לחמניות מקמח מלא, תימין ולימון
אלו לחמניות משובחות במרקם רך ומפנק והטעם - משו משו. אני הכי אוהבת אותן בגרסה החלבית - עם חמאה, אבל גם עם שמן הן מעולות
.
חצי קילו קמח לבן
חצי קילו קמח מלא
שתי כפות שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כוס סוכר
גרד של לימון גדול
כף וחצי טימין טרי
כף מלח
מאה גרם חמאה רכה או שליש כוס שמן
שלוש ביצים
כמעט שתי כוסות מים - כוסות של 250
לקישוט: ביצה, מים ומעט טימין
הכנה
שמים בקערה גדולה את כל המצרכים היבשים ומערבבים
מוסיפים את החומרים הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
אם הבצק עדיין דביק - לא נורא, הנוזלים יספחו בזמן התפיחה
מכסים ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח
לשים שום מספר דקות, קורצים כדורים ומסדרים על מגש
אם הבצק דביק מדי, עובדים עם ידיים משומנות
אם הבצק דביק מדי, עובדים עם ידיים משומנות
מכסים ונותנים לתפוח כחצי שעה
חורצים כל לחמניה בעזרת סכין חדה מאוד
מברישים בביצה מהולה במעט מים ומפזרים מעט תימין
אופים בחום בינוני 190 עד שמזהיב
.
תגובה 1:
מרילין שלום,
מאז שגיליתי את הבלוג שלך, אני משתמשת בו המון. כל מה שניסיתי יצא מוצלח. הלחמניות והלחמים שלך תמיד מקבלים אצלנו בבית מחמאות.
רציתי לדעת על איזה חום לאפות את הלחמניות הללו?
תודה,
חן.
הוסף רשומת תגובה