poulet au four avec feves ou haricot vert ou petit poix ou un melange entre eux.
~
הנה עוף טעים טעים ובכלום עבודה . מערבבים את הכל, אופים, נשאר רק להוסיף אורז לבן על יד
ויש ארוחה לתפארת את העוף הזה אנחנו נוהגים לאכול בעיקר בסעודה המפסקת של כיפור. בתמונה תראו את העוף כשהוא נאפה עם פול, אבל עם שעועית ירוקה או אפונה הוא מעדן גם כן!
ויש ארוחה לתפארת את העוף הזה אנחנו נוהגים לאכול בעיקר בסעודה המפסקת של כיפור. בתמונה תראו את העוף כשהוא נאפה עם פול, אבל עם שעועית ירוקה או אפונה הוא מעדן גם כן!
~
מצרכים
מצרכים להכנת - 6 מנות
שקית פול ירוק או אפונה ירוקה או שעועית ירוקה (800 גר') (קפואים, מופשרים מספר שעות במקרר)
אופציות לגיוון: שומר פרוס/ אופציה: כ- 10 עגבניות שרי/ זר תימין
כ- 10 שיני שום חצויות
שני בצלים גדולים פרוסים
חצי צרור כוסברה קצוץ
רבע כוס שמן זית (60 מ"ל)
רבע כוס דבש (60 מ"ל)
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
חצי כפית כורכום
מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה עד שהעוף מצופה היטב בתבלינים וברטבים. מסדרים את הכל בתבנית התנור ומכסים בנייר כסף.
אפשר ורצוי להכין את השלב הזה מספר שעות מראש וכך העופות סופגים את הטעם של השום, הבצל והתבלינים. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. אופים מכוסה שעה. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד כ- 40 דקות עד שעה, עד שהעוף מקבל צבע זהוב עמוק ויפה.
מגישים עם אורז לבן.
המתכון הופיע ב- XNET
10 תגובות:
מרילין יקרה, התוודעתי לבלוג שלך לפני כחודש ומאז אין שבת בלי אחד מהמתכונים שלך. הפעם ניסינו את העוף עם פול ואפונה ויצא פשוט מ-ע-ד-ן!
(רק לא היה לי סויה אז שילבתי במקום טריאקי וחומץ בלסמי).
תמשיכי להיות כזאת אשת חיל :)
מעולה.
מרלין, האם ניתן להשיג פול ירוק בכשרות מהדרין? תודה!
אחת שנהנית מאד מהבלוג המופלא שלך.
מרלין!
מאז שהכרתי את הבלוג שלך אני פשוט נהנת!!! מתכונים מעולים ובכלל שאת משתפת בסדר יום שלך זה מלמד הרבה
ונותן רעיונות!
ובכלל כיף שיש בלוג ברוח יהודית:)
ובלי שום קשר זה בלוג מלמד ומעשיר וצבעוני ומקורי
גמר חתימה טובה
לצערי, לא יצא טעים, הוכן לסעודה מפסקת, בכל מקרה אני נהנית מהאתר שלך
שתהיה לך שנה טובה
שלום מרילין
אני מאד נהנית מאתר שלך.האם אפשר לוותר על דבש במתכון זה?תודה
מרלין אתר מקסים, ממש מדהים, אני מקוה להתחיל להשתמש בו...
כל הכבוד לך.
ממש אשת חיל.
מרילין,
האתר מקסים ויישר כח..!!!
מה אפשר לשים במקום פול-זה לא עובר אצלנו בבית....
תודה לך!!
הכנתי ויצא לא משו,הטימין לא היה קשור בכלל.
אבל רוב הדברים שעשיתי מהאתר יצאו טוב :)
הי מרילין!
אני אוהדת של הבלוג שלך המון זמן!
רציתי לשאול לגבי התמונות המופיעות בבלוג, אין לי דרך ליצור איתך קשר. אם תוכלי לכתוב לי את האימייל שלך (האאוטלוק לא עובד..) אודה לך מאוד.
שבוע טוב ויישר כח
שירה לוי
הוסף רשומת תגובה