הבנות לא ממש נמנות עם אוהבות הדגים, אבל דוקא
את המנה הזה אני מגישה בלב שלם - הדג מטוגן והציפוי הפריך עושה
להן את זה, הרוטב הנלווה סוגר את העיניינים צ'יק צ'ק. חסל דג ומהר
את המנה הזה אני מגישה בלב שלם - הדג מטוגן והציפוי הפריך עושה
להן את זה, הרוטב הנלווה סוגר את העיניינים צ'יק צ'ק. חסל דג ומהר
.
.
מצרכים
שקית דג מרלוזה מופשרת, והדגים שטופים במים חמים
מיץ מלימון
שתי ביצים
כפית חרדל
מלח
פירורי לחם
שמן לטיגון
.
מצרכים לרוטב / מיונית
כוס מיונית באיכות טובה
חצי צרור שמיר קצוץ דק דק
כפית חרדל
כפית חומץ או כפית מיץ מצלפים משומרים
כפית חומץ או כפית מיץ מצלפים משומרים
שן שום קצוצה
.
הכנה - הרוטב
מערבבים הכל ביחד, שומרים במקרר
.
הכנה - הדג
מערבבים את הביצים, עם מיץ הלימון החרדל והמלח ושמים בקערה שטוחה
מניחים את הדגים בקערה, ונותנים לנוח כחצי שעה
אם יש צורך הופכים מצד לצד לכיסוי מלא
אם יש צורך הופכים מצד לצד לכיסוי מלא
מחממים מחבת עם שמן
מוציאים את הדג מן הקערה וטובלים בפירורי הלחם
מטגנים בשני הצדדים עד לצבע יפה ופריך
מטגנים בשני הצדדים עד לצבע יפה ופריך
יש דבר כזה צבע פריך? ניראה לי שכן
מגישים את הדג בעודו חם, ולצידו קערה קטנה עם רוטב ופלחי לימון
5 תגובות:
מרילין, זה נראה מקסים וטעים.
את לא משרה את הדגים במים עם מלח/לימון לפני השימוש?
רונית
תודה רונית
לא, אני לא, מה שכן אני שותפת אותם היטב תחת מים חמים יחסית
וזה נכון לגבי כל הדגים
ההמתנה חצי שעה במשרה של ביצים עם הלימון והרדל עושה את שלו
ואנחנו מרוצים
i nm out of israel and that is what i found; a closed forum
i dont have the words*
and not the letters to expresss my feelings
it hurts me alot
i hope to meet u any where
sooner is better thaks to aia and hemda and all of u
shiri
למרילין
אני עוקבת אחרי הבלוג שלך וממש נהנת מהמתכונים. לצערי הפורום הנהדר של איה וחמדה נסגר אבל אני אשמח להיות איתך בקשר דרך הבלוג. שתהיה שבת שלום לך ולכל בני ביתך.
אפרסקית
שירי ואפרסקית, אני יודעת טוב מאוד מה עובר עליכן..אני מרגישה אותו הדבר. מאוד מאוד חסרה לי התשתית שלמתכונים.נט, החבורת, הדינמיקה, השיתוף
בסתר ליבי אני מחכה שיפתח שוב..אני מקווה שאני לא תמימה מדי..
הוסף רשומת תגובה