mini courgettes farcies facon syrienne
קבלו שתיים מנפלאות הרשת: הראשונה לגלות, פתאום באמצע
החיים, שיש לך קרובי משפחה מסוריה והשניה לגלות את
הקישואים הנפלאים הלאה: השילוב של הנענע עם המיץ לימון
והפירות יבשים וואוו אחד גדול... תפארת המטבח הלבנוני סורי!
הקישואים האלה קטנטנים, עם טעם גדול, אני ממליצה מכל הלב - פשוט מעדן
והפירות יבשים וואוו אחד גדול... תפארת המטבח הלבנוני סורי!
הקישואים האלה קטנטנים, עם טעם גדול, אני ממליצה מכל הלב - פשוט מעדן
~
מתכון אותנטי מבית אמה של אורית(ה)
מצרכים
עשרים קישואים בלאדי קטנים בגודל אצבע מרוקנים
~
המלית
חצי כוס אורז שטוף לא מבושל: עדיף עגול, אני השתמשתי ברגיל
מלח - פלפל
מלח - פלפל
הרבה נענע קצוצה
שתי כפות שמן
~
בסיר
ארבע שיני שום פרוסות
מעט שמן - אני שמתי זית
מעט שמן - אני שמתי זית
כך אבקת מרק עוף
מלח - פלפל
שתיים וחצי כוסות מים
שמונה שזיפים יבשים
שמונה משמשים יבשים - אני שמתי טריים חצוים לשניים
עוד חופן נענע
~
מיץ מלימון וחצי
מיץ מלימון וחצי
הכנה
מערבבים את חומרי המלית
ממלאים את הקישואים עד חצי
בסיר רחב ושטוח שמים את השום ואת השמן ומערבבים
מסדרים את הקישואים, אפשר בקומות
מוסיפים את המים, מלח פלפל ואבקת מרק
את הפירות היבשים ואת הנענע
מביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים על אש נמוכה שעה
מוסיפים את המיץ לימון ומבשלים עוד שעה
התבשיל לא שוחה ברוטב, הרוב נספג
התבשיל לא שוחה ברוטב, הרוב נספג
mini courgettes farcies facon syrienne
20 courgettes minis
1/2 verre de riz melange a bcp de menth, 2 cas d'huile, sel et poivredans une grande sauteuse mettre 4 ails en tranche et un peux d'huile
poser les courgettes
couvrir avec 2.5 verre d'eau + 1 cas de marakof + sel et poivre + bcp de menth
cuire avec couvercle 1 heure apres ebulition
mettre le jus d'un citron et demis
cuir encore 1 heure avec couvercle
3 תגובות:
וואו!
אומנם אין לנו אף אחד בסוריה, אבל את המתכון הזה בטוח נאמץ אצלי בבית....
מרילין יקרה,
מתכון נפלא שמזכיר לי את הבישולים של סבתא שלי, שתיבדל לימים ארוכים, שהיתה בזמנו ממלאת כל דבר שרק אפשר...
יש לי שתי שאלות: 1. מה את מציעה לעשות עם בשר הקישואים שנותר? 2. אם אני לא משתמשת באבקת מרק, באיזה תבלינים את ממליצה להשתמש במקומה?
בתודה מראש,
שבוע טוב ומבורך,
שני.
שני, הקישואים כל כך קטנים שאין ממש "בפנים". אבל מה שהוצאת את הבחלט יכולה לצרף לבסיס הסיר, ישר עם השום.
לגבי תיבול, מלח ופלפל בהחלט מספיקים.
בהצלחה
הוסף רשומת תגובה