~~ מאפה תפוחים - chaussons aux pommes ~~


בצק עלים ממולא בתפוחים בטעם חמאה עשיר או כמו שקוראים לזה בצרפתית - נעלי בית בתפוחים, הוא אחד המאפים האהובים ועל כל בני ביתינו.. ולי, הוא כל כך מזכיר את פָּארִי

מצרכיםבצק עלים
שש תפוחי עץ מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
שמונים גרם חמאה
כף ריבה אדומה
ביצה טרופה עם כף מים
הכנה
במחבט שמים את התפוחים יחד עם החמאה ומבשלים / מטגנים
על אש נמוכה כ- 40 דקות, תוך עירבוב
מוסיפים את הריבה ומבשלים עוד 10 דקות ומקררים
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר 10 ס"מ בערך
שמים כף ממלית התפוחים במרכז העיגול ומרטיבים את השוליים בעזרת מברשת
מקפלים לשניים ומהדקים בעזרת מזלג סביב סביב
חורצים את הבצק מלמעלה בעזרת סכין חדה בצורת שתי וערב
מברישים בביצה הטרופה ואופים עד שמזהיב יפה



2 comments:

משה לוין אמר/ה...

המתכון למאפה, נוסה בהצלחה,
שוס-אמיתי ולא "שוסון" [ככינויו בצרפתית].
תודה ושבוע-רגוע,
משה לוין

אנונימי אמר/ה...

מחבת= כלי טיגון
מחבט= טניס