~~ לחמניות פרג ~~

לחמניות שהן יפות וחגיגיות בזכות זרעי הפרג המצפים אותן, אבל בעיקר טעימות מאוד - וזאת בשל השימוש בבצק המקדים שמעניק להן טעם משובח ועמוק של מאפה דאז
~
אצלי לחמניות אלו יצורפו למשלוח המנות המסורתי לצד ריבות, יין ומקרוד
~
שימו לב, את הבצק המקדים מכינים כ- 8 עד 12 שעות לפני הכנת הבצק, אז יש להיערך בהתאם



.
.
מצרכים
בצק מקדים
כוס קמח
חצי כפית שמרים יבשים
כוס מים
בצק
חמש וחצי כוסות קמח
כף מלח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות זרעי פרג
כף גרד של לימון
שליש כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים
ציפוי
קערה עם מעט מים
קערה עם זרעי פרג
.
.הכנה
בקערה שמים את כל מצרכי הבצק המקדים
מערבבים, מכסים בניילון נצמד ומשהים 8 שעות
~
בקערה גדולה שמים את כל המצרכים היבשים של הבצק
מערבבים בעזרת כף
מוסיפים את הבצק המקדים, המים והשמן ולשים כ- 10 דקות
משמנים את פני הבצק, מכסים ומתפיחים כ- שעה וחצי
~
קורצים מן הבצק כ- 20 פיסות ולשים אותן לכדורים
ומגלגלים כל אחד לצורה מעורכת מעט
טובלים אותן בקערה עם המים, ולאחר מכן בפרג
ומסדרים בתבנית אפיה
~
מדליקים את התנור ל- 200 מעלות
מתפיחים את הלחמניות 10 דקות
יוצרים חריץ עמוק לאורך כל לחמנייה בעזרת סכין חדה מאוד
מתפיחים עוד כ- חצי שעה
אופים 25 דקות
.
.
.
במקור של סמדר זורע - ברמק אצלי עם מספר שינויים

תגובה 1:

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

על איזו כוס מדובר? של אפיה ה250 מ"ל או חד פעמי 180