~~ צלי לשון בזיתים ולימון ~~

עוד מנה שזכתה להצלחה רבה בסעודת הפורים   בשושן הבירה. את השלון מכינים בשני שלבים: בשלב בראשון מבשלים מעט, מקלפים את מקררים ופרוסים ובשלב השני ממשיכים כצלי בשר. להגיש ליד אורז לבן
.
.
מצרכים להכנה
גזר מקולף
שלוש גבועלי סלרי
בצל מקולף
.
.
מצרכים לתבשיל
קופסה קטנה של זיתים מגולענים
בצל קצוץ דק
חמש שיני שום פרוסות
כפית כורכום
כפית פפריקה מתוקה
כפית מרק עוף
כף רסק עגבניות
כף קמח
צרור כוסברה קצוצה
מיץ מלימון
קליפה קצוצה מרבע לימון - אופציה. אפשר גם כבוש
.
.הכנת הלשון לפעולה
מבשלים את הלשון במים חמש דקות וזורקים את המים
מבשלים שוב, הפעם עם גזר, סלרי, בצל לעוד 40 דקות
מורידים את העור בעודו חם - יורד כמו גרביון חח
מקררים ופורסים לאורך - לפרוסות ארוכות
.
.
הכנת התבשיל
מבשלים את הזיתים המגולענים חמש דקות ומסננים
מטגנים בצל, שום מתבלים בפפריקה כורכום מרק עוף מוסיפים את הקמח ובוחשים
מוסיפים שתי כוסות מציר הבישול של הלשון ומביאים לרתיחה
מוסיפים את הכוסברה את המיץ לימון את קליפת הלימון ואת הרסק ומבשלים כ- 10 דקות
מוסיפים את פרוסות הלשון ומבשלים כשעה או עד שרך למגע
.
.
.
.
וגם תודה לאורני שכיוונה אותי וחיזקה אותי לקראת המשימה
.
.
.

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין,
קודם כל האתר שלך מדהים וכבר עשיתי כמה וכמה מהמתכונים שלך וכולם הצליחו.
בקשר למתכון הזה, רציתי לשאול אם אפשר לוותר על הכוסברה ומה אפשר לשים כתחליף

sari אמר/ה...

מרלין בוקר טוב
האם ניתן להחליף את הלשון בצלי בשר מס' 5? תודה מראש שרי