יי"טעם גן עדן", " לא מהעולם הזה", "מעולה" יי.
אלו רק קצת מהסופרלטיבים שזכה הפאי פרג הנפלא הזה
גם מבעלי, וגם מחברות שהתארחו השבוע
גם מבעלי, וגם מחברות שהתארחו השבוע
הפאי בעל טעם עשיר של פרג, מונח על בצק פריך
חמאתי עשוי כהלכה, תודה איה על המתכון הנפלא
חמאתי עשוי כהלכה, תודה איה על המתכון הנפלא
מצרכים
בצק
שלוש מאוד גרם קמח
מאתיים גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מאה גרם אבקת סוכר
ביצה טרופה
גרירת קליפת לימון מלימון שלם
רבע כפית מלח
מלית
מאתיים חמישים גרם פרג טחון
כוס חלב
גרירת קליפת לימון מלימון שלם
חצי כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חופן צימוקים
שתי כפות דבש
חמש כפות שקדים טחונים
חמישים גרם חמאה
הכנת הבצק
במעבד מזון מערבבים את הכל פרט לביצה
מוסיפים את הביצה, ומעבדים מעט מאוד עד ליצירת בצק
מחלקים לשני חלקים: חלק גדול לתחתית וחלק קטן לקישוט
משטיחים את הבצקים מעט, לצורת פיתה ומכניסים לשעה במקרר
את החלק הגדול מרדדים ומסדרים על תבנית משומנת היטב
כולל בשוליים ומקפיאים ל- 10 דקות
מסדרים על הקלתית נייר אפיה בגדול מתאים
מפזרים בשפע קיטניות ליצירת משקולת
כולל בשוליים ומקפיאים ל- 10 דקות
מסדרים על הקלתית נייר אפיה בגדול מתאים
מפזרים בשפע קיטניות ליצירת משקולת
אופים כ- 12 דקות או עז שמזהיב
הכנת המלית
שמים את הכל בסיר חוץ מהצימוקים
ומבשלים כ- 10 דקות
מצרפים את הצימוקים
שמים את הכל בסיר חוץ מהצימוקים
ומבשלים כ- 10 דקות
מצרפים את הצימוקים
הרכבת הפאי
שוטחים את המלית על הקילתיתמהכדור בצק הקטן יוצרים רצועות ומסדרים מעל המלית
מברישים בביצה טרופה
אופים בתנור חם על 180 מעלות בערך 25 דקות עד הזהבה
שוטחים את המלית על הקילתיתמהכדור בצק הקטן יוצרים רצועות ומסדרים מעל המלית
מברישים בביצה טרופה
אופים בתנור חם על 180 מעלות בערך 25 דקות עד הזהבה
5 תגובות:
יצא מעולה!
קצר הרבה שבחים..
הבצק פריך וטעים בטירוף
שלום וברכה!
האם אפשר להחליף את כוס החלב בכוס מים כדי לעשות עוגה פרווה?
אני מאמינה שכן, בלי בעיה. בהצלחה!
הי. האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אפשר, בהצלחה!
הוסף רשומת תגובה