~~ מקרוד ~~

Les makrouds
שפע יא בינתי!

לא תמיד זכינו למקרוד. סבתי איבט, כיאה למעמדה המרום והאצילי לא נהגה לבזבז את
זמנה יתר על המידה במטבח. כמי שהורגלה למשרתות, מטפלות ונהגים בטוניס הבירה, פרויקט המקרוד היה באמת ובתמים התעלות מצידה. אבל כשהוד מעלתה עשתה זאת, בדרך כלל לכבוד פורים, היא עשתה זאת כמו מלכה.

סולת, תמרים, שמן, סוכר דבש, כל הסממנים של העושר והשמחה של צפון אפריקה
מרוכזים במאפה קטן ושחום. כדאי לטרוח
כאן מורחים את המלית על הבצק, מגלגלים לגליל וחותכים מקטעים.


~
20/02/2013
סוף סוף הגעתי למתכון מושלם! בצק עסיסי וסירופ מוצלח - מייד רושמת!
 מתכון הבצק באדיבותה של ריקה


מצרכים למלית
1 קילו תמרים מגולענים בדוקים
3 כפות שמן
1 כף גרדת תפוז
1/2 כף קינמון
1/4 כף ציפורן

מצרכים לבצק
750 גרם סולת
250 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
160 מ"ל שמן חם למגע
160 מ"ל מרגרינה מומסת חמה למגע

בנוסף: שמן לטיגון עמוק.

לסירופ
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כוס מים (240 מ"ל)
ועוד
 1 כוס סוכר (200 גרם)
2 כפות מים
רבע כוס מיץ לימון
2 כפות דבש

מכינים את התמרים: מכניסים את כל המצרכים לסיר, מחממים, מועכים עד לקבלת מרקם הומוגני ורך. מכבים. אפשר גם לחמם במיקרו.
מכינים את הבצק: מערבבים בידיים את הקמח, הסולת ואבקת האפיה. מוסיפים את השמן והמרגרינה החמים ומערבבים טוב.  מוסיפים בהדרגה  בין 1 כוס ל- 2 כוסות מים פושרים תוך כדי עירבוב, המרקם צריך להיות כמו פלסטלינה מוצקה שנוח לרדד אותה. מכסים במגבת מטבח לחה.

מכינים את הסירופ: (לפי הנחיות שמצאתי כאן) שמים בסיר את כוס הסוכר עם כוס המים ומבשלים בלי לערבב על אש בינונית עד שצמיגי.
בסיר אחר שמים כוס סוכר, 2 כפות מים ומיץ הלימון ומבשלים בלי לערבב עד שנוצר קראמל בהיר ולא חום ויוצקים לתוך הסיר השני בזהירות (מרחיקים מהפנים!) מערבבים מבשלים 3 דקות, מוסיפים את הדבש, מערבבים ומכבים. מוסיפים 2 טיפות תמצית מי פריחת תפוזים (מי זהר) או רבע כוס מי פריחת תפוזים ומערבבים.

ממקרדים: מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים ואת התמרים ל- 4 חלקים.
מרדדים חלק אחד מהבצק לרצועה / מלבן ארוך ברוחב של 5 ס"מ.
לוקחים חלק אחד מהתמרים, מגלגלים לנקניק באורך מלבן הסולת, מסדרים אותו על המלבן, מגלגלים את הבצק מעליו, סוגרים, משטיחים מעט את הבצק עם המלית בעזרת הידיים, חותכים למקטעים אלכסוניים  ברוחב של 2 ס"מ ושומרים בצד. חוזרים על אותה פעולה עם שאר הבצק והתמרים.

מטגנים: מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר בינוני ומטגנים את המקרודים עד לצבע זהוב בהיר. אני מעדיפה להשתמש בסיר קטן יחסית ומטגנת בו כל פעם 6-7 מקרודים. שומרים בצד.

טובלים ב"דבש": מחממים את הסירופ על אש קטנה ומכניסים לתוכו את המקרודים לטבילה של דקה בכל צד. 

כאן המקרודים כמו קובות ממולאות. כך סבתי הייתה מכינה אותם.

נשמר כמה ימים טובים מחוץ למקרר, ואף אפשר להקפיא.
 

 

2 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

איזה יופי, איך אני אוהבת כאלה עוגיות...למזלי מעולם לא ידעתי שהן מטוגנות.
כבר אמרתי שאת קוסמת של מילים ושל מטבח.

מרילין איילון אמר/ה...

השריף ביקרה אותי (-:
איזה כיף...