~~ עוגת שמרים במילוי קרם פטיסייר ~~

הבצק מעולה, הקרם עשיר..וביחד הנאה צרופהמ
מליצה להמתין בסבלנות שהעוגה תתקרר לגמרי, כי רק
אז טעם הקרם פטיסייר בא לדי ביטוי..ואיזה טעםםםם
אני אוהבת לאפות עוגה זו במנות "אישיות", לכן אני יוצרת

מבצק זה 8 מאפים קטנים וזהובים

טעים כבר אמרתי ? כ
מצרכים לבצק / רותה טויזר
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את
הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת


הרכבה
לוקחים שמינית מהבצק ומקמחים מעט
מרדדים למלבן מניחים שמינית ממלית הפטיסייר בערמה
לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק
בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין חתכים אלכסוניים
במרחק 3 ס"מ זה מזה, ליצירת רצועות
חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק
מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק אחת מימין
ואחת משמאל, מלמעלה למטה, עד שמלית הפטיסייר מכוסה
בשתי וערב של בצק


מצרכים לקרם פטיסייר
שתי כוסות חלב
כפית תמצית וניל
מאה עשרים גרם סוכר
ארבעה חלמונים
ארבעים גרם קורנפלור

.
הכנת הקרם פטיסייר
מביאים לרתיחה את החלב והתמצית וניל
בקערה טורפים במטרף את החלמונים עם הסוכר והקורנפלור 3- 4 דקות
שמים 2 כפות מהחלב החם בתערובת הביצים ומערבבים
מוסיפים עוד שתי כפות ומערבבים שוב
חוזרים על הפעולה 5 פעמים
שמים את תערובת הביצים בסיר עם החלב וטורפים עד
שהקרם מסמיך מאוד מכבים ומקררים

.
סירופ
מבשלים ביחד 10 דקות כוס מים + כוס סוכר ומקררים



16 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

העוגות יפהפיות! כמה אני אוהבת קרם פטיסייר (כמו כל דבר בניחוח וניל)

רעיון של הענבים משגע וגם עוגת הגבינה שלמטה גבוהה וחתיכה

כל הכבוד

שימרית

מרילין איילון אמר/ה...

שימרית תודה רבה
כיף שאת באה לביקור כאן

אנונימי אמר/ה...

אוי, מרילין ניסתי להכין את הרולדות המשגעות האלו, רק שמה שיצא לי זה אסון
הקרם לא התקשה - אמרתי לא נורא ננסה ככה אבל הכל נזל החוצה יצא לי עדיין בצקי מבפנים וקשה מבחוץ - בקיצור אסון כבר אמרתי כניראה שאני לא מוכשרת כמוך אוף - אצלך ניראה פצצה והזוגי ממש רצה כזו רולדה לשבועות...אוף

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין הכנתי אתמול את המאפים - כמוך רק שלי יצאו 6 קטנים - עניין של מידות הה עם הקטן..חח
בכל אופן יצא מעולה הקטנטנים שלי כבר זללו 3 - בטענה שזה הכי טעים של אמא עד היום ...חח

אז תודה מתוקה
אריאל

מרילין איילון אמר/ה...

תודה רבה..זה באמת שילוב טעים
לגבי פטיסייר שיוצא נוזלי...גם לי זה קרה כי לא ממש הבנתי איך עושים את זה, וזה לא התעבה לי

זך הכל לא מסובך אחרי שמבינים את הרעיון - היום ניצן שלי בת ה- 14 הכינה לבד

אנונימי אמר/ה...

אפשר (מפאת חוסר זמן) להכין את הבצק יום קודם ולהשאיר אותו לילה במקרר?

מרילין איילון אמר/ה...

בהחלט!
בצק שמרים מאוד אוהב לשהות במקרר לילה שלם
זה רק משבח אותו

אנונימי אמר/ה...

באיזו טמפרטורה לאפות וכמה זמן?

Itzikma אמר/ה...

שלום ,
כמה הבהרות שחסרות בבקשה:
1. באיזה חום לאפות וכמה דקות ?
2. האם מברישים ביציה מעל ?
3. למה נועד הסירופ ?

רוצה להעין לשבת (לא משנה מתי תעני , אז יחכה לשבת הבאה)
אנא תשובתך

תודה

מרילין איילון אמר/ה...

שלום
אפיה היא בחום של 180 עד לצבע חום בהיר. חשוב בעיקר לבדוק למטה, מתחת למאפה. מרימים מעט ומציצים. זה צריך להיות בצבע של עץ אורן בערך.
לא מברישים בביצה, מכיוון שהסירופ הוא זה שיתן את הצבע הסופי והברק
לסירופ 3 תפקידים עקריים
כפי שאמרתי: צבע, ברק
וגם החזרת הנכסת לחות למאפה כדי שיהי טעים יותר ואחרון חביבי, לאעריך את חיי המדף של המאפה

שי אמר/ה...

ניסיתי להכין את העוגה כמה פעמים, אבל תמיד הקרם נספג לי לגמרי בבצק והעוגה יוצאת כמעט יבשה.
מה אפשר לעשות?

מרילין איילון אמר/ה...

אולי שיכבה יותר עבה של קרם?

אנונימי אמר/ה...

מרילין, הכנתי ונהנתי. אבל אצלי הבצק יצא מאוד מאוד מאוד דביק, כנראה כי ניסיתי להחליף את החלב בלבן ולא חישבתי כמויות נכונות. בכל אופן, תודה על המתכון ועל הבלוג המקסים! שמחה

אנונימי אמר/ה...

האם אפשרי להחליף את החלב בריצ' על מנת שייצא פרווה?

יפה הכהן אמר/ה...

נתקלתי באתרך באקראי והתאהבתי בו!
עוד לא הכנתי דבר מכל המתכונים ואני מחכה בכיליון עיניים להתחיל. מה שברור לי שאת בפשטות שלך מעודדת לעשייה.
אשמח אם תוסיפי אותי לרשימת המיילים שלך... - yaffah100@walla.com
מהכהן יפה. (-:

אנונימי אמר/ה...

פוסט ממש חובבני ! אני לא מתפלא שמי שמנסה לאפות את העוגה אינו צולח.
נתחיל מזה שלא כתוב כמה דקות צריך לאפות את העוגות ובאיזו טמפרטורה.
נמשיך מזה שצריך לקרם פטיסרי להוסיף קמח ! והנה ההסבר על מנת שיצא מוצק : מערבבים עם הביציים עם הסוכר עד לקציפה לבנה. מוסיפים קורנפלור ו 100 גרם קמח לבן לתערובת וממשיכים לערבב עד שהכל יהיה חלק. את החלב מביאים לסף רתיחה ואז לאט לאט ( כף אחרי כף מכניסים לתערובת של הביצים - השוואת טמפ' ) ואח"כ מחזירים את הכל לאש שוב לעוד דקה אחת תוך עירבוב עד שזה מתמצק למידה הרצויה ! ואז זה מוכן !
על החתום
~ מיקו זאמברי