~~ מרק חומוס בעשבים ולימון פרסי ~~



כבר שנתיים או אפילו שלוש שאני מחזיקה בלימונים הפרסים
שלי - והנה השבוע, סוף סוף נגאלו מיסורם ויצאו מהארון כדי לככב
מרק עשיר וטעים טעים. אפשר להגיש לצד אורז ולהרגיש בפארס
.

מצרכים
שתי כוסות חומוס מושרה לילה שלם
בצל גדול קצוץ דק
עשר שיני שום קצוצות
צרור כוסברה קצוץ
צרור פטרוזיליה קצוץ
חצי כפית כורכום
כפית מרק עוף
שלוש לימונים פרסים שבורים
תפוח אדמה קטן חתוך לקוביות בינוניות
מלח - פלפל

הכנה

מטגנים את הבצל, מצרפים את השום ואת העשבים
מוסיפים את גרגירי החומוס, מתבלים בכורכום
מוסיפים כ- 6 כוסות מים ומבשלים כשעה וחצי
מוסיפים מלח - פלפל ואת הלימונים
מבשלים עד שגרגירי החומוס רכים מאוד
מוסיפים את התפוח אדמה ומבשלים עוד חצי שעה

 

5 תגובות:

ענתוש אמר/ה...

מרילין התותחית
פעם שעברה לא הצלחתי להכניס תגובות אני מקווה שהפעם יצליח
יקירתי הבלוג מקסים המתכונים מדהימים והצילומים פיגוזיים
חג שמח ונשיקות
ענתוש

מרילין איילון אמר/ה...

ענתוש..אוהבת אותך!

שיהיה בהצלחה עם המגולגלים שלך בערב חג - מחכה לדיווחי רוטב דובדבנים שלך.

אם יש מצב שאת מכינה לפני כניסת החג ומצלמת..זה יכול להיות אדיר.

מרילין

ליאת אמר/ה...

האם שמים את הלימונים עם הקליפה בשלמותם או רק מבפנוכו

Yael אמר/ה...

מרלין,
כבר הרבה זמן שאני מחפשת מתכון למרק שיכול להתבשל בסיר בישול איטי מכניסת שבת עד בוקר שבת,
או בכלל רעיונות לסיר בישול איטי לשבת בבוקר, יש לך רעיון??
המון המון תודה,
יעל

ידידיה לדרר אמר/ה...

היי מרילין,
הבוג מדהים. אני כל כך נהנית ממנו! את כשרון חריג....
אפשר לדעת בבקשה מה זה לימונים פרסים?? במתכון של המרק זה אחד המרכיבים. מה הכוונה?
תודה ,יהודית.