petits gato au jus d'orange
כבר כמה שבועות שדודה אילנה רומזת לי שהיא אוהבת עוגות תפוזים, שהיא זוכרת את עוגת התפוזים ההיא שהכנתי, שהיא ראתה בטלויזיה שף אחד שהכין עוגת תפוזים נ-ה-ד-ר-ת, שהעץ של סבתה ז"ל מלא תפוזים וממש , חבל, שאם אני רוצה יש גם אצל כדיה השכנה פרדס
שלם והיא מרשה לנו, שהכי כיף להכין משו מתפוזים כשזה
עונת התפוזים ושכתום זה צבע
יפה, ושתכף לא ישארו תפוזים...ואני עוד מדלגת
על כמה וכמה רמזים דקים נוספים
שלם והיא מרשה לנו, שהכי כיף להכין משו מתפוזים כשזה
עונת התפוזים ושכתום זה צבע
יפה, ושתכף לא ישארו תפוזים...ואני עוד מדלגת
על כמה וכמה רמזים דקים נוספים
כשהגיע יום ההולדת שלה, בידיוק בערב שבת
היה לי ברור איזה קינוח אגיש - אותה עוגת המיץ הנהדרת
של יעל..עם 3 שינויים: בשביל המעמד החגיגי יצקתי
את הבלילה לתבניות אישיות, שנית, כמעט הכפלתי בשתיים
את כמות המיץ תפוזים שיוצקים על העוגה בסוף האפיה, כדי
לקבל עוגה ספוגה ועסיסים במיוחד
ולבסוף הרכבתי לה רוטב קטן, שנתן לעוגה את המגע
החגיגי הסופי גם במראה וגם בטעם
~
סוף עונת התפוזים
~
היה לי ברור איזה קינוח אגיש - אותה עוגת המיץ הנהדרת
של יעל..עם 3 שינויים: בשביל המעמד החגיגי יצקתי
את הבלילה לתבניות אישיות, שנית, כמעט הכפלתי בשתיים
את כמות המיץ תפוזים שיוצקים על העוגה בסוף האפיה, כדי
לקבל עוגה ספוגה ועסיסים במיוחד
ולבסוף הרכבתי לה רוטב קטן, שנתן לעוגה את המגע
החגיגי הסופי גם במראה וגם בטעם
~
סוף עונת התפוזים
~
מצרכים ל- 12 תבניות שקעים - עדיף סיליקון
שתי כוסות קמח
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ תפוזים
ובנוסף
כוס ורבע מיץ תפוזים
הכנה
שמים בקערה את המצרכים היבשים ומערבבים
מוסיפים לקערה את כל המצרכים הלחים
מערבבים ויוצקים לתוך התבניות שקעים
משומנות, עד כמעט קצת השפה
משומנות, עד כמעט קצת השפה
אופים בחום בינוני 180 עד שהצבע זהוב
מוציאים מהתנור שופכים את מיץ התפוזים הנוסף על העוגות
כשהעוגות קרות, הופכים אותן על הראש ומשאירים כך לילה שלם
כדי שהמיץ יספג טוב בחלק העליון
כדי שהמיץ יספג טוב בחלק העליון
~
הופכים את העוגות ומגישים עם רוטב קראמל תפוזים חם
קראמל תפוזים
כוס וחצי מיץ תפוזים
שלושת רבעי כוס סוכר
- החלק הפנימי של התפוז, בלי שקית הרקום העוטפת אותו - פילטים של תפוז שלם
~
מבשלים את המיץ עם הסוכר עד שהרוטב מסמיך מעט
מצרפים את הפילטים ומכבים
4 תגובות:
מחכים לפירוט של שאר השבוע שלך....
bonjour Maryline, je découvre ton blog et j'y trouve plein de très bonnes recettes.
Aurais tu la recette du Djarnoun? Mon fils m'en réclame pour sa prochaine permission mais je n'en ai jamais fait et j'ai très envie de lui faire plaisir.
Merci d'avance.
Loul@
הצחקת אותי מאוד עם הרמזים :)
העוגה נראית פשוט נהדרת!
ואהבתי מאוד את הקישוט הפרחוני והחגיגי
מקסים :)
מה זה פילטים של תפוזים?
הוסף רשומת תגובה