~~~~~~~~~~ טרטלט פירות אדומים ~~~~~~

בתור ילדה, אהבתי לעמוד מול הויטרינות
של ה"בולנג'רי פטיסרי" הפריזאיות ולצפות במכלול הטרטלטים
הקטנים והמפתים -
כל אחת..יצירה בפני עצמה..והטעם..המממ
~
אז הנה ניסיון לשחזר זיכרון ילדות
שיפורים לפעם הבאה - לנסות בצק יותר עדין, ומעל הכל, זיגוג
קל של ריבה אדומה מדוללת




מצרכים לבצק
שלוש מאות גרם קמח
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מאה גרם אבקת סוכר
ביצה טרופה
גרירת קליפת לימון מלימון שלם
רבע כפית מלח


הכנת הבצק
במעבד מזון מערבבים את הכל פרט לביצה
מוסיפים את הביצה, ומעבדים מעט מאוד עד ליצירת בצק
משטיחים את הבצקים מעט, לצורת פיתה ומכניסים לשעה במקרר
מרדדים ומסדרים על תבניות משומנת היטב כולל בשוליים
ומקפיאים ל- 10 דקות
מסדרים על הקלתיות נייר אפיה בגדול מתאים
מפזרים בשפע קיטניות ליצירת משקולת
אופים כ- 12 דקות או עד שמזהיב


מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור

הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים


ולבסוף מסדרים יפה פירות מעל הכול ומקררים
אפשר גם להבריש זיגוג מעל, הבנוי מריבה מומסת עם קצת מים

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מרלין - אילו ידיים יש לך!

פשוט WOW!

שימרית

chanit אמר/ה...

מרילין הי
שאלה בבקשה-האם את עושה שימוש חוזר בקטניות? תודה.והכל נראה טעים מאוד
:)

מרילין איילון אמר/ה...

שימרית..מבטיחה לא צריך ידיין מיוחדות
!!

זה ממש לאמסובך לעשות, ומאוד מתגמל - מומלץ!

מרילין איילון אמר/ה...

חנית - שלום!

את הקיטניות - במקרה הזה אפונה שאת רואה בתמונה - אני שומרת בקופסת פלסטיק והן משמשות לתמיד למשקל - הן לטארטים והן לקישים

כבר מיחזרתי את האפונה הזו המווון פעמים
(-:


ועכשיו לשאלה אם אני משתמשת בקיטניות האלה לבישול אחר כך? לא ניסיתי

chanit אמר/ה...

תודה רבה מרילין, עכשיו למדתי,יופי :-)

אנונימי אמר/ה...

מרילין, איך אפשר ליצור איתך קשר?
יש לך מייל?

אנונימי אמר/ה...

מרילין האם אפשר להמיר את החמאה בשמן<? ואת החלב בקצפת צמחית?כדי שיהיה פרוה?
תודה לאה