~~~~~~~~~~~~ ביצי דגים מטוגנים ~~~~~~~~


אני זוכרת היטב את היום שבו סבתי מזל ז"ל ואני עמדנו במטבחה
הקטנטנן והמבריק, והיא מסבירה לי איך להכין את ביצי
הדגים. בדרך כלל, היא אומרת לי, המוכר פותח את הדג, מנקה
ואם יש בו דגים, הוא שם לך בשקית נפרדת ונותן לך. אבל
אם את רוצה לקנות רק ביצים ..אז לא בטוח שהוא יתן לך...הוא שומר
את זה לקונות הוותיקות יותר . אבל אם תגידי לו שזה אני שלחתי אותך, תגידי
לו מזל עדן משיכון גימל על יד המבנה הבריטי, ואת תגידי לו שאת הנכדה
שלי, הבת של ברכה, אז הוא יביא לך


מצרכים
ביצי דגים
שני בצלים קצוצים דג
כפית חוייג'כ
עגבניה מגורדת
מלח - פלפל

הכנה
משרים את הביצים במים רבים, מנקים ומסננים
מטגנים בשמן את הבצל, על אש קטנה, בלי למהר
כשהוא מתחיל לקבל צבע זהב, מזיזים אותן לצד המחבט
מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ושמים את הביצים
מטגנים, מתבלים והופכים לצד השני
כששני הצדדים מוזהבים יפה, מוציאים את הביצים לצלחת אבל
משאירים את הבצל
מוסיפים את העגבניה המגורדת ומערבבים עם הבצל
מתבלים שוב ושופכים על הביצים