המונח ריחני תמיד מצחיק אותי בהקשר הזה..אני נזכרת בפעם אחת שנחתתי בנמל תעופה בן גוריון. משטרת הגבולות נוכחה לדעת שבין היתר ביליתי שלושה ימים באמסטרדם והחליטה לעשות עלי חיפוש.
שלושה שוטרים נצמדו אלי..ואחד מהם כל הזמן גירד באף ועיקם פנים..י
אני שומעת אותו אומר לחברו "איזה סירחון!! מה זה כאן!!", ואני, בלי להתבלבל פותחת את השקית שהייתה תלויה עלי, שקית עמוסה ברוקפורים, וקממברים מהמשובחים והבשלים שיכולתי
למצוא ושואלת " זה?? זה גבינות!!" י
.
באותו רגע כמעט והתעלפו שם החברה מהניחוחות שיצאו מהשקית וחיש שיחררו אותי לדרכי תוך שהם מלמלים
הצרפתים האלה
הצרפתים האלה
.
.
מצרכים
חבילה של איטריות ביצים 400 גרם
שמנת מתוקה
מאה גרם גבינת עזים מסוג פרומעז חתוכה לקוביות
מאה גרם גבינת רוקפור חתוכה לפיסות קטנות
שלוש ביצים
מלח - פלפל - מעט אגוז מוסקט
מאה גרם גבינה צהובה מגורדת
.
.
הכנה
מבשלים במי מלח את האיטריות מסננים ושמים בקערה גדולה
מצרפים את שאר המצרכים פרט לגבינה הצהובה ומערבבים
שופכים את התערובת בתבנית בינונית משומנת, מפזרים גבינה צהובה מעל
אופים עד שזהוב
2 תגובות:
שלום מרילין, תמיד אני נהנה לקרוא את המתכונים המעולים שלך, במיוחד שגם אני מרקע צפון־אפריקאי.
נתקלתי פעמים רבות במושג "מי־מלח", מה זה בדיוק? מה היח בין כמות המים לכמות המלח?
מי מלח זה מושג באמת קצת מעורפל
(:
אפשר להגדיר שכף מלח גס בסיר של שש ליטר זה מי מלח
תודה על המחמאה
הוסף רשומת תגובה