~~ אלפחורס באהבה ~~

Excellents Alfajores (recette en francais plus bas)


אנחנו מאוד אוהבים עוגיות סנדוויץ בכל הטעמים, ואת האלפחורס במיוחד בזכות המרקם הנמס בפה האופייני שלו. המרקם המיוחד מושג על ידי שימוש בקורנפלור וחלמונים, והמתכון הספציפי הזה ממש מוצלח.  המילוי התיקני של האלפחורס הוא ריבת חלב טובה, אבל אגלה לכם שהקטנים שלי דוקא מעדיפה ריבת תות. אז אולי זה כבר לא אלפחורס, אבל זה גם טעים מאוד, וזה מתאים במיוחד לגירסת הפרווה שלהן. גירסת הלבבות המצולמת מעלה נאפתה באהבה כדי לציין את יום הנשואין שלנו.
המתכון המקורי מתוך האתר מתכונים.נט


מצרכים
200 גרם קורנפלור
250 גרם קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה או מרגרינה רכה
3 חלמונים
1 ביצה שלמה
~
קוקוס (בערך כוס)
קופסה של ריבת חלב (או ריבת תות, או ממרח אחר שאוהבים)

הכנה
בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים היבשים, יוצרים באר באמצע, מכניסים את החמאה והחלמונים ומעבדים לבצק. לא מרבים בלישה, מכסים בניילון ושומרים במקרר לחצי שעה. על משטח מקומח היטב מרדדים  בעזרת מערוך מקומח גובה חצי ס"מ, קורצים צורות (גם את חותכן כדאי לקמח), מסדרים בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה ואופים בחום של 150 מעלות עד להזהבה קלה (בערך 5 דקות).
מרכיבים את האלפחורס: לוקחים עוגיה, שמים במרכזה כפית ריבת חלב סוגרים בעוגיה נוספת, לוחצים בעדינות כדי שהמילוי יגלוש מעט לצדדים ומגלילים בקוקוס.



Elfajores

Melanger 200g de maizena, 250 gr de farine, 1 sachet de levure, 150 gr de sucre et faire un puit. Mettre dans le puit 150gr de beurre ou margarine molle, 3 jaunes d'oeuf et 1 oeuf entier et former une pate. refroidir 30 minutes, etaler la pate avec un roulo farine, sur un plan farine, et couper des formes avec un emporte piece farine.
Enfourner a 150 degres pour 5-8 minutes jusque coloration claire.
Fourer de confiture de lait et rouler dans la coco.


ולפני שאני אומרת שבת שלום, מעט טארטים שהכנתי היום לרגל האירוע

פאי קרם שקדים, קרם פטיסייר, קיווי ונפאג' (מתכון מקורי כאן)



פאי בקלאווה עם קישוטי קדאיף


פאי לימון עם ציפוי מרנג רך


פאי שוקולד נוגט עם פרחי שוקולד






פאי קרם שקדים, קרם פטיסייר, תותים ונפאג'


פאי קרם קוקוס בציפוי שוקולד ותלתלי קוקוס טרי



שבת שלום, רגע, רגע, אחרון חביב,




5 תגובות:

judith27k אמר/ה...

מרילין יקרה, את באמת אישה מיוחדת.
יום נישואין מרגש, לפחות כמו שתמונות האוכל הללו שלך מצליחות לרגש אותי, מלווים בסיפורים האישיים שלך.
אם הבלוג הזה לא היה, קשה היה לי לדמיין שיש אישה כמוך ואהבה כל כך חזקה לאוכל ויצירה שמצליחה להשתלב באופן כל כך טבעי עם משפחה ומימוש עצמי.
הפאי שוקולד נוגט עם החרציות - תכשיט!
ולגבי הפאי קרם קוקוס - למה אי אפשר לטעום מהמחשב?
יום נפלא ממני, יהודית

מאיה יעקב אמר/ה...

נראה נהדר כמו תמיד. ממה עשויים פרחי השוקולד? בצק סוכר? אני מאחלת לכם עוד המון שנים של אהבה ,שמחה ונחת מהילדים

אנונימי אמר/ה...

וואו, כל זה ליום הנישואין?!
אני מתארת לעצמי שבעלך די מבסוט מהחיים (לא רק כי את יודעת להכין דברים כאלה, אלא כי את משקיעה ככה).
שיהיו לכם עוד הרבה שנים מאושרות יחד!

אנונימי אמר/ה...

הכנתי את המתכון ויצא טעים מאוד מאוד!!!

מרילין איילון אמר/ה...

שימחת אותי!