בצק עלים ממולא בתפוחים בטעם חמאה עשיר או כמו שקוראים לזה בצרפתית - נעלי בית בתפוחים, הוא אחד המאפים האהובים ועל כל בני ביתינו.. ולי, הוא כל כך מזכיר את פָּארִי
במחבט שמים את התפוחים יחד עם החמאה ומבשלים / מטגנים
על אש נמוכה כ- 40 דקות, תוך עירבוב
מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 10 דקות ומקררים
מחממים תנור ל- 180 מעלותמרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ בערך
שמים כף ממלית התפוחים במרכז העיגול ומרטיבים את השוליים בעזרת מברשתמקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג סביב סביב
חורצים את הבצק מלמעלה בעזרת סכין חדה בצורת שתי וערב
מברישים בביצה הטרופה ואופים עד שמזהיב יפה
מצרכיםבצק עלים
שש תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
שמונים גרם חמאה
כף ריבה אדומה
ביצה טרופה עם כף מים
הכנהשש תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
שמונים גרם חמאה
כף ריבה אדומה
ביצה טרופה עם כף מים
במחבט שמים את התפוחים יחד עם החמאה ומבשלים / מטגנים
על אש נמוכה כ- 40 דקות, תוך עירבוב
מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 10 דקות ומקררים
מחממים תנור ל- 180 מעלותמרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ בערך
שמים כף ממלית התפוחים במרכז העיגול ומרטיבים את השוליים בעזרת מברשתמקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג סביב סביב
חורצים את הבצק מלמעלה בעזרת סכין חדה בצורת שתי וערב
מברישים בביצה הטרופה ואופים עד שמזהיב יפה
2 תגובות:
המתכון למאפה, נוסה בהצלחה,
שוס-אמיתי ולא "שוסון" [ככינויו בצרפתית].
תודה ושבוע-רגוע,
משה לוין
מחבת= כלי טיגון
מחבט= טניס
הוסף רשומת תגובה