי,
עשיתי אתמול ויצא ממש טוב :)
תודה!
Cette tarte aux kiwis a l'air délicieuse
si tu as le temps j'aimerai bien avoir la recette en français
bisous
Merci
C'est plutot moi qui devrais te demander comment on fait des tartes (-: Tu vis au pays des tartes!
c'est une pate sable + cremme patissiere + napage de confiture d'abricots avec un peu d'eau chaude
la pate:
200 grammes de farine
140 grammes de beure
45 gramme de sucre en poudre fine
un peu d'eau (1/4 de verre?)
הוסף רשומת תגובה